| | |
Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
Sprzedam PORSCHE 924 - 1500 PLN |
sstolo
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 14.07.08 |
Dodane dnia 14-07-2008 17:44 |
|
|
Moi drodzy,
rok temu podjąłem jeden z moich wymarzonych tematów z dawnych lat: odrestaurować Porsche 924!!! Kupiłem nadający się do restauracji egzemplarz za 2500 PLN w Berlinie, ściągnąłem do siebie (Włocławek, Kujawsko - Pomorskie) i zacząłem pracować nad nim. Niestety, nie ma tak dobrze żeby nie było lepiej - dostałem awans i musiałem się rozstać z Polską. W tej chwili samochód stoi na podwórku mojego teścia i czeka na kogoś, kto z równie wielkim sercem do Porsche przywróci mu drugą młodość.
Moim zdaniem samochód świetnie nadaje się do restauracji:
1) buda nie była nigdy bita, samochód przez 25 lat swojego życia jeździł po Berlinie (dokumenty) do czasu kiedy go kupiłem
2) silnik jest wymontowany i rozebrany w podzespoły - idealny projekt dla kogoś kto chce sam pobawić się w tune-up silnika, albo przekazać sprawę mechanikowi
3) tak jak we zdecydowanej większości 924, kokpit jest pęknięty (lekko!), ale wymaga zdecydowanie troski (ja planowałem naciągnąć całość laminatem i obić skórą)
4) brakuje tylnej kanapy, tapicerki bagaźnika i rolety od bagażnika
5) samochód jest bez tablic, z oryginalnym niemieckim briefem, więc nie ma problemu z podjęciem decyzji kiedy i w jakim stanie najlepiej samochód zarejestrować (jeżeli myślicie o historycznych tablicach, to warto go zarejestrować tak jak jest, żeby udokumentować restaurację).
Nie chciałbym zaniżać cen na rynku 924 w podobnym stanie - cena wynika wyłącznie z mojej sytuacji życiowej. Ja zapłaciłem za niego 2500 PLN, koszty ściągnięcia z Berlina 500 PLN, demontaż silnika i rozebranie na podzespoły + pozostałe przygotowanie samochodu szacuję na dalsze 300 PLN. Dlatego wartość w tym stanie oceniam zdecydowanie wyżej (w moim przypadku koszty sięgnęły około 3300 PLN), ale tak jak napisałem w headlinie - 1500 PLN i samochód jest do odebrania we Włocławku. Zależy mi na czasie, więc kto pierwszy ten lepszy. Ewentualnie przelew na konto i zorganizuję transport według stawki 1,25zł/km od Włocławka.
Nie dysponuję niestety w tej chwili zdjęciami.
Bardzo proszę o kontakt na PM z NUMEREM TELEFONU (KONIECZNIE!!!)
Pozdrawiam!
Sebastian |
|
|
|
|
|
| |