Dodane dnia 09-03-2020 07:54
Witam! Poszukuję klaposzyby z oryginalnym spojlerem do 924. W swoim aucie mam spojler z 944 w dodatku paskudnie pomalowany ze spękaną farbą w dodatku zmatowiony wcześniej więc nie do uratowania... Przywracam auto do oryginału więc zależy mi na ładnym oryginalnym spojlerze i szybie (podobno najlepiej wymienić razem z szybą niż bawić się w przekladanie). Jeśli ktoś ma taką na sprzedaż to jestem chętny :-)
Dodane dnia 09-03-2020 12:31
Mateusz_1984 napisał/a:
paskudnie pomalowany ze spękaną farbą w dodatku zmatowiony wcześniej więc nie do uratowania...
wiem że ori szukasz do 924 ale ;-)
ten wyczyść a farby, a że zmatowiony to spróbuj delikatnie potraktować opalarką. Niektóre tworzywa można tak ,,odnowić,,
Postów: 313 Miejscowość: Tomaszów M. Data rejestracji: 06.05.16
Dodane dnia 09-03-2020 13:44
W jednym z odcinków "Samochód marzeń - kup i zrób" robili RX-7. Tam spojler zamalowali jakąś farbą/gumą - nie zdradzili nazwy specyfiku ale mam zamiar pokombinować z czymś np PlastiDip. Taka guma w sprayu.
Jak zrobi się cieplej i czas pozwoli będę eksperymentował.
Dodane dnia 09-03-2020 19:21
K_Tuono napisał/a:
W jednym z odcinków "Samochód marzeń - kup i zrób" robili RX-7. Tam spojler zamalowali jakąś farbą/gumą - nie zdradzili nazwy specyfiku ale mam zamiar pokombinować z czymś np PlastiDip. Taka guma w sprayu.
Jak zrobi się cieplej i czas pozwoli będę eksperymentował.
dressingi do gumy/opon robią ten efekt. Tylko jeżeli część jest mocno zdegradowana to trzeba sporo warstw żeby ją odbudować.