| | |
Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
K-Jetronic |
Wojtii
Użytkownik
Miejscowość: Toruń
Data rejestracji: 23.10.08 |
Dodane dnia 07-03-2010 10:54 |
|
|
Witam , własnie remontuje swojego prosiaka miałem kilka problemów z K-Jetronic właśnie i sie zdenerwowałem troche i wyciągnełem go z autka i rozebrałem w pył , jedynie niewiedziałem ze jak rozpołowiłem rozdzielacz że tam jest blaszka i w nocy na stole sie odkleiła i rano ukazało mi sie ze tam są podkładki , spręrzynki i jakieś dziwaczne podkałdki do tego ... i teraz niewiem jak to poskładać ktoś ma jakieś fotki albo schematy bo z działu download ściągnełem opis K-Jetronic , ściągnełem instrukcje całego auta jak co robic , ale akurat niebyło nic o rozdzielaczu.... a dobrze ze rozebrałem bo taki syf tam był ze przezegnać sie tylko( w środku jest filtr naszczescie ...)
924 '87 / W czasie remontu , polerka itp
aprilia AF1 125/160ccm dla wyrzycia sie / silnik wybuchł w czasie jazdy ... / na wiosne remont |
|
Autor |
RE: K-Jetronic |
Misiek
Użytkownik
Miejscowość: Jelenia Góra
Data rejestracji: 16.05.07 |
Dodane dnia 07-03-2010 13:30 |
|
|
Daj fotkę tego co rozebrałeś... troszkę nastraszę na początek że jeśli chodzi o dystrybutor paliwa to jest szansa, że nie złożysz go ponownie lub złożysz i będzie przeciekał, ale moim zdaniem skoro da się to rozebrać to da się złożyć do kupy i będzie ok.
Nie pamiętam ale ktoś na forum chyba w tym kiedyś dłubał.
Może coś znajdziesz tutaj:
http://www.924board.org/viewtopic.php?t=24789
Mam jeszcze parę rzeczy o k-jecie ale nic specjalnego tam nie znalazłem. Trzeba szukać jakichś informacji na temat "fuel distributror"a i może będzie jak to rozłożyć i złożyć - ale wiem że raczej się tego nie rusza.
było:
924 Turbo (931'82) - Ihasa green metallic niestety ... Odjechało w świat ;-(
924'81 - Alpinweiss - ponoć gdzieś jeździ koło Wrocławia
924'77 - RHD - Poszło na części
Lista turbo prosiąt w PL
Mapa Polskich Transaxli |
|
Autor |
Wojtii
Użytkownik
Dodane dnia 07-03-2010 21:44 |
|
|
własnie o to mi chodziło sprubowałem złożyć ten dystrybutor czy jak to tam sie nazywa w tygodniu zamontuje całego K-Jetronik a i zobaczymy co z tego bedzie jak bedzie ciekł to bede dalej kombinował , ale dobrze ze go rozebrałem bo syf taki że szok ze działał wogóle dam znać jak co , i czy cieknie dzięki
aprilia AF1 125/160ccm dla wyrzycia sie / silnik wybuchł w czasie jazdy ... / na wiosne remont |
|
Autor |
Wojtii
Użytkownik
Dodane dnia 11-03-2010 16:45 |
|
|
udało sie odpalić prosiaka cały dzien sie męczyłem żeby ustawić k-jeta , bo niewiedziałem ze aż tak delikatnie trzeba obarać śrubą od regulacji wtrysku ... i powiem ze po ustawieniu i wyczyszczeniu całego K-Jetronik a płynnie chodzi , szybciej sie wkreca na obroty , nieprzerywa , i wyżej kreci silnik
|
|
|
|
|
| |