924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Klub 924.pl | Forum powitalne
Autor saladii krap :)
Prospekt
Użytkownik

Miejscowość: Wejherowo
Data rejestracji: 10.07.14
Dodane dnia 10-07-2014 16:52
witajcie smiley
mam na imię Krzysiek i jestem z Wejherowa w pomorskim.

Spedzam w Polsce miesiace letnie, a te mniej przyjemne gdzies w cieplym miejscu za granicą. Gdy jestem u nas warto byloby sie czyms poruszac. Zastanawialem sie czy kupic Seicento za 1500zl, ktorego nie bedzie mi szkoda zostawic na zimę czy drozsze auto, ktore bedzie stalo i tylko tracilo na wartosci. Po obejrzeniu kilku rzęchów postanowilem wybrac opcję trzecią, kupic stare ale rzeźkie auto, ktore da mi przyjemnosc z jazdy i ktore nie obrazi się spedzajac zimę pod kocykiem w garażu.

Przypuszczam, ze w tym roku nie uda mi sie juz znalezc satysfakcjonujacego egzemplaza, ale chcialbym zrobic sobie prezent na 30 urodziny i wiosną przyszlego roku napisac posta w dziale 'Nasze auta'. Zakladam konto byscie mi to ulatwili smiley

Od zawsze lubilem stare auta, Wheelers Dealers obejrzane od dechy do dechy, model Mustanga GT500 stojacego nad biurkiem z grawerunkiem cytatu Disneya "Jezli potrafisz o czyms marzyc to potrafisz i tego dokonac". Niestety na tym konczą sie moje doswiadczenia z mechaniką pojazdową, przypuszczam, ze przy pewnej dozie wysilku podolalbym wymianie zarowki. Coz, naucze sie, ale narazie kupno auta w pudelkach nie wchodzi w gre.

Skoro nie mogę za auto zaplacic wiedzą i czasem to przyjdzie mi uzyc wiekszej ilosci bardziej tradycyjnego srodka platniczego. Liczę się z tym. Najbardziej chcialbym czerwone 924. Od ponad miesiace czytam Wasze forum prawie codziennie. Ogromne wrazenie robia te najlepiej udokumentowane na forum remonty, jak to co robią niedaleko mnie Pumba i Natalia. Swietnie prezentuje sie auto Ryszarda ze Szwecji. Ja tez chce smiley

Daje sobie wiec dobrych kilka miesiecy na poszukiwanie auta dla siebie. Budzet taki jaki bedzie trzeba. Autko dostanie dobry dom, nigdy nie zobaczy sniegu oraz soli i na pewno bedzie na biezaco doinwestowywane. Kawalerskie zycie ma swoje plusy smiley

pomozecie cos dla mnie znalezc?

pozdrawiam
Krzysiek

Edytowane przez Prospekt dnia 10-07-2014 16:56
www.facebook.com/pages/FCProspekt/1602127853346026?ref=hl
Autor RE: saladii krap :)
slawek290
Użytkownik

Miejscowość: Andrychów
Data rejestracji: 27.11.13
Dodane dnia 10-07-2014 17:00
Auto Ryszarda na żywo wygląda dużo lepiej jak na fotkach .
Pięknie położony lakier bez polerki , jak powiedział kolega fachowa robota . Niesamowita głębia czerwieni smiley
Głos też ma ładny .
Pod maską też fajnie wygląda .

Sumarycznie jest 3724;-)

Edytowane przez slawek290 dnia 10-07-2014 17:01
Prospekt
Użytkownik

Dodane dnia 10-07-2014 17:27
i ja chce zeby o moim tez tak mozna bylo powiedziec smiley
Pumba
Użytkownik

Miejscowość: Gdańsk
Data rejestracji: 06.12.09
Dodane dnia 10-07-2014 17:53
O, Pomorze znów rośnie!

Dzień dobry, tu Gdańsk. Zapraszamy na piwo i oględziny.
Muszę zmolestować w końcu Marcina, obiecał nam grilla smiley

Ponadto może uda się zorganizować "Operację Koszalin, klaps drugi", tam powinno być co oglądać.

Anyway, witamy smiley

Żeby nie być gołosłownym: http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=3&thread_id=7142

Edytowane przez Pumba dnia 10-07-2014 18:24
qvo vadis 924
Użytkownik

Miejscowość: Małopolska Chrzanów / Tomelilla- Szwecja
Data rejestracji: 16.08.06
Dodane dnia 10-07-2014 18:15
witam, koledzy ale połaskotaliscie moje ego, dziękujesmiley

Były:Moskwicz 412-1970, 126P-1976,Opel Rekord-1962,Mikrus 300-1958,Mercedes 300TD-1983,Opel Kadet-1980,Porsche 924-1977,MB 123-1985.924-1980 sprzedane
Jest: MB w210, 2,2 CDI, 2000r.I moje marzenie- FORD JUNIOR z 1932r.
qvovadis@tlen.pl 4696429
Qbak
Użytkownik

Miejscowość: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Data rejestracji: 03.08.07
Dodane dnia 10-07-2014 20:17
Witamy, powodzenia w poszukiwaniach smiley

924 2.0 N/A - 83' Targa LM8U
Tor Poznań 2:04,992
Mapa Polskich Transaxli

QBAK - nowe części (i akcesoria) do Porsche
www.qbak.pl
konto_usuniete
Użytkownik

Miejscowość:
Data rejestracji: 24.09.07
Dodane dnia 10-07-2014 22:09
Witamy !

1. W ramach rozważań nad sensem zakupu jakiegokolwiek zakupu "stargo rześkiego auta" proponuję nawiązać kontakt z posiadaczem takowego, a następnie za zgodą jego właściciela wykonać darmową jazdę próbną. Pomoże to uniknąć ewentualnych rozczarowań.

2. Stare auta są także m.in. jeżdżącymi elementarzami techniki. Albo więc połkniesz bakcyla z tym związanego i stopniowo będziesz poszerzał swoją wiedzę i umiejętności w tym zakresie, albo stwierdzisz że to nie dla Ciebie. Najważniejsze to wykonać pierwszy krok. Powodzenia w poszukiwaniach.
Prospekt
Użytkownik

Dodane dnia 12-07-2014 14:02
Pumba napisał/a:
Żeby nie być gołosłownym: http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=3&thread_id=7142

Oo, to doczytalem dzien za pozno. Wszystkiego najlepszego? zycze 924 lat smiley
przyjechalbym pozyczonym Yarisem w dieslu, ktorym teraz jezdze to zrobilbym pewnie furore smiley

madmax332 napisał/a:
1. W ramach rozważań nad sensem zakupu jakiegokolwiek zakupu "stargo rześkiego auta" proponuję nawiązać kontakt z posiadaczem takowego, a następnie za zgodą jego właściciela wykonać darmową jazdę próbną. Pomoże to uniknąć ewentualnych rozczarowań.

2. Stare auta są także m.in. jeżdżącymi elementarzami techniki. Albo więc połkniesz bakcyla z tym związanego i stopniowo będziesz poszerzał swoją wiedzę i umiejętności w tym zakresie, albo stwierdzisz że to nie dla Ciebie. Najważniejsze to wykonać pierwszy krok. Powodzenia w poszukiwaniach.

Gdy wrocilem do Polski i odwiedzilem rodzicow, oni cieszyli sie zakupem nowego C-maxa. Kazali mi sie przejechac, a potem oczekiwali zachwytow, a te wcale na usta mi sie nie cisnely. Taki niepotrzebny czulem sie w tym aucie, nic nie stuka, nie puka, wszystko takie.. za latwe. Nuuda smiley
Mysle, ze bakcyla polknalem juz dawno temu, byc moze tego Prosiakowego dopiero teraz lub zaraz, ale biore stare auto ze calym dobrodziejstwem inwentarza, ze wszystkimi wadami. Przynajmniej takiemu autu bede czul sie potrzebny.

qvo vadis 924 napisał/a:
witam, koledzy ale połaskotaliscie moje ego, dziękujesmiley

by na forum nie spedzac calego dnia, pozwalam sobie na gora kilka tematow dziennie. I tak codzien prawie odhaczam kolejne przejrzane 'nasze auta'. Twoje prezentuje sie pieknie, tak jak ktos napisal w Twoim wątku, wyglada jakby wlasnie wyjechalo z fabryki. A tu jeszcze Slawek pisze, ze na zywo ladniej wyglada. Zazdraszczam.

Edytowane przez Prospekt dnia 12-07-2014 14:21