924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Klub 924.pl | Zloty/Imprezy/Wydarzenia
Autor Słowacki Raj prosiakiem- maj\\\'13
Cyryl
Użytkownik

Miejscowość: Sandomierz
Data rejestracji: 02.11.10
Dodane dnia 28-02-2013 20:50
Sezon turystyczny coraz bliżej, długi weekend majowy też, całą zimę chodził mi po głowie plan którym chciałbym się z Wami podzielić i być może kogoś nim zainteresować.

Ad rem: planuję kilkudniowy wyjazd do Słowackiego Raju.

Termin zahaczający o początek maja jest oczywiście wciąż luźny.

Charakter wyjazdu - głównie turystyka piesza, bo rejon piękny i wymagający. Zakwaterowanie- camping(i) - namioty bądź domki, w zależności od pogody/widzimisię/$. Generalnie lowcost.

Bazą byłyby Hrabušice, 70km od Białki Tatrzańskiej.
To najlepsza baza wypadowa do kilku całodniowych wycieczek w przepiękne malownicze zakamarki Słowackiego Raju.
Nie obyłoby się bez ruszania auta z miejsca ale charakter wypadu byłby zdecydowanie mniej motoryzacyjny niż na przykład jesienne Bieszczady z PCP i fantastyczna Duża Pętla smiley

Informuję więc o takim pomyśle już teraz, bo może akurat ktoś się w tamtym kierunku wybiera, a może planów jeszcze nie ma i taki scenariusz by mu odpowiadał, a chociaż to za granicą niedaleko- jednak jakoś tak w grupce raźniej.. No i można by z tego zrobić jednak kilkuprosiakową wyprawę, pobyć razem, pogadać i połazić w fantastycznych okolicznościach przyrody. Oczywiście nikt nikogo nie ciągnąłby nigdzie na siłę i każdy mógłby robić co chce ( i gdzie chce)

Co do samego planu, tutaj jest coś, co wydaje się napisane najsensowniej i gość wie \"co i jak\" - myślę, że warto byłoby wziąć to pod uwagę: http://www.odyssei.com/pl/travel-article/16308.html?strona=1

No i na zachętę, bo wszyscy jesteśmy wzrokowcami smiley

[img]http://www.top.turystyka.pl/res/zdj/Slowacja/Spisz/Krajobr-Spisz/Spisz-krajoznawcze/22-Spisz-SlowackiRaj.jpg[/img]

ps. Koszta nie są wielkie, ceny rozsądne.
na campingu domek z 5łóżkami- 50euro/noc
trzema-24eur/noc, dziesiecioma/90eur/noc
Namiot 2euro/noc, podobnie postój samochodu.

Jedzenie.. to podług ambicji i potrzeb.
Paliwo.. zgodnie z pylonem i wynikiem z map.google.pl smiley

Jakby co- polecam smiley

Autor RE: Słowacki Raj prosiakiem- maj\\\'13
piterson
Użytkownik

Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 02.02.06
Dodane dnia 28-02-2013 22:06
Byłem tam dwukrotnie (za pierwszym razem baza w Cingov, za drugim - Dedinky) i zdecydowanie polecam! Udało nam się przejść większość polecanych szlaków - a jest ich sporo i można spokojnie spędzić tam tydzień-dwa.

BTW polecam restaurację Nostalgia w Spisska Nova Ves ( http://www.nostalgie.sk/sk/home ). Wprawdzie nie wiem jak teraz ale kilka-kilkanaście lat temu serwowali świetne jedzenie - niejednokrotnie wracając z południa Europy nadkładaliśmy trochę km żeby wstąpić tam na obiad.

944 '86 3.0
996.2 C4 cabrio '02
997TT '06
Cayenne S Diesel '14
Macan GTS '16
ex:
944 S2 '89