924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Klub 924.pl | Nasze auta
Autor 250 tysięcy na 25-lecie: Krokodylowe 944
Krokodyl
Użytkownik

Miejscowość: Wierzbno, the Gate of Mordor
Data rejestracji: 14.07.12
Dodane dnia 26-09-2013 11:53
I. Niepostrzeżenie

Pędzac na złamanie karku w stronę Poznania, z przekleństwem cisnącym się na usta a tyczącym zabicia budowniczych ewentualnie lub oraz ministra dróg i mostów w sprawie jakości nowych dróg kątem oczka zobaczyłem syfrę 250 347... to już, a miałem pilnować, fetować, felieton napisać a tu przelaciało bez huku jak to w życiu smiley

II. Memorabilia

Po powrocie postanowilem zabrać się jednak za temat, przewertowałem czerwoną książeczkę (po raz setny) czem dzielę się z Wami smiley
Otóż autko zostało zakupione w Szwajcarii dnia 2 marca 88 i choć w papierach ma ten rok jako startowy to z VIN-u wynika że jednak 87 ono jest.

Właścicieli miało 4 przede mną. Pierwszy nacieszył się nim przez dwa lata i odsprzedał przy przebiegu 45 000. Drugi przez następne 4 sezony dobił do 100 kilo i puścił dalej.

Potem postało sobie biedne bo przez następne 4 lata zrobiło tylko 30 tysięcy.

Kolejny właściciel użytkował je do roku 2005 i tu kończą się wpisy szwajcarskie na przebiegu 175 tysięcy.

Co było potem można się tylko domyślać, ale po co smiley W 2008 sprowadził je Komancz i sprzedał gościowi którego żona naśmigała nim może z 10 k kilometrów

Potem kupiłem je ja i zrobiłem nim od czerwca 2012 do dziś circa 25 tysi co powoduje normalną średnią choć u mnie niedosyt nielekki panuje smiley

3.Ad rem czyli podsumowanie liryczne

Przy zakupie gdzieś na forum śmignął wątek którego fragment pozwolę sobie zacytować "Właściciel twierdzi że wymieniał tylko akumulator" haha, ha ha ha

Moja reakcja była taka jak Twoja drogi czytelniku smiley fake of the year no ale zobaczymy. I zobaczyłem, i do tej pory przecieram oczy.

1. Dziury po pociskach (przełączniki jakieś lewe) i fałszywa popielniczka
2. Klejone lusterka przycinane ręcznie na kwadratowo
3. Nie działające podnośniki klapy które walą mnie w łeb
4. Wycieraczka nie działa...
a Targa przecieka....

i nic, i tyle i 25 letnie amortyzatory Sachsa które przechodzą koncertowo kontrole jak i cały samochód.

i Włochy, i dwie wielkie awarie w jednym miejscu:
1. Wyładowany akumulator spowodowany tym że zostawiłem go na 7 dni na begrencungach które to permanentnie włączałem zamiast postoi coby zwiększyć aerodynamikę tam gdzie mocy nie stawało (austriackie autostrady smiley
2. Spuszczone do połowy lewe koło, ojej ojej co się stało. Ano spuścił je dla pewności wykidajło parkingowy cobym nie zwiał "polacco eee polacco you know.. No, i don't know what U mean smiley "

i tyle i 8 tysi zrobionych przez lato, bez stresu, choć w upale niemiłosiernym ( narzeczona odmawia podróży na południe latem, ale i tak była dzielna a hardkor nie jest dla kobiet - tak myślę)

acha Targa się zwaliła po powrocie ale to na pewno wina Michała smiley

III. Podsumowanie straszliwej grafomanii okolicznościowej

Primo: Na imprezie rodzinnej jeden z kuzynów stojąc na fajce zarzucił ( po mojej 20 godzinnej oracji nt. wyźszości 944 i transaxli nad wszystkim co jeździ no może poza nowym SLSem smiley

" Ty gadasz jak dealer porsche, jesteś strasznie nawiedzony, chyba lubisz swój wóż"

Zaciągnąłem się mocniej nic nie odpowiadając... Reszta jest milczeniem, Nie, wróć

Reszta jest niekończącym się ciągiem asfaltu który ja i mój mechaniczny druh pochłaniamy pędząc coraz szybciej i w dal i w dal

Secundo i koniec: A

A najbardziej lubię jak małe knypki podbiegają do mnie i przekrzykując się pytają "przepana a ile to ma na liczniku" " a otworzy pan lampki"

Otworze i będe otwierać przez następne tysięce mil (albo i nie jak będzie rejsing smiley

A czy to prestiż czy obciach...hmmm to jak obciach to czemu każdy patafian w budźet karze chce się śćigać ze mną hę ??? smiley

Krokodyl dodał/a następującą grafikę:

Autor RE: 250 tysięcy na 25-lecie: Krokodylowe 944
Krokodyl
Użytkownik

Miejscowość: Wierzbno, the Gate of Mordor
Data rejestracji: 14.07.12
Dodane dnia 26-09-2013 11:58
ps: Wykidajło włoski finalnie odpalił mnie za pomocą bustera i w sumie było miło smiley
pilatus
Administrator

Miejscowość: Cze-wa/Piaseczno
Data rejestracji: 28.01.06
Dodane dnia 26-09-2013 12:43
Gratuluje auta i podejścia do niego!!!
Sam tekst - fajnie, lekko napisany smiley

pzdr
jacek/pilatus

ps. Ciekawe czy Michał poczuje ciężar... smiley
Qbak
Użytkownik

Miejscowość: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Data rejestracji: 03.08.07
Dodane dnia 26-09-2013 20:31
To Wykidajło włoski popsuł - jakby jednak "polacco" nawiał, to przynajmniej
będzie miał nauczkę - tylko zapomniał naprawić, skoro jednak "polacco" zapłacił smiley smiley

Ja osobiście kiedyś taką targę katapultowałem, niesamowite wrażenia, więc
pewnie chciał Wam dodać atrakcji podczas podróży po italiiiii smiley smiley

924 2.0 N/A - 83' Targa LM8U
Tor Poznań 2:04,992
Mapa Polskich Transaxli

QBAK - nowe części (i akcesoria) do Porsche
www.qbak.pl