924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Porsche | Jak to zrobić...
Autor "Kompatybilność" Transaxli z małymi dziećmi
pokrzept
Użytkownik

Miejscowość:
Data rejestracji: 25.08.14
Dodane dnia 11-05-2015 12:04
Witam,

jak niektórzy mogą pamiętać w niedalekiej przeszłości - około września ubiegłego roku zacząłem rozglądać się za swoim pierwszym prosiakiem. Chwilę później życie zweryfikowało moje plany i okazało się, że zamiast wózka dla mnie będę potrzebował dobrą maszynę dla mojego pierworodnego smiley. Ponieważ okres ciąży dobiega kresowi, a życie zawodowe udało się uporządkować i podporządkować nowym realiom po głowie po raz kolejny zaczęły mi krążyć myśli o zakupie zabawki dla młodego taty. I tu temat sprowadza się do zasadniczego problemu - montażu fotelika. Z informacji jakie udało mi się odszukać na forum jedynym proponowanym rozwiązaniem był montaż specjalnych pasów oraz przystosowanego do nich fotelika na tylnej kanapie 928'ki. Ponieważ większość z Was zjadła na 924/44/28 zęby zwracam się z pytaniem - czy choć jeden z forumowiczów przebrnął przez temat montażu fotelika w swoim umiłowanym Transaxle'u ?
Autor RE: "Kompatybilność" Transaxli z małymi dziećmi
vip3r
Użytkownik

Miejscowość: Wolica (k.W-wy/Janek)
Data rejestracji: 23.10.06
Dodane dnia 11-05-2015 13:21
hej,

jak było bardzo małe to na przednim fotelu montowałem - jak większe to spokojnie po prostu z tyłu bez fotelika. - foteliki/siedziska mają na celu podwyższenie dziecka żeby pas górny nie za szyje tylko za klatkę trzymał - jak nie masz górnego pasu to jest to zbędne a tylne fotele w 924 praktycznie dla dzieci są smiley

natomiast kilka osób na forum monotwało tam też foteliki (juz nie pamietam nazwy ale na froum szukajka powinna znalezc

968 Cabrio http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=11503

911 i reszta http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=10460

FANTY do spylenia/zamiany : http://olx.pl/oferty/uzytkownik/2whg/

Edytowane przez vip3r dnia 11-05-2015 13:25
lepacz
Użytkownik

Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 20.09.12
Dodane dnia 11-05-2015 14:12
Ja w celu dopasowania fotelika udalem się do profesjonalnej firmy zajmujacej sie doborem fotelikow - zaznaczam, ze nie sprzedaja oni fotelikow - nie faworyzuja zadnej firmy. Okazuje się, ze jedyna opcja bezpiecznego montazu fotelika to przedni fotel pasażera - z tyłu jest za krotkie siedzisko, zeby fotelik był bezpiecznie zamontowany.

356 '65
986 '97
964 '91 first owner Sobiesław Zasada

Były 996 '98, 968 '92
marchewa
Użytkownik

Miejscowość: Jelcz-Laskowice
Data rejestracji: 02.01.12
Dodane dnia 12-05-2015 10:36
ja montowałem w 928 fotelik (producent recaro) z tyłu, upinałem go psem biodrowym i lataliśmy z młodym, fotelik trzymał się porządnie, a ukształtowanie siedziska nie dawało mu miejsca na ruchy.
Olo924
Użytkownik

Miejscowość: Kraków / Warszawa
Data rejestracji: 04.02.06
Dodane dnia 12-05-2015 10:54
transaxle sa bardzo kompatybilne z dziecmi - ja w 924 mam z tyłu wbudowane fabryczne foteliki dla dzieci ... smiley

fakt ze nie oseski - ale ja moich juz w wieku 3-4 lat woziłem z tyłu w zapietych pasach - i siedzieli lepiej niz w fotelikach dedykowanych dla dzieci ...

924 '78
944 '83

Każdy kilometr przejechany nie Transaxlem, to stracony kilometr.
Jeder Kilometer ohne Transe ist ein verlorener Kilometer ...
czerni
Użytkownik

Miejscowość: Okolice Krakowa
Data rejestracji: 31.12.09
Dodane dnia 13-05-2015 09:39
Z mojego doświadczenia żaden fotelik nie pasował a miałem już chyba wszystkie rodzaje smiley Nawet same podstawki ostatecznie wysuwały się do przodu i lepiej było wozić dziecko bez fotelika.

Problemem u mnie są pasy biodrowe. Zakupiłęm sobie trzy punktowe ale jeszcze nie zamontowane.

_________
https://www.facebook.com/workshopczerni
www.zrobzecos.pl