924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Porsche | Giełda - samochody
Strona 2 z 2 < 1 2
Autor RE: Porsche 944 turbo s (po częściowym spaleniu) - sprzedam
tetsumaru
Użytkownik

Miejscowość: Łódż
Data rejestracji: 17.11.09
Dodane dnia 29-04-2014 13:17
Przepraszam jeśli kogoś uraziłem . Troche dziwne wydało mi się że nagle jak grzyb po deszczu pojawia sie człowiek z nikąd na forum i chce sprzedać spalone auto Stacha które dopiero co zostało odrestaurowane . Napisałem to pod wpływem chwili/impulsu i nie bardzo przemyślałem to co piszę .

Staszku . PRZEPRASZAM !

Przykro mi . Szkoda auta .

Jest :
944 2,7 1982 czerwony
944 2,5 1986 biały
928 S4 1990 srebrny
Było :
944 2,5 1984 czerwony
1714637
pilatus
Administrator

Miejscowość: Cze-wa/Piaseczno
Data rejestracji: 28.01.06
Dodane dnia 29-04-2014 13:38
No i "peace and love" smiley .
Jak to było?... "Warto rozmawiać" smiley

pzdr
johny
Użytkownik

Miejscowość: Poznań
Data rejestracji: 12.04.12
Dodane dnia 29-04-2014 21:13
Jak napisał wcześniej Ciachu, jeżeli ktoś z Was jest zainteresowany autem to można dzięki uprzejmości Michała zobaczyć je u niego w warsztacie w Raszynie.

pozdr
Janusz

Porsche 944 turbo s - sprzedany
Andrzej77
Użytkownik

Miejscowość: Podlasie
Data rejestracji: 27.06.11
Dodane dnia 30-04-2014 00:01
Szkoda auta, ale mam nadzieję że znajdzie się śmiałek, który porwie się na jego odbudowę. Powodzenia w sprzedaży.
A teraz jeszcze krótkie OT
conek chyba nie masz co narzekać, kupiłeś Turbo w dobrej cenie, powiedziałem Ci o wszystkich rzeczach, które trzeba było poprawić, a było ich naprawdę mało. Autem przejeździłem cały sezon na imprezach PCP i CA, nigdy mnie nie zawiodło i wierz mi to był jeden z najlepszych 944 jakie widziałem wogle. Dzięki temu mogłeś poświęcić się kosmetyce, a auto ma prawie 30 lat, to że ktoś nie kupił jednego nowego błotnika i wyszło małe ognisko korozji po dwóch latach to chyba nic wielkiego i nie powinno się używać takiego tonu, bo i ja i Stach zrobiliśmy wiele dla tego egzemplarza. Gdybyś kupił auto za granica za jakieś 10 tys euro w podobnym stanie nie jeżdzone po naszych drogach, nie testowane na imprezach to może byś docenił ten egzemplarz, bo tam to bys miał kwiatków dopiero, po kilku latach stania i kupnie od niemieckiego turka np. A używając takiego tonu sprawiasz nam poprzednim właścicielom, którzy tak naprawdę włożyli w auto też serce, nie tylko Ty, troszkę przykrości. To że miałem auto krótko nie znaczy że było złe, albo ze nic w nim nie robiłem, ani że jestem handlarzem.

Andruszka-PCP
991.1 S

Edytowane przez Andrzej77 dnia 30-04-2014 00:20
noname_conek
Użytkownik

Miejscowość: Nowy Staw
Data rejestracji: 30.03.13
Dodane dnia 30-04-2014 07:52
Żeby było wszystko jasne, bo chyba się nie zrozumieliśmy smiley ja nie piszę, że kupiłem złe auto dla mnie jest w mega stanie. Do Ciebie Andrzej nie mam już w ogóle żadnych pretensji bo powiedziałeś mi o wszystkim co trzeba było zrobić (oby wszyscy sprzedający tacy byli) a zrobiłem jeszcze więcej bo chciałem. Ale uważam, że jak ktoś robił coś przy aucie to nie powinien robić partactwa i druciarstwa jak już było źle zrobione to powinien powiedzieć Ci, że robił to i to i trzeba by było to poprawić bo mogło być to źle zrobione... Poruszyłem tu akurat ten temat bo zauważyłem, że na forum jest tendencja do tego, że jak coś jest od klubowicza to jest super hiper świetne i dobrze zrobione, ludzie piszą na PW o różnych akcjach/sprzedażach od kogo nie kupować i dlaczego, że ten faktycznie robi tylko na sztukę a tamten wcisnął kit komuś jak sprzedawał a temu zrobił wała i tamtemu na odpierdziel (pisze ogólnie nie odnośnie tego tematu) a potem na forum w ogólnych tematach siedzą cicho albo przytakują smiley większość tu osób jest dużo starsza ode mnie a zachowuje się gorzej niż gimbazy w szkole smiley Bardzo dziwne zwyczaje ale skoro tak lubicie no to sorry ale ja tak nie potrafię pisze to co myślę i to samo mogę powiedzieć w oczy na zlocie czy na jakiś spotkaniach, uważam że albo się szanujemy a jak coś jest nie tak to piszemy o tym głośno a nie niby wszystko oki a "za plecami"...
"panują tu takie zasady, albo się dostosujesz albo lepiej sie nie odzywać" no to chyba lepiej to drugie... pozdr smiley

951 86' ---->projekt in progress: http://www.924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=6661&rowstart=0
9435685 www.cultstyle.pl
seler2
Użytkownik

Miejscowość:
Data rejestracji: 19.02.13
Dodane dnia 30-04-2014 08:48
noname_conek napisał/a:
Ale uważam, że jak ktoś robił coś przy aucie to nie powinien robić partactwa i druciarstwa jak już było źle zrobione to powinien powiedzieć Ci, że robił to i to i trzeba by było to poprawić bo mogło być to źle zrobione... Poruszyłem tu akurat ten temat bo zauważyłem, że na forum jest tendencja do tego, że jak coś jest od klubowicza to jest super hiper świetne i dobrze zrobione,

Widzisz, to jest kwestia podejścia do auta, są osoby którym wystarczy kupić, zrobić bazowy serwis i jeżdżą naprawiając tylko to co się urwie a są tacy którym przyrdzewniała śróbka w nadkolu spać nie daje. Zadne z tych podejść nie jest złe tak naprawdę, po prostu inne, jedni wolą jeździć a inni leżeć na podłodze pod samochodem smiley
Te samochody z racji wieku przeszły przez wiele rąk, mniej lub bardziej troskliwych i zawsze coś wyjdzie, tylko egzeplarzy po kompleksowej renowacji można być pewnym choć jak widać na załączonym obrazku - też nie zawsze.
Tyle że auto po kompleksowej renowacji to już inna półka cenowa.

A co do opinii na forum... to w sumie nie wielu użytkowników widuje auta innych osób na żywwo a nawet jeśli to co jesteś w stanie ocenić po pobieżnych oględzinach na zlocie? A o wadach ukrytych często nawet aktualni właściciele nie wiedzą... a gdy wiedzą a chcą sprzedać pilnie to i tak nie powiedzą.

było 944 S2
jest
e91 2.0d@220KM
f11 3.0d
k260
924s
noname_conek
Użytkownik

Miejscowość: Nowy Staw
Data rejestracji: 30.03.13
Dodane dnia 30-04-2014 09:43
Dalej się nie rozumiemy. Dlatego nie chce tego juz ciągnąć dalej. Moze kiedyś bedzie okazja to porozmawia się o tym face to face.

951 86' ---->projekt in progress: http://www.924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=6661&rowstart=0
9435685 www.cultstyle.pl
johny
Użytkownik

Dodane dnia 25-06-2014 21:53
Sprzedam sama bude auta razem z kompletem dokumentow do porsche z aktualna polisa do marca 2015 za 944 zl.
W nadwoziu auta biarac pod uwage zdjecia z tego postu nie ma tylko dokladki tylnego zderzaka. Sa 2 pary drzwi, tylna klapa, szyby oprocz lewej pasazera i czolowej (pekly podczas pozaru), blotniki, maska, targa, nadpalona deska rozdzielcza i inne ktorych nie wymienilem.

W razie pytan prosze o tel lub info na pw

johny
Użytkownik

Dodane dnia 14-07-2014 21:22
Buda porsche sprzedana.

Strona 2 z 2 < 1 2