Postów: 3476 Miejscowość: Jelenia Góra Data rejestracji: 16.05.07
Dodane dnia 22-04-2009 13:33
1) Ile kosztuje przyzwoita używka sprzęgła od 924? UWAGA mówię o kompletnym zestawie wraz z kołem zamachowym, alternatorem i obudową sprzęgła A jakby tak założyć sprzęgło hydrauliczne czy by to coś dało?
2) Czy dobrze mi się wydaje, że wtryskiwaczy są 2 rodzaje - stare przykręcane na takie oczka jak od rozdzielacza k-jeta i nowszego typu przykręcane już bezpośrednio do wężyków dostarczających paliwo.
3) Jaka jest różnica między wtryskami od 924 a 931?
4) Ile kosztują wtryskiwacze od 931? nowe/używka - może ktoś wie?
5) Czytałem i widziałem fotki czegoś co w 931 nazywa się Frequency Valve - znalazłem to nawet w PETce ale nie ma tego opisanego w spisie części - czyżby to jakiś bajer z USA? i żeby coś się więcej dowiedzieć trzeba jakąś US PETkę zdobyć? Nawiasem mówiąć już któryś raz zauważam, że część jest na obrazku, a nie ma jej już w spisie mimo, że ma ona na rysunku swój numerek.
Postów: 1141 Miejscowość: Wrocław Data rejestracji: 20.08.07
Dodane dnia 22-04-2009 16:28
2) Tak są dwa rodzaje. Ten starszy trudniej dostępny..;(
3) z tego co widać w Petce to dla turbo numer części: 931 110 225 00, więc inny niż "nowszy wtryskiwacz do 924. Na schematach nie widać różnicy, ale ja podejrzewam, że w turbo wtrysk może być wkręcany. poza tym różnica między nimi jest trywialna -około 40 PLN na stroni Intercars..