Autor |
"Kompatybilność" Transaxli z małymi dziećmi |
pokrzept
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 25.08.14 |
Dodane dnia 11-05-2015 12:04 |
|
|
Witam,
jak niektórzy mogą pamiętać w niedalekiej przeszłości - około września ubiegłego roku zacząłem rozglądać się za swoim pierwszym prosiakiem. Chwilę później życie zweryfikowało moje plany i okazało się, że zamiast wózka dla mnie będę potrzebował dobrą maszynę dla mojego pierworodnego . Ponieważ okres ciąży dobiega kresowi, a życie zawodowe udało się uporządkować i podporządkować nowym realiom po głowie po raz kolejny zaczęły mi krążyć myśli o zakupie zabawki dla młodego taty. I tu temat sprowadza się do zasadniczego problemu - montażu fotelika. Z informacji jakie udało mi się odszukać na forum jedynym proponowanym rozwiązaniem był montaż specjalnych pasów oraz przystosowanego do nich fotelika na tylnej kanapie 928'ki. Ponieważ większość z Was zjadła na 924/44/28 zęby zwracam się z pytaniem - czy choć jeden z forumowiczów przebrnął przez temat montażu fotelika w swoim umiłowanym Transaxle'u ? |
|
Autor |
RE: "Kompatybilność" Transaxli z małymi dziećmi |
vip3r
Użytkownik
Miejscowość: Wolica (k.W-wy/Janek)
Data rejestracji: 23.10.06 |
Dodane dnia 11-05-2015 13:21 |
|
|
hej,
jak było bardzo małe to na przednim fotelu montowałem - jak większe to spokojnie po prostu z tyłu bez fotelika. - foteliki/siedziska mają na celu podwyższenie dziecka żeby pas górny nie za szyje tylko za klatkę trzymał - jak nie masz górnego pasu to jest to zbędne a tylne fotele w 924 praktycznie dla dzieci są
natomiast kilka osób na forum monotwało tam też foteliki (juz nie pamietam nazwy ale na froum szukajka powinna znalezc
968 Cabrio http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=11503
911 i reszta http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=10460
FANTY do spylenia/zamiany : http://olx.pl/oferty/uzytkownik/2whg/
Edytowane przez vip3r dnia 11-05-2015 13:25 |
|
Autor |
lepacz
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 20.09.12 |
Dodane dnia 11-05-2015 14:12 |
|
|
Ja w celu dopasowania fotelika udalem się do profesjonalnej firmy zajmujacej sie doborem fotelikow - zaznaczam, ze nie sprzedaja oni fotelikow - nie faworyzuja zadnej firmy. Okazuje się, ze jedyna opcja bezpiecznego montazu fotelika to przedni fotel pasażera - z tyłu jest za krotkie siedzisko, zeby fotelik był bezpiecznie zamontowany.
356 '65
986 '97
964 '91 first owner Sobiesław Zasada
Były 996 '98, 968 '92 |
|
Autor |
marchewa
Użytkownik
Miejscowość: Jelcz-Laskowice
Data rejestracji: 02.01.12 |
Dodane dnia 12-05-2015 10:36 |
|
|
ja montowałem w 928 fotelik (producent recaro) z tyłu, upinałem go psem biodrowym i lataliśmy z młodym, fotelik trzymał się porządnie, a ukształtowanie siedziska nie dawało mu miejsca na ruchy. |
|
Autor |
Olo924
Użytkownik
Miejscowość: Kraków / Warszawa
Data rejestracji: 04.02.06 |
Dodane dnia 12-05-2015 10:54 |
|
|
transaxle sa bardzo kompatybilne z dziecmi - ja w 924 mam z tyłu wbudowane fabryczne foteliki dla dzieci ...
fakt ze nie oseski - ale ja moich juz w wieku 3-4 lat woziłem z tyłu w zapietych pasach - i siedzieli lepiej niz w fotelikach dedykowanych dla dzieci ...
924 '78
944 '83
Każdy kilometr przejechany nie Transaxlem, to stracony kilometr.
Jeder Kilometer ohne Transe ist ein verlorener Kilometer ... |
|
Autor |
czerni
Użytkownik
Miejscowość: Okolice Krakowa
Data rejestracji: 31.12.09 |
Dodane dnia 13-05-2015 09:39 |
|
|
Z mojego doświadczenia żaden fotelik nie pasował a miałem już chyba wszystkie rodzaje Nawet same podstawki ostatecznie wysuwały się do przodu i lepiej było wozić dziecko bez fotelika.
Problemem u mnie są pasy biodrowe. Zakupiłęm sobie trzy punktowe ale jeszcze nie zamontowane.
_________
https://www.facebook.com/workshopczerni |
|