Autor |
RE: Kupno 924... |
Marko84s
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 22.01.09 |
Dodane dnia 17-07-2010 23:40 |
|
|
W tym modelu akurat rocznik w dowodzie zgadza się z vinem więc nie ma tragedii najgorsze jest to (przynajmniej dla mnie) że niektóre elementy zewnętrzne przeważnie wlewy paliwa z nowszych egzemplarzy sygnalizują że była tam robiona gruba robota blacharska typu przespawanie ćwiartki lub co gorsza całego tyłu bonie wierzę że ktoś tylko wlew przespawał. Pozostaje mieć nadzieję że ćwiartka jest wspawana profi i auto po niej nie jest krzywe i dobrze polakierowane. Jeśli jest dobrze zrobione to nie ma się co bać takiego auta tylko jak to sprawdzić??? |
|
Autor |
CLASSIC
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 15.07.10 |
Dodane dnia 18-07-2010 00:05 |
|
|
fajnie ze na forum sa ludzie , ktorzy potrafia tak jak np marko napisac konkretn ie co moze byc nie tak... to pomoga... mysle ze czekaja mnie dlugie poszukiwana upragnionego prosiaka... p.s czy warto dawac auto za zolte blachy?? jakie sa plusy i minusy tego typu rozwiazania?? ( wiem wiem sa google i tysiace opini... ale mysle ze tu na forum pare osob napisze jak naprawde jest...) |
|
Autor |
tetsumaru
Użytkownik
Miejscowość: Łódż
Data rejestracji: 17.11.09 |
Dodane dnia 18-07-2010 06:36 |
|
|
Jak masz zolte blachy to jestes zwolniony z robienia corocznych przegladow i nie musisz oplacac ubezpieczenia na caly rok . Wykupujesz OC tylko wtedy kiedy masz zamiar jezdzic na okres 1 , 3 , 6 badz 12 miesiecy , tak jak ci pasuje , albo wogole nie placisz jesli pojazd stoi .... Pozatym na zoltych blachach masz certyfikat ktory automatycznie podnosi wartosc samochodu
..No i ladnie wyglada z zoltymi blachami .. |
|
Autor |
Marko84s
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 22.01.09 |
Dodane dnia 18-07-2010 09:00 |
|
|
Ja sam bym chętnie auto kozzzego obejrzał bo wygląda interesująco i jest w dobrej cenie tylko nie mam kiedy się wybrać np dzisiaj znowu w robocie siedzę |
|
Autor |
Qbak
Użytkownik
Miejscowość: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Data rejestracji: 03.08.07 |
Dodane dnia 18-07-2010 12:17 |
|
|
Panowie nie zrozumcie mnie źle, a szczególnie sprzedający Kozzzy.
Nie wiem od czego zacząć, to może od końca. Oczywiście że ludzie nie w temacie
mogą uważać że auto zarejestrowane na żółte blachy jest "lepsze" od całej reszty
innych, ale było już na forum auto na żółtych których w życiu nie powinno dostać,
więc dla mnie to żaden wyznacznik. Nasz kochany rząd już kombinuje żeby auta
zabytkowe musiały jednak przechodzić przeglądy co roku (skuterom też nie chcą
odpuścić). CLASSIC, konkretnie to nie sądzę żeby w tym aucie były coś robione
lakierniczo w dużym sensie (jak przespawywane duże części jak sugeruje Marko84s).
Wszystko załatwią zdjęcia lewego kielicha i grodzi z VINem... moim zdaniem to
jest rocznik po 80 roku z papierami od 78 (czy który tam jest, nie pamiętam
a nie ma już ogłoszenia w necie). A co do tego że mogą być problemy przy
rejestracji na żółte? No cóż, można trafić na kogoś kto się jednak zna na 924
albo zapyta się kogoś kto się zna Wystarczy że jego niepokój wzbudzi przeglądanie
katalogów. Auto wygląda bardzo ładnie i pewnie w jest w niezłym stanie
mechanicznym. Moim zdaniem taki obrót sprawy (papiery) jest o wiele lepszy dla
auta niż sugerowane przespawywanie sporych części. Z tego co pamiętam pod
maskę też wszystko było od nowszego rocznika, więc Marko84s uważasz że to
wszystko zostało pozamieniane? Środek też? Listwy? Spoiler na tylnej klapie?
Uff...
Kozzzy, przyjedź na jakiś zlot. Będzie wszystko jasne
924 2.0 N/A - 83' Targa LM8U
Tor Poznań 2:04,992
Mapa Polskich Transaxli
QBAK - nowe części (i akcesoria) do Porsche |
|
Autor |
RE: Kupno 924 |
kozzzy
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 16.09.08 |
Dodane dnia 18-07-2010 12:24 |
|
|
Marko84s napisał/a:
W tym modelu akurat rocznik w dowodzie zgadza się z vinem więc nie ma tragedii najgorsze jest to (przynajmniej dla mnie) że niektóre elementy zewnętrzne przeważnie wlewy paliwa z nowszych egzemplarzy sygnalizują że była tam robiona gruba robota blacharska typu przespawanie ćwiartki lub co gorsza całego tyłu bonie wierzę że ktoś tylko wlew przespawał. Pozostaje mieć nadzieję że ćwiartka jest wspawana profi i auto po niej nie jest krzywe i dobrze polakierowane. Jeśli jest dobrze zrobione to nie ma się co bać takiego auta tylko jak to sprawdzić???
Witam Marko,
Z tym przespawaniem ćwiartki to trochę za bardzo "popłynąłeś". W momencie jak on ok 4/5 latek jest u nas to nie wierze, że takie rzeczy by nie wyszły na blachach po czasie.
Proszę pamiętać, że teraz mówimy o takiej kwocie o jakiej mówimy a nie o 7/8 tys zł... |
|
Autor |
Qbak
Użytkownik
Miejscowość: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Data rejestracji: 03.08.07 |
Dodane dnia 18-07-2010 12:36 |
|
|
Aha, zapomniałem dodać że to nie jedyne 924 które ma takie zabawne rzeczy w papierach.
Widziałem takich mnóstwo
924 2.0 N/A - 83' Targa LM8U
Tor Poznań 2:04,992
Mapa Polskich Transaxli
QBAK - nowe części (i akcesoria) do Porsche |
|
Autor |
Bluebird Tomek
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 15.04.09 |
Dodane dnia 18-07-2010 13:00 |
|
|
Wyjścia są dwa: albo taka sytuacją, która opisał Marko, albo auto ma przebite numery co moim zdaniem jest dużo bardziej prawdopodobne. Bo nawet wnętrze jest z nowszego modelu.
Na koniec dodam, że auto moim zdaniem warte tych pieniędzy. Bardzo ładnie się prezentuje i gdybym nie miał swojego bardzo poważnie bym nad nim myślał.
I oczywiście zgadzam się z Qubakiem, a nawet ośmielę się stwierdzić, że większość aut z papierami z roku poniżej 80 ma budę powyżej 81
Aktualnie na allegro są 4 auta i dwa mają klapkę a dwa starego typu wlewy. Jeśli doliczymy auto Kozzego to 3 z 5 ma klapkę
|
|
Autor |
tetsumaru
Użytkownik
Miejscowość: Łódż
Data rejestracji: 17.11.09 |
Dodane dnia 18-07-2010 13:29 |
|
|
Nie wiem jaki jest sens sprzeczac sie czy auto jest sprzed 1980 czy po ... bo ma klapke i inne duperele cos nie tak ???? Nawet jak bylo kombinowane to co z tego ??? LUDZIE !!! ZA 5000 pln to sie dzisiaj kupuje Lagune , Palio lub cos innego do przemieszczania sie z punktu A do punktu B . A my jestesmy na forum PORSCHE ! Wiec moze odpusccie tym naszym wiekowym staruszkom ... I dajcie im spokojnie chrumkac w naszych garazach |
|
Autor |
RE: Kolejny chętny na zakup 924 |
w0mateo
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 19.07.10 |
Dodane dnia 19-07-2010 12:27 |
|
|
Witam wszystkich dołanczam się do tematu poprzednika, równierz jestem zainteresowany zakupem 924 bądz zamianą na moje aktualne auto jakim jest VW Golf MK4 1.6 98r. ( wyceniam go na ok 8-9 tys) podstawowa wersia w niezłym stanie. Powiedzcie czy znacie jakieś niezłe auta w tym stanie na sprzedaż?
P.s Jestem z wawy konkretnie z piaseczna
Pozdro w0mateo |
|