Postów: 1176 Miejscowość: Andrychów Data rejestracji: 27.11.13
Dodane dnia 28-08-2014 12:19
Rozbierałem ostatnio pompę hamulca i pojawia się pytanie skąd wziąść komplet naprawczy . Sam komplet może kosztować ze 30 zł a nowa pompa prawie 600 zł .
Kto znajdzie komplet naprawczy będzie boski
Mad - Max może Ty ? Jak znajdziesz masz dobry browar z dostawą do domu i następne auto moje nazwę na Twoją cześć Mad-Max
Dodane dnia 29-08-2014 16:14
Niestety aktualnie nie dysponuję żadną zapasową pompą hamulcową - także nie poratuję .
@up
1. Serwo sprawne ? Przeprowadź test serwa. Przy wyłączonym silniku podeptaj parę razy pedał hamulca aż będzie twardy. Przyciśnij pedał i w tym położeniu uruchom silnik. Kiedy zacznie pracować powinieneś poczuć jak pedał ustępuje. W przeciwnym razie serwo nie działa. Jest ono niestety nienaprawialne (tylko wymiana).
2. Zawsze lepiej kupić nową, używka to w sumie zawsze zagadka - albo OK albo kolejna wtopa. Zobacz jaką Masz teraz i kup identyczną. Ta z linka 1 = 944, ta z linka 2 = nowszy typ dla 924.
Dodane dnia 03-09-2014 19:20
wczoraj na byłem 944. (tą z niedzilająca pompom h.)
Sprawdziłęm hamulce jak radziliscie, servo działa pompa do wymiany (biały nalot płynu na pompie).
koledzy powiedzcie jeszcze jaki olej najlepij?? i mam do wymiany kilka uszczelej np pod pokrywa zaworów, uszczelki oryginalne czy mogą być zamienniki.
A pompe może być taka jak powyżej w linku czy inna mi polecacie?/
Postów: 1176 Miejscowość: Andrychów Data rejestracji: 27.11.13
Dodane dnia 03-09-2014 19:36
No i okazało się że Pieron to Pieron a nie pierdoła
Marchewa miał ostatnio pompę do 944 . Pisz czy ma dalej . Uszczelki pytaj Qbaka ewentualnie on powie gdzie co najlepiej kupić .
Skąd masz ten wyciek , może to spod uszczelniacza koła rozrządu ?
Pieron do puki nie dasz zdjęć Prosiaka i mu nazwy nie wymyślisz nikt Ci nic na forum nie podpowie