Autor |
RE: proszę o opinie autka |
zelek
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 11.04.07 |
Dodane dnia 12-04-2007 21:59 |
|
|
no to prawda mi sie tez zbytnio to nie podoba jak go zrobił
jezeli bedzie w dobrym stanie technicznym i bedzie chcial sie wymienic na forda to pewnie to zrobie później bede miał części do nastepnego porschaka.
pozdrawiam
ps. kiedy bedzie najbliższy zjazd porsche ? chetnie bym sie przejechał i podpatrzył jakie macie autka |
|
Autor |
wampir
Użytkownik
Miejscowość: mala wies pod W-wa
Data rejestracji: 01.02.06 |
Dodane dnia 12-04-2007 22:32 |
|
|
21 kwiecien na bemowie w warszawie jest inauguracja sezonu PCP.
Ale tak patrzac na to, to mam wrazenie ze napaliles sie na porsche, i chcesz kupic jak najtaniej cos co bedzie mialo znaczek porsche - niewazne w jakim stanie i jak wyglada.
Widze ze chcesz 944, ale wiesz ze cie nie stac, wiec szukasz 924 przerobionego na 944... Po co to? Dozbieraj i kup cos porzadnego zebys pozniej nie musial sie babrac w go... i wydawac kupe "zaoszczedzonej" kasy na zakupie, albo zrobic to samo co koles w krakowie - korego pewnie juz nie bylo stac na utrzymanie tego samochodu dlatego stoi i rdzewieje...
1988 Porsche 944 - bylo
1989 Porsche 944 Turbo S - bylo
1985 Porsche 944 - wydmuszka - bylo
1999 Audi A6 Avant Quattro 4.2 Tiptronic - takie tam rodzinne |
|
Autor |
zelek
Użytkownik
Miejscowość:
Dodane dnia 12-04-2007 23:30 |
|
|
no jestes blisko(stać to mnie bedzie na utrzymanie bo mam dobrych rodziców z pieniążkami) mam forda ktory stoji i nikt nim nie jezdzi i ja tez nie chce stary mi teraz nie kupi takiego porschaka jakiego chce. pewnie dopiero za rok cos bedziemy kupowac naprawde fajnego i nie koniecznie porsche. wole jezdzic przez ten czas porsche ktore ma moc i nie jest kombi z automatem to prawda 944 mi sie bardzo podoba;p zreszta jak nawet bede chcial go pozniej sprzedac to bedzie mi latwiej niz sprzedac forda
jezeli zeczywiscie ten srebrny jest w takim stanie jak pisze wlasciciel to taki mi na poczatek pasuje(pierwszy moj samochod bedzie)
po za tym porsche rulez |
|
Autor |
wampir
Użytkownik
Dodane dnia 12-04-2007 23:49 |
|
|
Nie mysl ze sprzedasz porsche szybciej niz forda
A jesli chcesz samochod na rok a potem kupic co innego to sobie lepiej odpusc, bo widac ze to nie dla ciebie zabawa.
1988 Porsche 944 - bylo
|
Autor |
Azazel
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 19.03.06 |
Dodane dnia 13-04-2007 00:13 |
|
|
Stary poczekaj - czy ja dobrze zrozumiałem? Chcesz se kupić porsche na 1 rok i tyle. Powiem ci tak - tak to se może Wojewódzki kupic z salonu pojeżdzić i sprzedać a ty chcesz kupić 20 letnie auto i potem go sprzedać. Z góry powodzenia życze w sprzedaży bo to tak pięknie nie wygląda jak myślisz.
Co moge doradzić?
Kup se CHłOPIE zgrzewke piwa, siądż na leżaczku i przemyśl czy warto wogóle. Ja tak zrobiłem i wiem że swojego 924 nigdy nie sprzedam chociażby z sentymentu że to moje pierwsze auto i naprawde na liście cudeńków które planuje sobie jeszcze sprawić ono widnieje i jest zastęplowane POSIADAM.
kupowanie byle czego ale ze znaczkiem Porsche nie ma żadnego sensu bo i tak póżniej będziesz miał wielkie problemy go sprzedać a jak już ma stać to chyba lepiej żeby stał piękny okaz na widok którego zbieleje oko każdego posiadacza nawet i nowych sportowych aut. Tak mam z bratem, autko jest do sprzedaży ale bez nacisku bo jest bardzo fajne i jak się sprzeda to się sprzeda a jak nie to nie i bólu nie będzie a tak nawiasem mówiąc to podejrzewam że brat zbytnio nie chce sie go pozbyc o czym świadczy brak ogłoszeń w innych mediach. Oj tak to jest niechce ale na dwa auta to chyba go nie wyrobi.
Jak to się mówi- dorosłe odpowiedzialne życie z autkiem ekologicznym przy boku
azazel.fotosik.pl-1984r 2.0 4biegi |
|
Autor |
zelek
Użytkownik
Miejscowość:
Dodane dnia 13-04-2007 00:36 |
|
|
możliwe że to nie jest dla mnie zabawa. wiem jedno przed zakupem lepiej sie dobrze najpierw zastanowic i zapytac ludzi któży sie na tym trochę znają.wybór auta to ciężka sprawa w dzisiejszych czasach na zjazd koniecznie musze pojechać |
|
Autor |
Azazel
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 19.03.06 |
Dodane dnia 13-04-2007 01:19 |
|
|
Stary co ty mówisz. pomyśl sobie że nasi ojcowie to mieli wybór 126p albo kant jak sie do kolejki wepchali Tak jak Mowiłem zgrzewka piwa+leżczek i prosty wybór Porsche albo japońska żyła co jak chodzi na obroty to tak jakby prosiła - dobij pan (Ale się mnie dzisiaj humor trzyma)
Pozdrawiam
azazel.fotosik.pl-1984r 2.0 4biegi |
|
Autor |
igor
Użytkownik
Miejscowość: waw / lbn
Data rejestracji: 15.11.06 |
Dodane dnia 13-04-2007 07:12 |
|
|
Zelek - naprawde przykro mi czytac to co piszesz...
zwlaszcza ze jestes na forum, gdzie sa sami milosnicy marki Porsche, a glownie 924 i 944...
Ogloszenia, ktore tu pokazujesz, to totalne dno, calkowita klapa. A ich wyglad jest wszystkim tym, co spawia ze KAZDY MILOSNIIK PORSCHE (nie tylko 924 i 944) po prostu jak najszybciej sie oddala i mysli: Co za idiota jest wlascicielem tego wozu i jak mogl takie cos zrobic biednemu Porsche.
Ciachu, Abelard dobrze opisywali ten woz - po prostu no comment...
a zlot (nie zjazd / zajazd) bedzie 21. przyjedz i zobacz czym jest Porsche. To nie jest wozek z wiejskituning.pl bo takie rzeczy obrazaja fanow marki i latwo na kopach wyleciec Porsche jest piekne takim jakim wyszlo z fabryki. nie inaczej.
924S LeMans Targa '88
924S LeMans Targa '88 - projekt
ex 924S Targa US '87
ex 924S Targa '86
ex 924 '76 |
|
Autor |
wampir
Użytkownik
Dodane dnia 13-04-2007 09:13 |
|
|
igor napisał/a:
Porsche jest piekne takim jakim wyszlo z fabryki. nie inaczej.
Amen
1988 Porsche 944 - bylo
|
Autor |
KRAZ
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 10.05.06 |
Dodane dnia 13-04-2007 10:01 |
|
|
jak szukasz 924 na rok to znajdz takie co ma dobru motor jak nie bedziesz mogl go sprzedac po roku to zrobimy tak:
zwolamy wszystkich i kazdy dostanie co bedzie chcial (ja zamawiam motor i zbiorniczek na plych hlodniczy) a co sie nie przyda sprzedamy na zlom i kupimy DUZO ALKOCHOLU i zrobimy imprezke
. |
|
Autor |
zelek
Użytkownik
Miejscowość:
Dodane dnia 13-04-2007 13:15 |
|
|
Zauważyłem że na tym forum ludzie są naprawdę kulturalni. tak naprawde spodziewalem sie gorszych komentazy. Ciesze sie ze tak tu jest. Igor wy jestescie maniakami tego auta od lat i zdazyliscie juz sobie zrobic swoje samochody. ja jestem studentem i mam inne troche podejscie. Nawet jezeli kupie tamtego ,,brzydala" ktory nie przypomina wogole 924 i tak bede zadowolony-wazne tylko zeby byl w dobrym staniie technicznym. Znając siebie będę o niego dbał i go poprawiał. natomiast jezeli stwierdze ze mam duzo kasy i chce kupic porsche 924 to bede miał do niego odrazu części z ,,brzydala" a jak zrezygnuje z porsche w co wątpie to zrobie jak napisał KRAZ |
|
Autor |
ciachu
Administrator
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 29.01.06 |
Dodane dnia 13-04-2007 13:39 |
|
|
zwróć uwagę na fakt, że nawet drzwi pasażera od wewnątrz są czerwone.. więc tak jest polakierowany cały samochód - po wierzchu, a ja wyznaję zasadę, że lakier/blacharka jest najważniejsza - częsci mechaniczne zawsze można wymienić/naprawić. Myślę, że to auto to padaka jakich mało i nie da Ci żadnej przyjemności.. warte jest jak dla mnie góra 2 tys. zł, ja bym i tak tyle nie dał.
Wszystko zostało już w tym temacie napisane, zrobisz jak zechcesz - jak kupisz nikt się pod tym nie podpisuje..
ps. najładniejsze auto, które pokazałeś, to 944 z e-baya
924.pl
951 '88
928 GT '90
996 4S '02
ex: 924'78, 928S2'86, 944'86 |
|
Autor |
igor
Użytkownik
Dodane dnia 13-04-2007 15:31 |
|
|
zelek napisał/a:
Zauważyłem że na tym forum ludzie są naprawdę kulturalni. tak naprawde spodziewalem sie gorszych komentazy. Ciesze sie ze tak tu jest. Igor wy jestescie maniakami tego auta od lat i zdazyliscie juz sobie zrobic swoje samochody. ja jestem studentem i mam inne troche podejscie. Nawet jezeli kupie tamtego ,,brzydala" ktory nie przypomina wogole 924 i tak bede zadowolony-wazne tylko zeby byl w dobrym staniie technicznym. Znając siebie będę o niego dbał i go poprawiał. natomiast jezeli stwierdze ze mam duzo kasy i chce kupic porsche 924 to bede miał do niego odrazu części z ,,brzydala" a jak zrezygnuje z porsche w co wątpie to zrobie jak napisał KRAZ
1. Akurat moje Porsche igla nie jest - daleko mu do stanu dobrego ;
2. Tez jestem studentem
3. masz racje - wiekszosc ludzi tutaj naprawde maja ogromne zamilowanie do tych wozow.
Porsche to nie jest byle-jaka marka. One sa piekne same z siebie. Nie trzeba nad nimi pracowac i tuningowac zewnetrznie zeby mialy swoja dusze.
Szanujemy Twoja opinie (ze lubisz takie przerobki) choc od razu mowimy - na spotkaniach milosnicy raczej beda sie krzywo patrzec; ale mowimy ze jesli samochod jest tak calkowicie przerobiony (zwlaszcza chodzi o bezgustowne niskobudzetowe wykonczenie) to na pewno bedzie to woz pelen patentow, z ktorym mozesz miec problemy - to jest obiektywna opinia - odpowiedz na pytanie w Temacie
4. Pisze sie na tą imprezke taka np. majowka za rok
924S LeMans Targa '88
ex 924S Targa US '87
ex 924S Targa '86
ex 924 '76
Edytowane przez igor dnia 13-04-2007 15:33 |
|
Autor |
Zwierz
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 02.02.06 |
Dodane dnia 13-04-2007 16:28 |
|
|
koledzy dobrze prawią i nie musze nic dodawać, ale chce żeby nas było więcej z takimi opiniami bo skręca mnie od wszelkich "924/944". "944 look" i takie tam. Dokładnie jak igor rzekł - fabryczne najpiękniejsze. Nie wszyscy są maniakami tej zasady tak jak ja, ale to co pokazujesz to tu nie przejdzie.
A tak wogóle to tez jestem studentem, ale to nie do końca w moim przypadku miarodajne.
BTW
Przedwczoraj moje porsche obudziło sie ze snu zimowego, bez żadnego problemu. zaraz ide zdiąć targe i ognia
PORSCHE 924 '81 2.0, targa, szary, (poTOMowy), żółte tablice (pojazd zabytkowy) |
|
Autor |
igor
Użytkownik
Dodane dnia 13-04-2007 16:51 |
|
|
a OC Pan ma?
924S LeMans Targa '88
ex 924S Targa US '87
ex 924S Targa '86
ex 924 '76 |
|
Autor |
juras
Użytkownik
Miejscowość: łódź
Data rejestracji: 31.01.06 |
Dodane dnia 13-04-2007 17:15 |
|
|
Po co ci samochód na którego zatankowanie nie będzie cię stać. Nie masz kasy to kup malucha. To jest dobre auto na pierwszy raz. Części są tanie jak barszcz. A takimi chłopaki też jeżdżą w rajdach i będziesz w stanie się na nim wyuczyć podstaw mechaniki za pomocą najprostszych narzędzi Że nie wspomnę o tuningowaniu równie tanim.
Albo poczekaj jeszcze trochę i odłóż na coś sensownego. A coś sensownego z 924/944 można podejrzewam kupić za jedne wakacje pracy w Londynie... W wakacje jako student masz dużo czasu więc do roboty
ps. Naprawdę mniej wysiłku będzie cię kosztowało zarobienie w wakacje na idealne 944 niż doprowadzenie do używalności kupionego okazyjnie strucla. Im szybciej to zrozumiesz tym lepiej dla ciebie
Edytowane przez juras dnia 13-04-2007 17:19 |
|
Autor |
igor
Użytkownik
Dodane dnia 13-04-2007 17:37 |
|
|
juras napisał/a:
To jest dobre auto na pierwszy raz.
oj tak zgadzam sie w pelni tylko troche niewygodne, cholera )))))
924S LeMans Targa '88
ex 924S Targa US '87
ex 924S Targa '86
ex 924 '76 |
|
Autor |
boru1
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 05.12.06 |
Dodane dnia 13-04-2007 19:37 |
|
|
moim pierwszym wozem byl maluch zgadzam sie w pelni z wasza opinia ja za to jutro jade obejrzec 944 mam nadzieje ze bedzie w porzadku wtedy bedzie jeszcze jedno w lodzi trzymajcie kciuki
WIEJSKIEMU TUNINGOWI I PRZERABIANIU PORSCHE MOWIE NIE ale kazdy lubi co lubi ja tam wole oryginaly w koncu 924 to juz klasyk !! |
|
Autor |
wampir
Użytkownik
Dodane dnia 13-04-2007 20:11 |
|
|
Moim pierwszym byl hyundai pony, moim drugim 944... Raz w zyciu prowadzilem malucha...
I tez jestem studentem, co nie znaczy ze student nie moze zarabiac na tyle by go bylo stac na utrzymanie takiego auta.
1988 Porsche 944 - bylo
|
Autor |
boru1
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 05.12.06 |
Dodane dnia 13-04-2007 20:19 |
|
|
zgadzam sie zapomnialem dodac ze tez jestem studentem a porsche bedzie moim 3 samochodem |
|