924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Porsche | Giełda - samochody
Autor [I] 924 1980 (RHD); 16'900PLN (Wrocław)
Katastrofa
Użytkownik

Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 01.10.14
Dodane dnia 20-07-2016 11:13
http://otomoto.pl/oferta/porsche-924-le-mans-limitowana-do-1030-szt-edycja-specjalna-okazja-ID6ytGKn.html

Jeśli dobrze kojarzę to auto FF Custom&Classic Cars z Wrocka.

Oferta od Osoby prywatnej
Marka Porsche
Model Pozostałe Porsche
Rok produkcji 1980
Poj. silnika 2 000 cm3
Paliwo Benzyna
Moc silnika 125 KM
Przebieg 96 252 km
Typ nadwozia Coupe
Kolor Biały
Stan techniczny Nieuszkodzony
Skrzynia biegów Manualna
Kraj pochodzenia Niemcy

W 1980 roku Porsche wypuściło limitowany do 1030szt model 924 Le Mans aby uczcić swoje zwycięstwa w tym legendarnym wyścigu. Auta w kolorze Alpine White z paskiem w barwach flagi Niemiec wzdłuż całego nadwozia oraz napisem Le Mans na przednim nadkolu. Cechy charakterystyczne dla tej limitowanej wersji to fotele w czarnej skórze / welurze z białą lamówką, 36cm średnicy skórzane 4-ramienne koło kierownicy, demontowany dach panoramiczny, dwa elektryczne lusterka i szyby elektryczne oraz tylny spoiler z wersji Turbo. Zastosowano standardowy silnik i skrzynię biegów. Jednak zawieszenie modelu Le Mans zostało zmodyfikowane - obniżone 10 mm z przodu i 15 mm z tyłu oraz wyposażone w sztywniejsze sprężyny i gazowe amortyzatory. 924 Le Mans ma także "sportowe" stabilizatory o właściwej średnicy - 21,5 mm z przodu, ale też 20 mm z tyłu. Wyprodukowano tylko 100 samochodów w wersji z kierownicą po prawej stronie, a tylko około 26 pozostało zarejestrowanych w UK!

Ten samochód:
- zbudowana jako RHD i zarejestrowanych po raz pierwszy w UK!
- teraz auto posiada niemieckie dokumenty historyczne UE oraz ważny niemiecki przegląd
- pełna fabryczna specyfikacja Le Mans - brakuje tylko tylnego spojlera z wersji Turbo (brak)
- niski przebieg potwierdzony dokumentami
- jest w pełni sprawny, gotowy do jazdy, silnik startuje i brzmi świetnie, nie ma żadnych przecieków
- nadwozie i podwozie bez rdzy, generalnie lakier ok, ale niektóre miejsca wymagają niedużej korekty
- wewnątrz ok, tylko przednie fotele wymagają uwagi i deska rozdzielcza ma kilka pęknięć - wszystko jako znane choroby tego modelu
- Le Mans na listwach / naklejki czerwony kolor jest wyblakły, ale to jest oryginalna naklejka!
- właściwe felgi aluminiowe Le Mans 15 " z oponami Toyo PROXES w bardzo dobrym stanie
- b.duża ilość dokumentów z Wielkiej Brytanii w tym rachunki za części, przeglądy itp.
- wśród dokumentów jest email z potwierdzeniem od Porsche UK że jest to oryginalny model 924 Le Mans !!!

Porsche 924 Le Mans to BARDZO rzadki model limitowany wyprodukowany w małej ilości sztuk! - trzeba tylko przyłożyć trochę uwagi do szczegółów - zadbać o auto, po czym może być bardzo dobrym samochodem do jazdy, w kolekcji, albo jako inwestycja!

Kupiłem ten samochód w Niemczech dla siebie z pomysłem, aby zmienić wersję na europejską ("przekładka" kosztuje około 2500zł, jest też stosunkowo prosta do wykonania nawet dla zaawansowanego amatora), ale mam zbyt wiele projektów i muszę pozbyć się tego samochodu - jest to prawdziwa OKAZJA!

Więcej zdjęć tutaj (skopiuj link do przeglądarki):
https://goo.gl/photos/BXUWvh79jNnXDNuP6

Zapraszam do kontaktu!

---------------------

Jeśli ktoś chce zobaczyć mojego 'petrolhead-junior', zapraszam na:www.jeremyklakson.pl
6325858 www.jeremyklakson.pl
Autor RE: [I] 924 1980 (RHD); 16'900PLN (Wrocław)
szczurek
Użytkownik

Miejscowość: Rowy
Data rejestracji: 25.04.07
Dodane dnia 20-07-2016 13:10
Ładne to jest, ale kierownik nie z tej strony, dla kolekcjonera...smiley

944 '87 2,5 targa
924/944/968 Papa Smerf
Mercedes 190E 2,6 Sportline
awatar wspomnienia odległe!!!!!!
Jedna Złota Łopata
Lajka
Użytkownik

Miejscowość: Jakieś takieś
Data rejestracji: 13.07.08
Dodane dnia 20-07-2016 13:48
Tak Marcinie, to od chłopaków z FF Custom.
Widziałem ten pojazd bardzo pobieżnie, jak byłem u nich w odwiedzinach z miesiąc temu - wyglądał OK.

Prawdziwy nick -> Łajka smiley
Piotr924
Użytkownik

Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 13.11.13
Dodane dnia 20-07-2016 14:14
Ciekawy pomysł żeby w historycznym ''Le Mans'' robic przekładkę kierownicy smiley
Czy po tej zmianie samochod bedzie nadal oryginalny? smiley

Porsche 924, '82

"Jeśli coś jest dobrej jakości i o to dbasz, to będzie Ci służyć wiecznie"