924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Porsche | Giełda - samochody
Autor [S?] 944S2
gta77
Użytkownik

Miejscowość: Zamość
Data rejestracji: 01.12.09
Dodane dnia 19-06-2013 09:11
sytuacja zmusza mnie do rozważenia sprzedaży mojego prosiaka
przez najbliższy rok w domu bede przez góra 2tyg i jeżeli nie znajdę zaufanego opiekuna to chyba sprzedam
tak długi przestój nie odbije się dobrze na aucie dlatego taka decyzja, która zresztą nie bardzo mi się podoba i do końca bedę szukal innego rozwiązania niż sprzedaż
ogólnie porsche to słaba marka dlatego wszystkim odradzam zakup w szczególności tego konkretnego egzemplarza
jak wiadomo samochody te dużo palą, często sie psują, serwis jest drogi, części niedostępne, jazda po mieście to udręka, a wypad za miasto to kilka (kilkanaście) fotek z fotoradaru - więc po co komu taki problem
samochód jest w kiepskim stanie
od jakiegoś czasu stoi i rdzewieje, deszcz na niego pada, wrony srają, psy sikają po kołach
ogólnie buda nie jest w dobrym stanie, miałem się tym zająć zimą ale w tym roku nie dam rady więc dużo roboty przed ewentualnym nabywcą
wnetrze zaniedbane, niekompletne, dywaniki brudne, nie ma zegarka
silnik zapala, światła się otwierają, wycieraczka z tyłu nie działa (w ogóle jej nie ma)
nad ceną cały czas się zastanawiam i zależy ona od nabywcy
do piątku jestem na miejscu potem jade na tydzien na wakacje, wracam 27.VI i jestem do 1 lipca więc jeżeli ktoś coś to w tych terminach jestem dostępny
tel 602 358 103
Zamość
cały lipiec mnie nie ma i raczej nie bede miał możliwości korzystania z telefonu, w domu bede miedzy 28 VII a 1 VIII potem znowu miesiąc na morzu (albo dłużej)
o samochodzie można poczytać tutaj:
http://www.924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=2978

Tomek
Autor RE: [S?] 944S2
tona
Użytkownik

Miejscowość:
Data rejestracji: 02.02.06
Dodane dnia 20-06-2013 17:22
Opis jak najbardziej dobry...widze ,ze na forum coraz wiecej hobbystow- ogarna auto i szukaja nastepnych wrazen...zycze spelnienia planowsmiley

924'82bylo 944S2'90bylo 944TS'89bylo 944TScup'88bylo 968turboS-
olafart
Użytkownik

Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 26.08.12
Dodane dnia 27-06-2013 19:40
poszedł PW, bo widzę że masz akurat teraz być dostępny, więc liczę na odpowiedź smiley
gta77
Użytkownik

Miejscowość: Zamość
Data rejestracji: 01.12.09
Dodane dnia 28-06-2013 12:28
dostałem troche zapytań podczas mojej nieobecności więc żeby nie powtarzać tego samego napiszę tutaj

samochodu nie wystawiam na żadnych portalach ogłoszeniowych, wspomniałem o tym tylko tutaj
moja pierwsza wypowiedź jest trochę żartobliwa, wnetrze jest w miare kompletne, brakuje zegarka i rozdarta jest podsufitka, zapchane byly odplywy targi i jeden boczek sie rozlazł ale mam go na wymiane, w jednym fotelu jet dziura na siedzisku o pow ok 1cm
nadwozie:
jeżeli ma to być klasyk doprowadzony do stanu fabrycznego to trzeba robić
jeżeli ma służyć do jazdy i cieszyć użytkownika to trzeba trochę odświeżyć, podmalować
jeżeli na tor to nic mu nie trzeba robić
konstrukcja jest prosta, podłoga cała bez rdzy, był z zewnątrz poobijany i są ślady szpachli (sam zdjąłem kilka opon i pachołków które pozostawiały ślady)
ja planowałem w zimie go całego malować,
mechanicznie starałem się go utrzymywac w dobrej formie na bierząco, dymek który puszczał po remoncie zniknął po wymianie regulatora ciśnienia paliwa, któraś szklanka dalej klepie i albo trzeba ją zlokalizować i wymienić albo rozjeździć i może jej przejdzie bo jeżdżę nim bardzo mało
cena:
w rozmowie z kilkoma osobami ustaliłem ją na poziomie 17k zł
nie sprzedaje samochodu dla zysku bo musiałbym cenić 40k po prostu nie chce go zmarnować staniem a najgorzej dla samochodu jak stoi nie używany, nie mam w tej chwili możliwości garażowania bo jak bym miał to pewnie nie myślałbym w ogóle o sprzedaży
samochód jest zarejestrowany jako składak 96r, zmiana rocznika to zaden problem, samochód jest z 1990r i wystarczy zaświadczenie od rzeczoznawcy by tą datę poprawić nawet przy przerejestrowywaniu, adnotacji "składak" w moim wydziale komunikacji nie wiedzieli jak się pozbyć
OC jest opłacone na cały rok i ważne do czerwca 2014, przegląd skończył się 13 maja i nie podbijam bo nawet nie mam kiedy
do samochodu dodaje gaśnicę i trójkąt (+ pokrętło do regulacji amortyzatorów), nie zamierzam rozstawać się z marka dlatego wszystko co uzbierałem jeszcze mi się przyda
samochód jest na cywilnych oponach i do normalnej jazdy wystarczą
jest w pełni sprawny i gotowy do jazdy, bez problemu da się nim wrócic do domu nawet jak ktoś mieszka na drugim końcu Polski

do poniedziałku jestem w domu i jak coś kogoś interesuje to proszę pytać
dodatkowo mail bo są jakieś problemu ze skrzynką na forum: gta77@interia.pl

olafart napisał/a:
poszedł PW, bo widzę że masz akurat teraz być dostępny, więc liczę na odpowiedź smiley

żadnej wiadomości nie otrzymałem, wrzuć na maila

Tomek

Edytowane przez gta77 dnia 28-06-2013 12:58
olafart
Użytkownik

Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 26.08.12
Dodane dnia 01-07-2013 18:17
pw nie doszedł, bo było coś zepsute ze skrzynkami z tego co widzę po innych tematach, ale już wszystkie odpowiedzi na moje pytania mam w powyższym poście- dziękuję smiley