924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Porsche | Giełda - części i inne
Autor [S] 924 żelazny zapas?
Damian
Użytkownik

Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 01.02.06
Dodane dnia 27-03-2018 00:25
Kochani, nieczęsto się tu ostatnimi laty udzielam, bo zamiast wertować fora, wolę oddawać się szeroko rozumianej kontemplacji.
Podczas jednej z ostatnich sesji kontemplacyjnych doszedłem do wniosku, że w posiadanie następnego 924 wejdę gdzieś tak za 89lat. Zapytacie pewnie, skąd takie szacunki?
Odpowiedź jest bardzo prosta, nie wdając się w szczegóły jest to wynik specjalnie stworzonej przeze mnie kalkulacji. A wynik ten to 89, jednostka [lat]. Jest to pochodna moich planów motoryzacyjnych (chociaż marzenia dziecięce w zasadzie spełniłem to jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa), budowlanych, rodzinnych, zawodowych i pewnie jeszcze jakichś innych, które podstawione do równania dały właśnie 89.
Z punktu mając na uwadze, że w moim wieku to ludzie tyle nie żyją postanowiłem się ostatecznie wyzbyć "resztkowych" dóbr, zwanych dalej częśćmi do samochodu Porsche 924.
Nie ukrywam, że jestem dość dużym zwolennikiem pozbycia się tych fantów hurtem.
Co wchodzi w skład przedmiotu wysprzedaży? Ano m.in. następujące dobra:
1. Szklanki zaworowe sztuk kilkanaście z czego kilka bardzo OK, kilka z małą skazą, a pozostala kilka - szrot. Do tego masa śrubek regulacyjnych
2. Uszczelki:
- pod głowicę Victor Reinz 61-23860-20
- pod pokrywę zaworów Elring 102.769
3. Kratka wlotu powietrza w zderzak przód - elegancka, choć używana
4. "Wałek" z kardanami kolumny kierowniczej. Po regeneracji w warśtacie od przekładni, nie zakładany przeleżał gdzieś na półce, ale nadal jest bezluzowy. Z tego co pamiętam tam były dwa rodzaje tych wałków różniące się wielkością przegubów (chyba 10 i 13mm, albo 13 i 16mm) - mój jest "mniejszy" co sprawiło mechanikom problem podczas regeneracji
5. Zestaw, niestety już niekompletny do implementacji 5x130 do 924. Pozostały tylne tarcze kotwiczne z osłonami (kiedyś wypiaskowane i polakierowane lakierem samochodowym niebieskim "akryl", do tego tylne zaciski zregenerowane przez mnie i przednie,
zregenerowane przez firmę Budweg (lub jakoś tak), kupiłem kiedyś komplet takich "nowych" regenerowanych budwegów, ich złoty ocynk prysłem na czerwono, żeby były szybsze (oczywiście z ocynku lakier odłazi sam)
6. Prowadnice foteli, mocno pokorodowane niektóre, ale na partsy się nadadzo
7. Kolektor ssący "starego typu" wraz z przepustnicą i pokrywą obudowy filtra powietrza (też nowego typu), jakaś klapa spiętrzająca z rozdzielaczem (był nieszczelny, na partsy)
8. Kalosz na k-jetronik w dobrym stanie
9. Podnośnik - tzw. lewarek - chętnie zamienię na paśny do 928.
10. Okropnie oszpeconą kierownicę raid, ale z elegancką nabą.
11. Panewki główne Kolbenschmidt PL 87 453 600 STD, nominalne, nowe. tylko jedna wyjęta z folyjki, bo chciałem "pomacać"smiley.
12. Metalowa rurka do układu chłodzenia wraz z gumianą (jak na zdjęciu), kupiłem bo lubieją korodować...)
13. Ciekawostka, jeden z pierwszych moich prorotypowych kolektorów wydechowych uturbienia 924, co było tematem mojej pracy magazynierskiej lata temu...
14. Gdzieś mam też jakieś uszczelniacze, chyba do dyferencjału (wyjście na półosie) i na wałek rozrządu, może i na trzonki zaworowe. Jak znajdę - z ochotą dorzucę klientowi hurtowemu...

W ogóle chętnie bym się pomieniał za powyższe na partsy do 928 :] Różnego rodzaju.

Propozycje zakupu całości proszę kierować na PM. Może się jakoś dogadamy? A ja uwolnię półeczki pod inne grateczki.

Moja propozycja cenowa szacunkowa jest... no powiedzmy tysiunc pinset za całość.
Słownie 1500PLN smiley

Pozdrawiam i ściskam,
Damian

Damian dodał/a następującą grafikę:

Edytowane przez Damian dnia 28-03-2018 01:12
Damian
Autor RE: [S] 924 żelazny zapas?
Tomek
Użytkownik

Miejscowość: Szczecin
Dodane dnia 27-03-2018 12:04
Gdybyś sprzedawał pojedynczo to piszę sie na oslony tylnych tarcz, ewentualnie zaciski jak sa w kpl z zestawem montażowym klocków. Tomek

TRANSAXLE - nowe części do Porsche
www.transaxle.pl
transaxle.pl
Natalia
Użytkownik

Miejscowość: Gdańsk
Data rejestracji: 18.03.12
Dodane dnia 27-03-2018 12:53
Gdybyś chciał sprzedać osobno partsy, to bym chętnie zgarnęła szklanki

Różowy 924 '82
Szybsze 924
928 S '84
Olo924
Użytkownik

Miejscowość: Kraków / Warszawa
Data rejestracji: 04.02.06
Dodane dnia 27-03-2018 14:33
a mnie by ineresowała kolumna kierownicza - jak krzyżaki ładnie zregenerowane - tylko muszę sprawdzić jak z rocznikami - nie wiem jakie ja mam ...

924 '78
944 '83

Każdy kilometr przejechany nie Transaxlem, to stracony kilometr.
Jeder Kilometer ohne Transe ist ein verlorener Kilometer ...
Autor RE: focie
Damian
Użytkownik

Dodane dnia 28-03-2018 00:42
w pierwszym poście edyta zasobów (się pojawi jak się trochę rozbudzę :whoevasmiley

Damian
Autor RE: i jeszcze
Damian
Użytkownik

Dodane dnia 28-03-2018 00:44
takie

Damian
Damian
Użytkownik

Dodane dnia 28-03-2018 22:24
Moi kochani, traktujmy temat jako niebyły.
Jakby gdyby nigdy nic. Nic a nic...

Chociaż nie wiem, czy jeszcze z kołami nie będę robił porządku, choć wstyd się przyznać, ale już nie ogarniam co mam. A nie mam wiele. Tylko po prostu słabo ogarniam smiley. Co do zasady. Cholesterol rulez smiley

Edytowane przez Damian dnia 28-03-2018 22:26
Damian
szczurek
Użytkownik

Miejscowość: Rowy
Data rejestracji: 25.04.07
Dodane dnia 28-03-2018 22:25
Kupiłeś 924 ???smileysmiley

944 '87 2,5 targa
924/944/968 Papa Smerf
Mercedes 190E 2,6 Sportline
awatar wspomnienia odległe!!!!!!
Jedna Złota Łopata
Damian
Użytkownik

Dodane dnia 28-03-2018 22:30
Heheh! Dobre!! Ale słabe smiley
Weprzód musze ogarnąć choć trochę obecną trzódkę.
Plany zakupowe so, szukam takie jakieś 300 konia plus na dupowóz.
Wiem, że to bez sensu w moim przypadku. Ale trzeba mieć jakieś zasady kurde blat.
Damian
Tomek
Użytkownik

Miejscowość: Szczecin
Dodane dnia 01-04-2018 11:40
Prosba do kupca - odkupie oslony tylnych tarczsmiley

TRANSAXLE - nowe części do Porsche
www.transaxle.pl
transaxle.pl