924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Porsche | Giełda - części i inne
Autor Szukam kilku drobnych części
Mirek D
Użytkownik

Miejscowość: Wrocław
Data rejestracji: 10.05.11
Dodane dnia 11-05-2011 00:39
Witam
Szukam:
- uchwytu osłony przeciwsłonecznej lewej
- uchwytu szyberdachu i zatrzaski, ja ich nie mam w ogóle, nawet nie wiem jak wyglądają
- uchwytów na tylną roletę do bagażnika, roletę mam (nie wiem, czy oryginalną) ale za cholerę nie wiem, do czego ją przypiąć, chyba czegoś brakuje. Na transaxle.pl nie widziałem takich częsci.
Jeszce pytanie, czy ktoś próbował kupować u gościa z Gdyni (na allegro części, zdjęcie z całym placem 924-rek.
effectivepromotion.pl
Autor RE: Szukam kilku drobnych części
Misiek
Użytkownik

Miejscowość: Jelenia Góra
Data rejestracji: 16.05.07
Dodane dnia 11-05-2011 01:40
Zaczepy osłon przeciwsłonecznych są takie same... na lewą i prawą stronę. Jedynie mogą różnić się wielkością zależnie od rocznika - no i chyba materiałem.
Możesz zapytać Mammoth'a czy taka mu nie została bo dorabia różne takie rzeczy.
Co do uchwytów szyberdachu - zobacz w PET (elektroniczny katalog części) dla 924 - będziesz wiedzieć czego dokładnie ci brakuje wraz z numerem części.
Roleta zazwyczaj trzyma się na takich uszach nad światłami w bagażniku - do rolety przyczepione są takie zaczepy z blachy które się za tamte uszy wkłada. Chyba był jeszcze model z roletą na jakieś rzepy bo miałem u siebie coś podobnego ale nie wiem jak to miałoby działać i czego się trzymać. Jak możesz to zrób zdjęcia rolety i tylnej części nad światłami (w bagażniku) to będzie wiadomo co tam masz i będzie łatwiej coś ustalić.

Co do "gościa z Gdyni" to pewnie chodzi o kolegę z forum "przemek84"... i śmiało możesz pytać go o części - na pewno są duże szanse, że będzie miał co ci potrzeba.

było:
924 Turbo (931'82) - Ihasa green metallic niestety ... Odjechało w świat ;-(

924'81 - Alpinweiss - ponoć gdzieś jeździ koło Wrocławia
924'77 - RHD - Poszło na części

Lista turbo prosiąt w PL
Mapa Polskich Transaxli
7884203 www.mauser98k.internetdsl.pl
przemek84
Użytkownik

Miejscowość: Gdynia
Data rejestracji: 06.02.07
Dodane dnia 11-05-2011 12:24
Miarek odnosnie przypiecia rolety tzn nie masz jej przykreconej do kapany?bo ona jest wkrecana na sruby wlasnie do kanapki...a jak jest zakladana tzn wysuwana i przypinana to opisal misiek wyzej. Odnosnie "placu" to zdjecie "pogladowe" ze tak powiem z holandi hehe smiley.

Sprzedam troche czesci do Porsche 924 i 944.
2457922
igor
Użytkownik

Miejscowość: waw / lbn
Data rejestracji: 15.11.06
Dodane dnia 11-05-2011 12:50
Mirek - przede wszystkim z drobnostkami warto szukać w Porsche Centrum. Sprawdź w PETce numery części (PETkę ściągniesz ze strony porsche albo wpisz w google "pet porsche 924"smiley i zadzwoń.
pamiętam, że chwytaki do osłon to grosze (chyba ok 20zł za sztukę), co do reszty to nie wiem..

co do rolety to nie wiem czy na pewno, ale chyba sama płachta (bez tej końcówki do zwijania) jest nieużyteczna.
jeśli masz całą roletę (zamocowaną do tylnego siedzenia), to mocuje się ją na tylnych zamkach.

924S LeMans Targa '88
924S LeMans Targa '88 - projekt
ex 924S Targa US '87
ex 924S Targa '86
ex 924 '76

Edytowane przez igor dnia 11-05-2011 12:53
Mirek D
Użytkownik

Dodane dnia 11-05-2011 12:52
Dzięki Misiek.
Zaje....ta sprawa ten PET smiley. Poszperam i poszukam.
effectivepromotion.pl
Mirek D
Użytkownik

Dodane dnia 11-05-2011 12:55
Przemek84, właśnie nie wiedziałem do czego roletkę przykręcić, bo zaczepy, o których pisał Misiek mam nad światłami i w roletce również. Dzięki, pokombinuję.
effectivepromotion.pl