Autor |
RE: Sports Car Together Day 9.06.2018 Silesia Ring |
Mata
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa/Poznań
Data rejestracji: 02.07.14 |
Dodane dnia 08-06-2018 01:27 |
|
|
Jacek, super że będziesz :-)
Michał
jest: 356C '65, 912 '66, 914-6 '70, 996 Millenium '00 + R129 '92,126p S '78
było: 914-4 '73, 914-4 CanAm '74, 924 '79, 944 '84, 944S2 cabrio '90, 968 cabrio '92, 986S '00, 996.2 targa '03 |
|
Autor |
vip3r
Użytkownik
Miejscowość: Wolica (k.W-wy/Janek)
Data rejestracji: 23.10.06 |
Dodane dnia 12-06-2018 08:28 |
|
|
no i byłem
i byłem nie tylko na koncercie (co w swoją drogą było zdecydowanie warte tej ceny!)
zgłosiłem się na Porsche Parade
trasa obejmowała start w szczecinie o 8:00 ale tą część trasy musiałem odpuscic gdyż gosia musiała skończyć zajęcia i mogłem ruzyć dopiero 13:40 więc ustaliłem że dołączę w Poznaniu.
w Poznaniu byłem ciut przed 17:00 akurat żeby zarejestrować się w hotelu NOVOTEL Centrum podpisać duży plik zgód (RODO, regulaminy, zrzeczenie sie roszczen wybranie czy pozwalam myć moje auto, wykorzystanie wizerunku, wynajem auta na torze itp...) plik był spory no i po wszystkim otrzymaliśmy klucze do pokoju oraz bilety na mecz Polska Chile - w pierwszym rzędzie na stadionie w Poznaniu w sterfie Biznes .
tuż przed wyjazdem poznałem goscia specjalnego którego ekipa startująca w poznaniu poznała na lunchu już - dołączył do nas genialny bramkarz Jerzy Dudek - z którym ok 19:15 nas zabrano na mecz (swoja drogą jak sympatyczny to gość to chętnie opowiem zainteresowanym przy okazji )
strefa biznes jest super - catering, rozdane szaliki, napoje, no i towarzystwo (kilka osób mówiło mi że tam na paradzie będą ludzie z którymii trudno bedzie nawiązać kontakt - bzdura - masa sympatycznych ludzi - choć przyznam że kilak osób z loży naszej faktycznie ni umiało sie na meczu zachować i było mi wstyd za nich - ale to nieliczne osoby - choć i tak - bo jak siedzisz w pierwszym rzędzie to przebiegający piłkarze muszą słyszeć co wołasz... no i wstyd nieco... no ale to kilka osób - reszta extra no i atmosfera meczu - zobaczyć tak blisko gwiazdy futbolu - super przeżycie mojej żonie bardzo podobala się ta część
potem bus zabrał nas z powrotem do hotelu (część poszła jeszcze balować ale my z kilkoma poznanymi osobami już bylismy wyczerpani - co pozwolilo nam sie stawic rano na foty aut pod stadionem a nie wszyscy dali rade )
no wiec w sobote po sniadaniu pojechalismy pod stadion - tam mile pogaduchy podczas ustawianai aut, kolejne sniadanie w restauracji stadionowej (bardzo fajna!) no i wspolna fota i wyjazd do Pałacu Brzeźno.
tam lunch ogladanie aut i dalsze pogaduchy - pałac cudny z licznymi fajnymi zakamarkami - auta zaparkowane na polu golfowym przed pałacem rewelka
moze w tym momencie dodacm co raczej dal mnie oczywistae (ale podobno nie zawsze bylo standardem) ze catering był z klasą różnorodny i pyszny - nie stałem w żadnej kolejce do niczego też - jak napisalem - spodziewalem sie tego ale kilka osob przestrzegalo mnie ze to nie byl stndard w poprzednich paradach.
po relaksiku w palacu ok 15 ruszylem z gosią jako prawie ostatni zspod palacu do silesia ring... a tam... naprawdę PETARDA...
ale to chyba dopiero w następnym odcinku napisze
968 Cabrio http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=11503
911 i reszta http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=10460
FANTY do spylenia/zamiany : http://olx.pl/oferty/uzytkownik/2whg/ |
|
Autor |
vip3r
Użytkownik
Dodane dnia 12-06-2018 11:01 |
|
|
no więc TOR SIlesia RING
w drodze nieco burzowo było wiec doceniłem znów mój naped na 4 łapy który daje przyjemne poczucie pewności wtych warunkach.
gdy dojechaliśmy zobaczyliśmy szeregi rozbitych namiotów w alejkach nazwanych torami (mój był nr 222 na Brands Hatch ) oraz naturalnie kilkaset porsche.
od razu też było słychać wyczynowe modele ryczące po torze (o tym dalej bo TAK - były nimi jazdy!!!)
po zaparkowaniu (przy pomocy stewardów bo ustawiali równo żeby na zdjeciach cudnie wszystko wyglądało) poszlismy do namiotów a tam kolejne cuda
namioty bardzo dobrej jakości, z nowymi naturalnie materacami śpiworami reczniczkami brandowanymi 70 a nawet poduszeczkami i klapeczkami z logo 70 (coś z tych gadżetów wystawię na aukcję dla Adama - więc bedzie okazja coś zdobyć
totalnie zaskoczony super jakością wszystkiego uznałem że nie ma opcji żebym bez reczniczka wrócił więc poszedłem do rejestracji spytać o reczniczi i dowiedziałem sie że nie tylko reczniczki ale WSZYSTKO!!! jest moje - łącznie z namiotem !!! - przepraszam ale ja zaniemówiłem nieco - szczególnie że podkreślam JAKOŚĆ tych rzeczy była na naprawdę super poziomie (zresztą kto będzie u mnie w sobotę na oglądaniu LeMans będzie mógł sie przekonać bo rozbiję ten namiot ) - nawet Gosi to zakwaterowanie się od razu bardziej spodobało jak się dowiedziała że cały dom jest już nasz
do tego niby pod namiotem ale toalety i przysznice mimo że mobilne to były naprawdę ładne - takie z kontenerów, ale bardzo łądnie wykończone - z lusterkami, okładzinami ładnymi - wszystko najwyższej jakości (to było jak gumiś z żoną powiedziali mocne odstępstwo od klimatuy lemans bo tam podobno kolejki do toitoi z własnym papierem to standard - ale ja chyba wole jednak luksus jaki nam dali
no dobra ale KONCERT (tuż przed wręczenie nagród dla ekip czeskich które tego dnia śmigały po torze (my z parady - następnego - o tym za chwilę) oraz nagrody wręczone przez Mikiciuka dla najfajniejszych aut w paradzie - i tu warto zaznaczyć od razu super klimat jaki Patryk wprowadził - energia radość - moim skromnym zdaniem Impreza by zyskała gdyby więcej elementów miało jego jako narratora.
w między czasie śmingął mi gdzieś Jay Kay dający wywaiadu przed Carrerą GT (opbok było pełno innych ciekawych aut jak 356, 928CS, 911 RS itp - powrzucam foty to bedzie - do tego przy każdym była hostessa w strou z epoki! - cudnie to wyglądało. właśnie może warto wspomnieć że pełno było wszędzie ślicznych hostess z Polski i Czech - zabawnie było podchodząc nigdy nie wiadomo było czy po polsku czy po angielsku rozmawiać - uśmiechnięte i sympatyczne - wszystko było dokłądnie tak jak mnożna było wymarzyć sobie - naprawdę organiazcja z KLASĄ.
dobra koncert bo mi wątek umyka - koncert Jemiroquai się zaczął i od razu PETARDA! Jay Kay super kontakt z publicznością - koncert przy takiej publiczności (i dla tak ograniczonej liczby super) muzyka brzmiała w całym kompleksie się jak komuś za głośno skakać pod sceną to można było dalej lub usiąść i coś zjeść (cuda jakie były dostępne do jedzenia to temat na inną długą opowieść) - koncert dłuższy niż zapowiadany nakręcił super imprezę która w niektórych przypadkach trwała do rana - super było widzieć mega zadowolone twarze nawet u osób które znam od dawna i często są czymś zmartwione - po prostu magiczny klimat udało się idealnie stworzyć.
ja z gosią jakoś koło pierwszej poszliśmy do namiotu
...gdzie obudził mnie o 4:20 ryk wyczynowego auta latającego po torze - znów jak w LeMans (choc tam to ryk jest non stop bez tych kilku h ciszy ) - jak się potem okazało krecili jakies reklamówiki - na pewno jeszcze zobaczę to drapieżnie zielone 911 GT3 RS na jakimś filmie
ponieważ żona kazała się nie budzić do południa cichutko wymknąłem się, prysznic śniadanie alko-test dzięki któremu dostałem pomarańczową opaskę uprawniającą mnie do jazd, zameldowałem się na najwcześniejszej odprawie gdzie dowiedziałem co jest dla mnie dostępne:
- jazda Cayenne przeprawowa po torze off road (gdzie przechyly wznoszenia pokazywaly jak naprawde powaznie terenowe to auto potrafi być.
-szybka jazda Cayenne po torze błotnym - naprawdę mega - instruktorzy sami zachęcali to ostrego pałowania i auta dawały mega radochę przy tym!)
- jazdy po torze autami drogowymi (do wyboru były cayenne turbo, panamera e-hybrid, 911 Turbo S, oraz 718 boxster (chyba też s) - naturlanie wszystkim jezdzilem - jakby kogoś interesowaly wrazenia chetnie sie podzielę
- slalom na czas Cayman - i znów instuktorzy to byli mega profesjonalisci, wiecie ze parę lat jeżdżę i jakos tam sobie radze - ale kilka odpowiednich rad od dobrego mistrza i kilka s się udaje urwać - super.
- wyścigi na gokartach - to był mega czad! nie sądziłęm że tak dobrze się będę na tym bawił a było naprawdę przednio - chyba głównie przez klimat ścigania się z kolegami
- drag race z lunch control i hamowaniem w wyznaczonym miejscu dwoma 911 Turbo S - to mnie chyba najbardziej zaskoczyło bo myslalem ze to nudne bedzie - no co moze byc ciekawego w starcie i hamowaniu... no ale sie myliłem i to bardzoi... poniżej 2.9 do 100 robi w tym aucie nieprawdopodbne wrażenie...
ale chyba królem wszystkiego było...
- jazdy 911 CUP - tylko tu siedziało się na prawym ale w prawdziwym aucie wyścigowym z prawdziwym wyścigowym kierowcą startującym tymi autami - klimat i wrażenie jest nie do opisania - wiecie ze lubię motocykle i wiele razy mówiłem że po jazdach na torze motocyklem auta mnie nie interesują? no to właśnie zmieniłem zdanie - to auto przyspiesza jak motocykl a do tego ma tak niewiarygodną przyczepność że to przeczy prawom fizyki - do tego ci kierowcy widać że nie jechali na luzie - dawali z siebie i auta wszystko co się dało (rano było na granicy przyczepności jeszcze schnącego toru a potem coraz szybciej - też na granicy przyczepności - tuz przed wyjazdem jak poszedłem jeszcze raz to nadal zrobiło to na mnie potężne wrażenie!
naturalnie nigdzie nie było kolejek, jeździłem ile chciałem i czym chciałem (no dobra na cayman chwile musiałem poczekać ale reszta z marszu) - wszystko na najwyższym poziomie w mega przyjemnej atmosferze do tego znów pyszny katering - jakies dodatkowe atrakcje jak sklepik z super cenami, latanie w specjalnym kombinezonie (cos jak fly spot ) i inne - z super rzeczy udało mi się też Gosię namówić na przejażdżkę tym 991 CUP i baaardzo jej się spodobało
ogólnie podsumowująć (bo mogę naprawdę jeszcze dużo o wrażeniach jak ktoś ma ochotę słuchać/czytać) było MEGA i PETARDA - to wszystko oczywiscie podlane koleżenskim sosem znajomych - super
jedyne co mogłoby być fajniejsze to bardzo bym chciał żeby było Was z tego forum tam więcej - możę na 75-cio lecie?
FANTY do spylenia/zamiany : http://olx.pl/oferty/uzytkownik/2whg/
Edytowane przez vip3r dnia 12-06-2018 20:59 |
|
Autor |
mata70
Użytkownik
Miejscowość: Poznań
Data rejestracji: 05.01.17 |
Dodane dnia 12-06-2018 14:36 |
|
|
Gwoli uzupełnienia do jazd podstawili nawet grubiej, 2 x 911 i 2 x Cayman ale różne, mimo że na odprawie twierdzili, że takie same auta, ale chyba dla uśpienia czujności, 11tki Turbo i 4S, a Caymany S i GTS . Objeździłem do bólu, byłem cztery razy Dla mnie rewelacją jeżeli chodzi o wrażenia z jazdy, czucie auta i trakcję był Cayman GTS. Nie byłem świadom, że jest aż tak duża różnica między Ską, a GTSem. Cała impreza rewelacyjna, następna tak dobra pewnie dopiero za pięć lat. Szkoda tak jak napisał Jacek, że więcej ludzi z forum nie było.
|
|
Autor |
Duke
Użytkownik
Miejscowość: okolice Warszawy
Data rejestracji: 17.09.14 |
Dodane dnia 12-06-2018 15:25 |
|
|
Po Waszym opisie, to mnie aż skręca, że mnie nie było, a myślałem o tym, tylko nie miałem akurat w ten weekend z kim jechać. Super opis.
In:
2009 Audi S4 416KM manual, torsen + szpera
1989 Porsche 944 S2 Guards Red, Szwajcar
Out:
1989 Mercedes 300CE
1988 Porsche 944 Celebration Edition (M757)
Edytowane przez Duke dnia 12-06-2018 15:25 |
|
Autor |
kubao
Użytkownik
Miejscowość: warszawa
Data rejestracji: 06.02.15 |
Dodane dnia 12-06-2018 15:31 |
|
|
Jay Kay, Dudek, strefa biznes, porsche - w glowie sie moze zakrecic!
Toż Ty nie żaden viper ale prawdziwy V I P
Porsche 928S 1986
Bmw 635 Csi 1987
Lotus Esprit 1977 |
|
Autor |
vip3r
Użytkownik
Dodane dnia 12-06-2018 15:37 |
|
|
no ale tak właśnie czuli się wszyscy co byli - to mnie chyba też nieco zaskoczyło że każda osoba mimo że przecież nas niemało było czuła się wyjątkowo - żadnego stania/czekania, super miła uśmiechnięta obsługa, wszyscy chętni do pomocy - organizacja rewelacyjna i z klasą
a i faktyczne to nei byly boxstery tylko caymany i zgadzam się z mata70 - najprzyjemniej z tych tam jedziło sie włąśnie chyba tym niebieskim (to był Cayman GTS właśnie?)
FANTY do spylenia/zamiany : http://olx.pl/oferty/uzytkownik/2whg/
Edytowane przez vip3r dnia 12-06-2018 16:52 |
|
Autor |
mata70
Użytkownik
Miejscowość: Poznań
Data rejestracji: 05.01.17 |
Dodane dnia 12-06-2018 16:10 |