| | |
Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
[I] Porsche 924 do odratowania w Warszawie |
JawoR
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 12.08.09 |
Dodane dnia 27-08-2010 22:53 |
|
|
Witam,
dzisiaj kolega dał mi znać, że koło niego stoi Porsche 924, które niszczeje i nikt nim nie jeździ.
Kolega nie był znawcą, myślał, że to 944, więc pojechałem z nim w nadziei, że może znajdę taniego dawcę części. Jak się okazało jesst to 924 o nr rej. WFU XXXX
Auto stoi w Warszawie na Bielanach na parkingu strzeżonym przy stadionie Hutnika. Parkingowy okazał się miłym człowiekiem, pozwolił mi obejrzeć auto i powiedział, że auto nie wyjeżdża z parkingu, właściciel raz w tygodniu przychodzi, oczyszcza samochód z liści itd. i zostawia je dalej.
Oglądałem Porsche późnym wieczorem, dlatego za dużo nie powiem o jego stanie, ani nie mogłem zrobić zdjęć. Z tego co zarejestrowałem, to auto jest kompletne, blacha na wiele się raczej nie zda, bo lakier jest w fatalnym stanie, gdzie nie gdzie podgryziona przez rdzę.
Może ktoś z Was się zainteresuje, odkupi Porsche i przywróci do życia.
Z ciekawostek mogę powiedzieć, że auto ma ciekawe felgi, takie jak w poniższej aukcji, lecz na 4 śruby:
http://allegro.pl/porsche-924-turbo-5x130-6x15-et55-cult-rarytas-i1205487273.html
Jeśli ktoś z poza Warszawy będzie naprawdę zainteresowany, to mogę się przejechać zrobić zdjęcia, lecz proszę nie wysyłajcie mnie na próżno
Pozdrawiam
JawoR
'09 Saab 9-3 Cabrio Vector 1.9 TDI 150 KM
'84 Porsche 944 2.5 163 KM (aktualnie w kompletnej renowacji - będzie gotowy na wiosnę) |
|
|
|
|
|
| |