924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Porsche | Giełda - samochody
Autor [i]911 2.7/3.0 z Gdanska
przemek84
Użytkownik

Miejscowość: Gdynia
Data rejestracji: 06.02.07
Dodane dnia 22-03-2011 20:36
Moze komus sie przyda jako "intro" bo niestety dokladne ogledziny to nie byly (bez kanalu,bez odpalenia,mala klitka w ktorej robilem fotki i nie moglem porobic fot calego auta oraz slabo oswietlone miejsce-garaz).

http://moto.gratka.pl/tresc/porsche-911-3-0-benzyna-1974r-9893647.html#4e20dee48b8196ed,1

http://img827.imageshack.us/g/dscn1563q.jpg/

cz.1

Bylem nie jezdzilem - wlasciciel zalal swiece bo kabel od cewki spadl a on deptal gaz i krecil rozrusznikiem. Porobilem troche fot mimo ze nawet na podnosnik nie udalo sie wjechac autem. Ogolnie ja bym sie od tej bryki trzymal z daleka,problem w papierach(niby 8 lat stalo u niego) i tylko na zabytek mozna rejestrowac,koles jest 100% typowym handlarzem ktory dorabia sobie sprowadzajac super tanie(mozliwe ze po wypadku) auta,lakieruje i sprzedaje z duzym zyskiem(oczywiscie je dlugo trzyma aby nie budzilo to podejrzen), jest wlascicielem blacharnio-lakierni ktora zajmuje sie tylko autmi powypadkowymi najlepiej bezgotowkowo bo wtedy maja kosmiczne ceny dla ubezpieczalni(jak sie samemu pytasz ile kosztuje jeden element to - 1000zl ). Podloga oklejona wygluszeniem aby nie trzeba bylo oczyszczac z rdzy i malowac(tu tylko moje podejrzenia bo nie bede gosciowi zrywal wygluszenia). Ogolnie auto nie jezdzilo przez bardzo dlugo= mocno zastane,w scieme typu mialem drugie takie rok starsze i jezdizlem tym podmieniajac numery nie wierze ...typowa gadka handlarza. Wymieniana przednia szyba (no tu mozna to dwojako rozumiec...albo odprysk kamienia albo jakies lekkie bum). Szczeliny b.ladne mimo tego bierz pod uwage ze to blacharz z zawodu i ma pod swoim dachem jeszcze conajmniej 1-2 blacharzy i lakiernikow(dosc spory warsztat). Zalane sporo wosku w profilach polotwartych,opony z duza iloscia bierznika na przodzie i tyle mimo ze juz troche sparciale,tabliczka znamionowa roznitowywana i przynitowywana na nowo,wszystko w baranku pokryte w komorze przedniej tam gdzie jest aku i polakierowane. Gdzies tam przednie opony popsikane lakierem tj.nadkola lakierowal na szybko bo ruda wylazila(tez niestety tlko przypuszczenie - moze to byl akurat podklad pod lakier zewnetrzny na skorupie). Jakbym mial kase to bym nie bral ze wzgledu na mozliwosc mega lipy(mimo ze nie widzialem dolu),prawdopodobnie wszystko co bylo do podejrzenia podejrzanego gosc juz zakamuflowal wczesniej bo dlugo je sprzedaje(nie wiem 2lata ma juz probuje je sprzedac?3?).

cz.2
co mi sie wydawalo podejrzane to rdza na tylnym panelu tam gdzie normalnie sa oryginalne 3 bodajze naklejki zaraz pod klapa silnika,guma (spojler) bardzo dziwnie rozpierdolony po bokach i po srodku na calej dlugosci tj.cos go walnelo z tylu lub on mocno w cos zarabal,dodatkowo tylne kolumny cale w czarnym baranku gdzie przod caly w srebrnym...mozna sie tylko domyslac ze ktos w niego ostro walnol z tylu i moze dlatego silnik byl wymieniony?z drugiej strony to poprostu bardzo stare prosie i wymiana silnika hmmm byla juz koniecznoscia ze wzgledu na przebieg,kolejna sprawa to duzo wosku w miejscach okolodrzwiowych tam gdzie masz zawiasy drzwi...ja takie cos robilem w 924 S bo mialem walniecie z boku i drzwi byly krzywe no i mialem te zawiasy rozwiercane,wspawywane na nowo i po lakierowaniu odrazu mocno woskowane,tak samo on ma woskowane np. okolice dachu pod uszczelka nie wiem czy to walnol specjalnie na uszczelki czy moze byl ten element karoseri rozwiercany ,to auto jest ogolnie niebezpieczne na maxa ze wzgledu na fach w ktorym on(wlasciciel) i jego koledzy robia - blacharka i lakiernictwo,w pt.jestem wstepnie umowiony na jazde probna i obejrzenie podwozia.

ps na fotach zobaczysz jeszcze rdzewiejace drzwi od spodu (a auto przeciez jest no prawie swiezo po lakierze...gosc pewnie bedzie sie chwalil ze 8lat temu bylo lakierowane ale moim zdaniem moze ze 2-3lata temu polozny lakier i moze z 10x w tym czasie go uruchamial gdzies tam lecitukie obcierki ale nie jakies podczas parkowania
czy tam obcierki....raczej podczas lakieroawnaia + chodzenia przy aucie
i moze jego ludzie to gdzies podrapali tu i uwdzie

Kawalek tresci z gg z wymazanymi numerami gg i nickami osoby z ktora o nim rozmawialemsmileyzlaczylem to w jedna calosc wiec troche dziwnie moglo wyjsc)

Takie auto to musi koniecznie ogladac jakis b.dobry blacharz z innego miasta albo ze 2 roznych blacharzy na podnosniku lub kanale
bo wszystko do czego ja mam podejrzenia moga byc prawda ale moga byc tez poprostu spowodowane uplywem czasu,rdza itd itp.
Gosc sie zarzeka ze nie ma rdzy ale qrde..jak auto tylko stoi
przez pare lat i ewidenta ruda wycodzi pod drzwiami jednymi i drugimi
z tylu...i za 2-3lata bedzie to trzeba ponownie robic to o ja peirdziele...co musi byc pod tymi matami wygluszajacymi bo widac ze sa jakies taniei tak obklejone ze nie widac
podlogi od wewnatrz...a na 90% byla tam rdza i pytanie - co on qrde z nia zrobil jak tak srednio lakier polozyl na zewnatrz?
Nie jest chu....ale hmmm mozna to bylo zrobic lepiej
a ja tu widze ttypowe auto pod sprzedaz...
potrzymac gdzies w jakims blaszanym garazu ze 3-4lata
zrobic...sprzedawac 2-3lata zarabiajac 15-20tys na czysto
no i najlepsze...auto odpalane na rozruchu
bo aku dead smiley
nie wierze ze akurat przed moim przyjazdem padl na amen
stary aku auto bardzo bardzo rzadko odpalane
zobaczysz troche fotek bo ja juz sie torche zniechecilem jak przyjechale
do miejsca gdzie byly 3firmy blacharsko lakiernicze
a ten typ ma najwieksza z nich....
wiedzialem ze bedzie szwindel jak ja pierdziele i sam nei wiem co o tym aucei myslec...
ale i tak pojade jeszcze raz aby sie nim przejechac....zobaczymy jak to sei wwkreca smiley
i jeszcze jedna rzecz mnie zalamala....przynaje sie ze sam alkierowal,ze robil tapicerke ale wszystkei zdjecia ktore robil przepadly bo mu sie komp rozwalil no bez jaj...takie teksty to do kolegi z przedszkola moze walic. Calkiem mozliwe ze byl walniety i dlatego nei ma fot sprzed lakierowania...
kazdy by sie takimi fotami chwalil bo to podwyzsza wartosc...

vinu nie szukalem ale w pt.moglbym zrobic....mysle ze to co bedzie na tabliczce powinno starczyc chyba ze tez byla przekladana jak silnik...
podjade sobie nim pojezdzic bo jestem ciekaw czy bedzie to ociezale auto czy nie (chyba cos kolo 160 ps ma...)

Sprzedam troche czesci do Porsche 924 i 944.

Edytowane przez przemek84 dnia 22-03-2011 20:37
2457922
Autor RE: [i]911 2.7/3.0 z Gdanska
Cyryl
Użytkownik

Miejscowość: Sandomierz
Data rejestracji: 02.11.10
Dodane dnia 23-03-2011 09:51
Ciężko dobrze ocenić takie autoo..bo fakty to jedno, a emocje to drugie. "G0 2FAST".. może powinno być " G0 2RARELY" smiley
Bluebird Tomek
Użytkownik

Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 15.04.09
Dodane dnia 14-04-2011 19:43
przemek84 napisał/a:
podjade sobie nim pojezdzic bo jestem ciekaw czy bedzie to ociezale auto czy nie (chyba cos kolo 160 ps ma...)

Odkopałem wątek, bo pamiętałem, że pisałeś coś, że się nim przejedziesz... a przypomniało mi się przy okazji tematu o innym 911.

Jeździłeś? Jeśli tak to skrobnij coś jak wrażenia w porównaniu do transaxle.

Dlugi
Użytkownik

Miejscowość: Lublin i okolice.
Data rejestracji: 05.02.06
Dodane dnia 14-04-2011 20:49
witam, auto ma silnik z SC z 79r. Więc 188ps. - raczej powinno przyśpieszać. Ale przeraża nadwozie z 74r. - brak ocynku.

Pozdrawiam smiley
Porsche & ?
7442000 www.classiccars4you.com
przemek84
Użytkownik

Miejscowość: Gdynia
Data rejestracji: 06.02.07
Dodane dnia 14-04-2011 22:25
bluebird szczeze mowiac nie bylem drugi raz bo znajomy ktory prosil mnie o obejrzenie tego auta zakupil cos innego....a tak naprawde nie ekscytuje mnie jazda "skladakiem" smiley.

edit: auto znowu wyszlo na allegro tym razem w formie licytacji. Po dluzszym zastanowieniu sie obstawiam ze tam bylo mocniejsze walniecie z tlu dlatego wszystko tam jest pokryte barankiem(watpie czy ze wzgledow antykorozyjnych z dbaloscia o auto...tzn antykorozyjnie moze tak ale po poprostu po wypadku), dlatego tez silnik byl wymieniany oraz spojler jest mocno zlamany na calej dlugosci oraz rdza (po malowaniu) wychodzi w miejscach gdzie powinny byc naklejki na tylnym pasie przed silnikiem.

Sprzedam troche czesci do Porsche 924 i 944.

Edytowane przez przemek84 dnia 06-05-2011 08:55
2457922