Postów: 168 Miejscowość: Warszawa Data rejestracji: 22.06.16
Dodane dnia 25-05-2019 15:51
Witam . Może ktoś pomoże bo ja już nie mam pomysłu.
Porsche 944 /1 czyli wnętrze jak w 924. Nie wiem jaka jest tajemnica w podłączeniu przycisków podnoszenia szyb . mam cztery sztuki przełączników . Oczyściłem je . wszystkie prawidłowo pracują na szybie kierowcy .tj. zamykają i otwierają ok.
Problem pojawia się jak założę jeden przełącznik, od strony kierowcy, na otwieranie okna pasażera i na same drzwi. Przy różnych konfiguracjach udało mi się uzyskać tylko pełne sterowanie oknem pasażera od strony kierowcy i ewentualnie od strony pasażera okno można tylko otworzyć .Przekładałem blaszki na wszystkie sposoby .
Proszę powiedzcie gdzie jest haczyk. Może trzeba kupić nowe .Nawet nie wiem ile kosztuje sztuka . Ale na oknie kierowcy wszystkie działają .
Postów: 1544 Miejscowość: Gdynia/Świerczów/Warszawa Data rejestracji: 11.12.16
Dodane dnia 25-05-2019 20:30
Rocznikowo były kable w różnych kolorach. Ja w końcu wziąłem miernik do łapy i sobie to rozrysowałem. Tam zamieszania troche robi to, że jest ochrona przed tym aby na raz z lewej i prawej nie dało się uruchomić silnika u pasażera. Jeśli mnie pamięć nie myli to +12 na pasażera idzie przez przełącznik u kierowcy i jest aktywne, jak przycisk po stronie kierowcy nie jest wciśnięty (ani w górę ani w dół). Ten co do pasażera idzie po stronie kierowcy chyba miał przez to o 1 kabelek więcej dochodzący do niego. Dawno to było, a pamięć ulotna...