| | |
Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
[I] 924 1980 (RHD); 16'900PLN (Wrocław) |
Katastrofa
Użytkownik
Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 01.10.14 |
Dodane dnia 20-07-2016 11:13 |
|
|
http://otomoto.pl/oferta/porsche-924-le-mans-limitowana-do-1030-szt-edycja-specjalna-okazja-ID6ytGKn.html
Jeśli dobrze kojarzę to auto FF Custom&Classic Cars z Wrocka.
Oferta od Osoby prywatnej
Marka Porsche
Model Pozostałe Porsche
Rok produkcji 1980
Poj. silnika 2 000 cm3
Paliwo Benzyna
Moc silnika 125 KM
Przebieg 96 252 km
Typ nadwozia Coupe
Kolor Biały
Stan techniczny Nieuszkodzony
Skrzynia biegów Manualna
Kraj pochodzenia Niemcy
W 1980 roku Porsche wypuściło limitowany do 1030szt model 924 Le Mans aby uczcić swoje zwycięstwa w tym legendarnym wyścigu. Auta w kolorze Alpine White z paskiem w barwach flagi Niemiec wzdłuż całego nadwozia oraz napisem Le Mans na przednim nadkolu. Cechy charakterystyczne dla tej limitowanej wersji to fotele w czarnej skórze / welurze z białą lamówką, 36cm średnicy skórzane 4-ramienne koło kierownicy, demontowany dach panoramiczny, dwa elektryczne lusterka i szyby elektryczne oraz tylny spoiler z wersji Turbo. Zastosowano standardowy silnik i skrzynię biegów. Jednak zawieszenie modelu Le Mans zostało zmodyfikowane - obniżone 10 mm z przodu i 15 mm z tyłu oraz wyposażone w sztywniejsze sprężyny i gazowe amortyzatory. 924 Le Mans ma także "sportowe" stabilizatory o właściwej średnicy - 21,5 mm z przodu, ale też 20 mm z tyłu. Wyprodukowano tylko 100 samochodów w wersji z kierownicą po prawej stronie, a tylko około 26 pozostało zarejestrowanych w UK!
Ten samochód:
- zbudowana jako RHD i zarejestrowanych po raz pierwszy w UK!
- teraz auto posiada niemieckie dokumenty historyczne UE oraz ważny niemiecki przegląd
- pełna fabryczna specyfikacja Le Mans - brakuje tylko tylnego spojlera z wersji Turbo (brak)
- niski przebieg potwierdzony dokumentami
- jest w pełni sprawny, gotowy do jazdy, silnik startuje i brzmi świetnie, nie ma żadnych przecieków
- nadwozie i podwozie bez rdzy, generalnie lakier ok, ale niektóre miejsca wymagają niedużej korekty
- wewnątrz ok, tylko przednie fotele wymagają uwagi i deska rozdzielcza ma kilka pęknięć - wszystko jako znane choroby tego modelu
- Le Mans na listwach / naklejki czerwony kolor jest wyblakły, ale to jest oryginalna naklejka!
- właściwe felgi aluminiowe Le Mans 15 " z oponami Toyo PROXES w bardzo dobrym stanie
- b.duża ilość dokumentów z Wielkiej Brytanii w tym rachunki za części, przeglądy itp.
- wśród dokumentów jest email z potwierdzeniem od Porsche UK że jest to oryginalny model 924 Le Mans !!!
Porsche 924 Le Mans to BARDZO rzadki model limitowany wyprodukowany w małej ilości sztuk! - trzeba tylko przyłożyć trochę uwagi do szczegółów - zadbać o auto, po czym może być bardzo dobrym samochodem do jazdy, w kolekcji, albo jako inwestycja!
Kupiłem ten samochód w Niemczech dla siebie z pomysłem, aby zmienić wersję na europejską ("przekładka" kosztuje około 2500zł, jest też stosunkowo prosta do wykonania nawet dla zaawansowanego amatora), ale mam zbyt wiele projektów i muszę pozbyć się tego samochodu - jest to prawdziwa OKAZJA!
Więcej zdjęć tutaj (skopiuj link do przeglądarki):
https://goo.gl/photos/BXUWvh79jNnXDNuP6
Zapraszam do kontaktu!
---------------------
Jeśli ktoś chce zobaczyć mojego 'petrolhead-junior', zapraszam na:www.jeremyklakson.pl |
|
Autor |
RE: [I] 924 1980 (RHD); 16'900PLN (Wrocław) |
szczurek
Użytkownik
Miejscowość: Rowy
Data rejestracji: 25.04.07 |
Dodane dnia 20-07-2016 13:10 |
|
|
Ładne to jest, ale kierownik nie z tej strony, dla kolekcjonera...
944 '87 2,5 targa
924/944/968 Papa Smerf
Mercedes 190E 2,6 Sportline
awatar wspomnienia odległe!!!!!!
Jedna Złota Łopata |
|
Autor |
Lajka
Użytkownik
Miejscowość: Jakieś takieś
Data rejestracji: 13.07.08 |
Dodane dnia 20-07-2016 13:48 |
|
|
Tak Marcinie, to od chłopaków z FF Custom.
Widziałem ten pojazd bardzo pobieżnie, jak byłem u nich w odwiedzinach z miesiąc temu - wyglądał OK.
Prawdziwy nick -> Łajka |
|
Autor |
Piotr924
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 13.11.13 |
Dodane dnia 20-07-2016 14:14 |
|
|
Ciekawy pomysł żeby w historycznym ''Le Mans'' robic przekładkę kierownicy
Czy po tej zmianie samochod bedzie nadal oryginalny?
Porsche 924, '82
"Jeśli coś jest dobrej jakości i o to dbasz, to będzie Ci służyć wiecznie" |
|
|
|
|
|
| |