Autor |
Cześć wszystkim! |
Captain
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 18.04.16 |
Dodane dnia 18-04-2016 13:15 |
|
|
Witajcie,
Chciałbym się przywitać, co prawda nie jestem jeszcze właścicielem Porsche, ale sądzę że niebawem dołączę do tego grona
Po krótce, do niedawna jeździłem saabem 93 aero w wersji xwd ale niestety los chciał że musieliśmy się rozstać, ponieważ saab miał spory wypadek nie z mojej winy (załadowany dostawczak wjechał mi na światłach w tył ze sporą prędkością) i nie nadaje się już do naprawy.
Porsche jak i wcześniej saab mają dla mnie to motoryzacyjne coś, to coś czego nie mają inne marki. Muszę przyznać, że zanim pojawił się pomysł zakupu 944 rozważałem bmw, ale w tych samochodach brakowało mi tego co ma porsche, tego czegoś co sprawia że nie chcesz wysiadać z tego samochodu.
Prywatnie z rzeczy o sobie mogę powiedzieć, że jestem pilotem, póki co nie zawodowo, ale sądzę że to też niebawem ulegnie zmianie
To by było na tyle o mnie |
|
Autor |
RE: Cześć wszystkim! |
szczurek
Użytkownik
Miejscowość: Rowy
Data rejestracji: 25.04.07 |
Dodane dnia 18-04-2016 13:43 |
|
|
Witaj
Owocnych poszukiwań. Z 944 faktycznie nie chce się wysiadać
Ja tu najkrótszy stażem jeździec jestem, ale tylko kiedy mogę to wsiadam do prosiaka.
944 '87 2,5 targa
924/944/968 Papa Smerf
Mercedes 190E 2,6 Sportline
awatar wspomnienia odległe!!!!!!
Jedna Złota Łopata |
|
Autor |
kwiatek
Użytkownik
Miejscowość: Lublin
Data rejestracji: 02.06.15 |
Dodane dnia 18-04-2016 14:14 |
|
|
Witaj.
Życzę owocnych poszukiwań i za niedługo własnego Porszaka na podwórku. Owszem, są to niesamowite samochody pod każdym względem. Co prawda to chyba ja ze wszystkich z forum najmniejszy dystans pokonałem ale niesamowitość auta czuć było w każdym przejechanym metrze
Jest:
e39 '97 Touring
e30 '91 Convertible
924 '83 Targa
955 '04 US
.
.
.
There is no substitute |
|
Autor |
Captain
Użytkownik
Dodane dnia 18-04-2016 14:20 |
|
|
Jeszcze takie pytanie ode mnie, sądzicie że ta 944 będzie godna uwagi?
http://otomoto.pl/oferta/porsche-944-2-5-benzyna-163km-niemcy-ID6yiRW3.html#75a7ec747c
Z góry dzięki za jakieś info! |
|
Autor |
HOGBEN
Użytkownik
Miejscowość: Gůrny Ślůnsk
Data rejestracji: 20.03.16 |
Dodane dnia 18-04-2016 14:38 |
|
|
Ahoj Kapitanie !
Trzeba będzie na Ciebie tutaj uważać. Jesteś pilotem to możesz kogoś przypadkowo przelecieć i nawet tego nie zauważyć
A BMW i Mercedes też mają piękne lotnicze tradycje
Pomyślności w szukaniu , tu kolega też ogłasza taką interesującą białą strzałę. Może warto się zainteresować. Pozdrawiam |
|
Autor |
wit007
Użytkownik
Miejscowość: Gdynia/Warszawa
Data rejestracji: 12.02.11 |
Dodane dnia 18-04-2016 15:28 |
|
|
Stara deska? Ja bym szukał nowej. Ale możesz się przymierzyć - przy starej jest zupełnie inna pozycja za kierownicą. Gorsza Jest w ogłoszeniach biały z nową deską i klimą(!) tyle, że w kawałkach - do złożenia po lakierowaniu. Jakby się dało zbić troszkę cenę to będzie zdecydowanie lepsza propozycja.
Witek
jest: 997 '09 Tor Poznań 1:55,203
było: 964 '91 TP 2:03, 944 '85 TP 2:08, 924 '85, 996 '02
www.komunikado.pl agencja public relations |
|
Autor |
Captain
Użytkownik
Dodane dnia 18-04-2016 15:31 |
|
|
wit007 napisał/a:
Stara deska? Ja bym szukał nowej. Ale możesz się przymierzyć - przy starej jest zupełnie inna pozycja za kierownicą. Gorsza Jest w ogłoszeniach biały z nową deską i klimą(!) tyle, że w kawałkach - do złożenia po lakierowaniu. Jakby się dało zbić troszkę cenę to będzie zdecydowanie lepsza propozycja.
Kompletnie nie znam tego samochodu i niestety nie jestem w posiadaniu lawety, czy też miejsca gdzie mógłbym go powoli składać, sam egzemplarz (biały) bardzo mi się podoba nie ukrywam i chętnie bym go kupił nawet w obecnej cenie pod warunkiem że byłby złożony |
|
Autor |
Pumba
Użytkownik
Miejscowość: Gdańsk
Data rejestracji: 06.12.09 |
Dodane dnia 18-04-2016 15:44 |
|
|
Cześć,
To, co Witek mówi, to oczywiście prawda niezaprzeczalna.
Na forum mamy zarówno zwolenników "starej" dechy z jej klimatem lat 80' tych i takich, którym się bardziej ta obła paskuda podoba
Srebrne nie wygląda źle, może oprócz tej fanaberii z napisem z przodu i spinkami na masce. Sportsitze fajne, deska nietragiczna... Jak buda jest niebita, a mechanika jakoś działa - może i taki wybór ma ręce i nogi
|
|