Autor |
Renowacja tapicerki . |
mis
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 22.06.16 |
Dodane dnia 28-06-2016 14:06 |
|
|
Proszę o sugestie i podpowiedz jak jest lepiej . Przy regeneracji boczków drzwi tapicer wypowiedział dwa warianty . Pozostawienie górnej części boczka w oryginale . Nie jest zniszczona i trudno byłoby podobno zrobić tak samo jak w fabryce.
Oklejenie skórą (oryginalna porsche jest o ok 1mm grubsza i gładsza) lub wysokiej jakości skajem w identycznym kolorze i fakturze tak jak jest teraz. Tapicer stwierdził , że powinniśmy trzymać się najbliżej oryginału a porsche zastosowało skaj . Proszę o opinie. Skóra kojarzy się z luksusem ale boję się żeby zamiast artyzmu powstała żenada,. |
|
Autor |
RE: Renowacja tapicerki . |
Olo924
Użytkownik
Miejscowość: Kraków / Warszawa
Data rejestracji: 04.02.06 |
Dodane dnia 28-06-2016 15:53 |
|
|
nie wiem skąd jesteś, ale jeśli chodzi o tapicerki to tylko RENDES - oni nie zadają takich pytań ...
natomiast - jeśli chodzi o to czy zostawić górę - to jak jest ładna i nie zniszczona to zostaw - zawsze oryginał to oryginał
924 '78
944 '83
Każdy kilometr przejechany nie Transaxlem, to stracony kilometr.
Jeder Kilometer ohne Transe ist ein verlorener Kilometer ... |
|
Autor |
mis
Użytkownik
Dodane dnia 28-06-2016 16:13 |
|
|
Tapicerkę oddałem do www.mdcar.pl/ . Podobno nie robi źle . Deskę , która jest popękana ZAMIERZAM WYSŁAĆ DO RENDES , Czy ktoś coś robił w mdcar ? |
|
Autor |
konto_usuniete
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 24.09.07 |
Dodane dnia 28-06-2016 16:33 |
|
|
Najlepiej jest tak jak życzy sobie (i płaci) klient . Musisz po prostu odpowiedzieć sobie na pytanie jaki efekt chcesz osiągnąć, a następnie do niego po prostu dążyć. Osobiście więc przynajmniej ja podzielałbym zdanie tapicera - możliwie jak najbliżej oryginału i zachowanie tego co jest (bo tak jak "w fabryce" to rzeczywiście ciężko powtórzyć). Oczywiście "klient nasz pan" - wymaga i stosownie do tego płaci to dostaje .
|
|
Autor |
mis
Użytkownik
Dodane dnia 28-06-2016 17:03 |
|
|
Już wiem . Pozostajemy przy skaju . Jak najbliżej do oryginału. Dziękuję za upewnienie się ,że inni tak samo myślą |
|