Postów: 4771 Miejscowość: Kraków / Warszawa Data rejestracji: 04.02.06
Dodane dnia 18-02-2010 14:47
nie wiem jak to powiedzieć a nie mam petki żeby nr części podać ale poszukuję tego węża do układu chłodzenia na którym jest ten zawór do odpowietrzania układu, to takie kolanko z jednej strony wchodzące do obudowy termostatu,
i właśnie ten kawałek węża jest mi koniecznie potrzebny - czy ktoś ma może na zbyciu ?????
Postów: 3476 Miejscowość: Jelenia Góra Data rejestracji: 16.05.07
Dodane dnia 20-02-2010 12:41
Jeśli nie znajdziesz to proponowałbym dorobienie czegoś takiego z kawałka rurki o 3cm długości w której trzeba nawiercić dziurkę i dospawać kruciec. Potem w krućcu wywiercić otwór i nagwintować. Na górze można dać oring uszczelniający. A jakby ktoś się uparł to nawet śrubkę z otworkiem jak odpowietrznik do hamulców...
Mocujesz to wszystko w oryginalne miejsce zakładając tylko gumowe kolanka i jest oki.
Znalezienie tej gumki to troszkę cięższa sprawa. W 931 rozwiązali ten problem dodając metalowy kapturek na termostat ze śrubą - widziałem ostatnio takie coś na ebay.co.uk nawet tanio i pewnie dałoby się założyć w 924.
Dodane dnia 20-02-2010 20:25
Ja takie coś kupiłem od niejakiego Sławka z Jeleniej Góry. I nie polecałbym rzeźby... miałem takie coś i dlatego to wyrzuciłem zastępując oryginałem z odpowietrznikiem.