Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
[S?] 944S2 |
gta77
Użytkownik
Miejscowość: Zamość
Data rejestracji: 01.12.09 |
Dodane dnia 19-06-2013 09:11 |
|
|
sytuacja zmusza mnie do rozważenia sprzedaży mojego prosiaka
przez najbliższy rok w domu bede przez góra 2tyg i jeżeli nie znajdę zaufanego opiekuna to chyba sprzedam
tak długi przestój nie odbije się dobrze na aucie dlatego taka decyzja, która zresztą nie bardzo mi się podoba i do końca bedę szukal innego rozwiązania niż sprzedaż
ogólnie porsche to słaba marka dlatego wszystkim odradzam zakup w szczególności tego konkretnego egzemplarza
jak wiadomo samochody te dużo palą, często sie psują, serwis jest drogi, części niedostępne, jazda po mieście to udręka, a wypad za miasto to kilka (kilkanaście) fotek z fotoradaru - więc po co komu taki problem
samochód jest w kiepskim stanie
od jakiegoś czasu stoi i rdzewieje, deszcz na niego pada, wrony srają, psy sikają po kołach
ogólnie buda nie jest w dobrym stanie, miałem się tym zająć zimą ale w tym roku nie dam rady więc dużo roboty przed ewentualnym nabywcą
wnetrze zaniedbane, niekompletne, dywaniki brudne, nie ma zegarka
silnik zapala, światła się otwierają, wycieraczka z tyłu nie działa (w ogóle jej nie ma)
nad ceną cały czas się zastanawiam i zależy ona od nabywcy
do piątku jestem na miejscu potem jade na tydzien na wakacje, wracam 27.VI i jestem do 1 lipca więc jeżeli ktoś coś to w tych terminach jestem dostępny
tel 602 358 103
Zamość
cały lipiec mnie nie ma i raczej nie bede miał możliwości korzystania z telefonu, w domu bede miedzy 28 VII a 1 VIII potem znowu miesiąc na morzu (albo dłużej)
o samochodzie można poczytać tutaj:
http://www.924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=2978
Tomek |
|
Autor |
RE: [S?] 944S2 |
tona
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 02.02.06 |
Dodane dnia 20-06-2013 17:22 |
|
|
Opis jak najbardziej dobry...widze ,ze na forum coraz wiecej hobbystow- ogarna auto i szukaja nastepnych wrazen...zycze spelnienia planow
924'82bylo 944S2'90bylo 944TS'89bylo 944TScup'88bylo 968turboS- |
|
Autor |
olafart
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 26.08.12 |
Dodane dnia 27-06-2013 19:40 |
|
|
poszedł PW, bo widzę że masz akurat teraz być dostępny, więc liczę na odpowiedź |
|
Autor |
gta77
Użytkownik
Miejscowość: Zamość
Data rejestracji: 01.12.09 |
Dodane dnia 28-06-2013 12:28 |
|
|
dostałem troche zapytań podczas mojej nieobecności więc żeby nie powtarzać tego samego napiszę tutaj
samochodu nie wystawiam na żadnych portalach ogłoszeniowych, wspomniałem o tym tylko tutaj
moja pierwsza wypowiedź jest trochę żartobliwa, wnetrze jest w miare kompletne, brakuje zegarka i rozdarta jest podsufitka, zapchane byly odplywy targi i jeden boczek sie rozlazł ale mam go na wymiane, w jednym fotelu jet dziura na siedzisku o pow ok 1cm
nadwozie:
jeżeli ma to być klasyk doprowadzony do stanu fabrycznego to trzeba robić
jeżeli ma służyć do jazdy i cieszyć użytkownika to trzeba trochę odświeżyć, podmalować
jeżeli na tor to nic mu nie trzeba robić
konstrukcja jest prosta, podłoga cała bez rdzy, był z zewnątrz poobijany i są ślady szpachli (sam zdjąłem kilka opon i pachołków które pozostawiały ślady)
ja planowałem w zimie go całego malować,
mechanicznie starałem się go utrzymywac w dobrej formie na bierząco, dymek który puszczał po remoncie zniknął po wymianie regulatora ciśnienia paliwa, któraś szklanka dalej klepie i albo trzeba ją zlokalizować i wymienić albo rozjeździć i może jej przejdzie bo jeżdżę nim bardzo mało
cena:
w rozmowie z kilkoma osobami ustaliłem ją na poziomie 17k zł
nie sprzedaje samochodu dla zysku bo musiałbym cenić 40k po prostu nie chce go zmarnować staniem a najgorzej dla samochodu jak stoi nie używany, nie mam w tej chwili możliwości garażowania bo jak bym miał to pewnie nie myślałbym w ogóle o sprzedaży
samochód jest zarejestrowany jako składak 96r, zmiana rocznika to zaden problem, samochód jest z 1990r i wystarczy zaświadczenie od rzeczoznawcy by tą datę poprawić nawet przy przerejestrowywaniu, adnotacji "składak" w moim wydziale komunikacji nie wiedzieli jak się pozbyć
OC jest opłacone na cały rok i ważne do czerwca 2014, przegląd skończył się 13 maja i nie podbijam bo nawet nie mam kiedy
do samochodu dodaje gaśnicę i trójkąt (+ pokrętło do regulacji amortyzatorów), nie zamierzam rozstawać się z marka dlatego wszystko co uzbierałem jeszcze mi się przyda
samochód jest na cywilnych oponach i do normalnej jazdy wystarczą
jest w pełni sprawny i gotowy do jazdy, bez problemu da się nim wrócic do domu nawet jak ktoś mieszka na drugim końcu Polski
do poniedziałku jestem w domu i jak coś kogoś interesuje to proszę pytać
dodatkowo mail bo są jakieś problemu ze skrzynką na forum: gta77@interia.pl
olafart napisał/a:
poszedł PW, bo widzę że masz akurat teraz być dostępny, więc liczę na odpowiedź
żadnej wiadomości nie otrzymałem, wrzuć na maila
Tomek
Edytowane przez gta77 dnia 28-06-2013 12:58 |
|
Autor |
olafart
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 26.08.12 |
Dodane dnia 01-07-2013 18:17 |
|
|
pw nie doszedł, bo było coś zepsute ze skrzynkami z tego co widzę po innych tematach, ale już wszystkie odpowiedzi na moje pytania mam w powyższym poście- dziękuję |
|
|
|
|