924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Klub 924.pl | Zloty/Imprezy/Wydarzenia
Strona 2 z 2 < 1 2
Autor RE: Youngtimer Party Poznań 23 marca
Alan
Użytkownik

Miejscowość: Poznań
Data rejestracji: 22.01.13
Dodane dnia 24-03-2013 13:00
Byłem byłem, nawet udało się przejechać wszystkie próby bez większych przygód, co wcale nie było łatwe w takich warunkach.
Na szczęście udało się już naprawić auto po ostatniej przygodzie w Bydgoszczy, a przy okazji zauważyłem pęknięte mocowanie stabilizatora, które od razu wymieniłem.
Co do pierwszej tegorocznej rundy Yaungtimer Party - ściganiem to bym tego nie nazwał ze względu na śnieg, który miejscami na torze był na tyle ubity że nawet na zimówkach ciężko było ruszyć z miejsca - kuzik rzeczywiście nie miał niestety szans wystartować na swoich oponkach.
W każdym razie pojechałem z nastawieniem na dobrą zabawę i całe szczęście, bo chcąc zrobić jakikolwiek wynik tylko bym się zawiódł.
Organizatorzy przewidzieli 5 prób sprawnościowych - najpierw równolegle na poszczególnych odcinkach toru odbywały się 4 z nich (każda przejeżdżana po 3 razy, z czego do punktacji liczone 2 najlepsze czasy), a następnie już popołudniu po przerwie rozpoczęła się 5 - tu niestety zabrakło czasu na trzeci przejazd, także skończyło się na dwóch.
O tyle o ile do przerwy było co robić aby zdążyć przejechać wszystkie próby po 3 razy, to już piąta próba strasznie się przeciągała, przez co cała przyjemność z jej przejazdu była zabita godzinnym czekaniem w kolejce do niej.
Osobiście spodziewałem się większej ilości ciekawych samochodów, ale niestety impreza bardzo mocno idzie w kierunku "BMW party". Ciekawe z mojego punktu widzenia samochody można było policzyć na palcach jednej ręki. Moje przejazdy w stosunku do pozostałych osób były czysto turystyczne, głównie z obawy o samochód. Co ciekawe, przy takich warunkach moc samochodu nie była proporcjonalna do wyników, a chyba najlepiej radziły sobie fiaty 126p!
Myślę że impreza będzie dużo ciekawsza kolejnym razem, gdy asfalt będzie już czarny i pojawi się więcej załóg i to niekoniecznie z bmw - liczę na kolegów z Porszakamismiley

944 S

Edytowane przez Alan dnia 24-03-2013 23:03
Autor RE: Youngtimer Party Poznań 23 marca
Alan
Użytkownik

Miejscowość: Poznań
Data rejestracji: 22.01.13
Dodane dnia 24-03-2013 23:03
Fotki:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.428645770553683.1073741825.100002247917897&type=1

944 S
Strona 2 z 2 < 1 2