Autor |
RE: nowy tiger |
simprez
Użytkownik
Miejscowość: Kraków/Myślenice
Data rejestracji: 16.05.08 |
Dodane dnia 01-03-2009 23:53 |
|
|
alełocochodzi? O butelkę??
Z drgiej strony - jeśli producent Tigera będzie potrzebował wozu pod projekt democar'u to ja się zgłaszam
944s US'87 - szarak
951 EU'86 - szmergiel
951 US'89 - szweja
944 US'86 - szufla
NLA 944 EU'88 - szuwar AKA serinus canar.
NLA 944s2 EU'90 - szwarc
NLA 944 US'84 - szeryf
951SR US'88 - szyszynka
szmondak (kuratela)
szarłat (kuratela)
SR EU - szczaw - kiedy zakwitnie?
szpaner (kuratela)
szwargot (kuratela)
968 EU'91 CS look - szczepionka (kuratela)
944 US'87 - szkatuła (parts store)
[K] partsy 944S,S2,T,968
Do. Or do not. There is no try. |
|
Autor |
jadak
Użytkownik
Miejscowość: Brzesko (OKOCIM:) )
Data rejestracji: 09.12.07 |
Dodane dnia 02-03-2009 11:48 |
|
|
sliwa napisał/a:
Widzialem bilboard z tym dzis w wawie. Szukalem zdjęcia w googlach, zeby tu dać, ale nie znalazłem. Jak dla mnie nic szczególnego w wyglądzie tej butelki nie ma, ale moim zdaniem Porsche schodzi na psy Rozumiem, ze trzeba zarabiać, firma musi przynosić zyski, ale żeby butelki? Gdzie honor?
Panowie nie mylmy firm - Porsche A.G a dokładniej Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG i Porsche Lizenz- und Handelsgesellschaft mbH & Co. KG (Porsche Design Group) to dwie odrębne firmy ( przy czym Porsche AG jest większościowym akcjonariuszem Porsche Design. Butzi Porsche po zaprojektowaniu dla ojca 911 utworzył pod patronatem firmy-matki małą firmę designerską i rozbudował ją do obecnych rozmiarów. Więc to nie tak, że Porsche schodzi na psy - Porsche A.G. ma się świetnie (czego najlepszym dowodem jest fakt, że od sytuacji w której to VAG kontrolował przez jakiś czas porsche doszło do takiej w której to Porsche kontroluje VAG-a) a Porsche Design zaczyna coraz więcej znaczyć w świecie designu. A ponieważ marka jest jedną z najlepiej sprzedających się na świecie - to i projekty zaczynają być coraz bardziej komercyjne i z tym musimy się pogodzić - w końcu felleri też sprzedało prawa do swojego logo Acerowi i Pumie a Lambo - Asusowi...Zresztą ekspresy do kawy Ferrari też istnieją;P
Witajcie w gronie zboczeńców®
924 '79 dla przyjemności
944 '83 US? w remoncie
Przedniosilnikowy nietransaxle Cayenne S'04 na codzień;
Honker 4011 '90 na zimę;
Zipp Raven 250 '09 i Barton Fighter '11 żeby poczuć wiatr we włosach
pomóżmy Zosi przejść na drugą stronę tęczy... |
|
Autor |
Mammoth
Użytkownik
Miejscowość: woj. lubelskie
Data rejestracji: 13.03.08 |
Dodane dnia 02-03-2009 12:58 |
|
|
Jak ktoś znajdzie forum, na którym się kłócą "Mój czajnik Porsche jest lepszy (woda w 3s do setki) niż Twój ekspres Ferrari" to dajcie namiar. |
|
Autor |
pedro
Użytkownik
Miejscowość: Poznań
Data rejestracji: 23.07.07 |
Dodane dnia 02-03-2009 13:26 |
|
|
RAFAŁ
924/76 EU czerwony-sprzedany
944/83 EU srebrny był,został czerwony (sprzedany)
944/86 US czarny był (w częściach)
944/84 UK złoty był...
944/82 EU czerwony był się spalił ( 13.04.2011)
944/84 EU biały był przed czerwonym(sprzedany)
MB R107 450 sl jest... |
|
Autor |
jadak
Użytkownik
Dodane dnia 02-03-2009 13:57 |
|
|
Mammoth napisał/a:
Jak ktoś znajdzie forum, na którym się kłócą "Mój czajnik Porsche jest lepszy (woda w 3s do setki) niż Twój ekspres Ferrari" to dajcie namiar.
<rotfl> Zobaczysz - bedziesz mi czyścił monitor jak go kolejny raz zapluję
924 '79 dla przyjemności
944 '83 US? w remoncie
Honker 4011 '90 na zimę;
pomóżmy Zosi przejść na drugą stronę tęczy...
Edytowane przez jadak dnia 02-03-2009 13:57 |
|
Autor |
sliwa
Użytkownik
Miejscowość: Pruszków
Data rejestracji: 14.06.06 |
Dodane dnia 02-03-2009 18:37 |
|
|
jadak napisał/a:Panowie nie mylmy firm - Porsche A.G a dokładniej Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG i Porsche Lizenz- und Handelsgesellschaft mbH & Co. KG (Porsche Design Group) to dwie odrębne firmy ( przy czym Porsche AG jest większościowym akcjonariuszem Porsche Design. Butzi Porsche po zaprojektowaniu dla ojca 911 utworzył pod patronatem firmy-matki małą firmę designerską i rozbudował ją do obecnych rozmiarów. Więc to nie tak, że Porsche schodzi na psy - Porsche A.G. ma się świetnie (czego najlepszym dowodem jest fakt, że od sytuacji w której to VAG kontrolował przez jakiś czas porsche doszło do takiej w której to Porsche kontroluje VAG-a) a Porsche Design zaczyna coraz więcej znaczyć w świecie designu. A ponieważ marka jest jedną z najlepiej sprzedających się na świecie - to i projekty zaczynają być coraz bardziej komercyjne i z tym musimy się pogodzić - w końcu felleri też sprzedało prawa do swojego logo Acerowi i Pumie a Lambo - Asusowi...Zresztą ekspresy do kawy Ferrari też istnieją;P
No niby też prawda. O tym, że to inne firmy nie pomyslalem . To ich usprawiedliwia, choc dla mnie to i tak nie jest jakas specjalna wymowka Po prostu dyskomfort psychiczny z tego powodu mam i ciezko bedzie mi sie do nich przekonac, choc buty Porsche mam i nie narzekam na nie
Było: 924 '82 ('78)
Jest: skundlone 944, niski mały wóz, wysoki mały wóz i miks duroplastu z rdzą |
|
Autor |
Qbak
Użytkownik
Miejscowość: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Data rejestracji: 03.08.07 |
Dodane dnia 02-03-2009 18:55 |
|
|
Hehe, bo to nie buty Porsche, tylko Adidas
924 2.0 N/A - 83' Targa LM8U
Tor Poznań 2:04,992
Mapa Polskich Transaxli
QBAK - nowe części (i akcesoria) do Porsche |
|
Autor |
redon16
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 28.05.08 |
Dodane dnia 02-03-2009 19:33 |
|
|
I tu Porsche (jak zwykle) jest lepsze od ferrari, bo nie znajdziecie na żadnym produkcie z logo Porsche Design herbu Porsche, a włoski konik jest na byle badziewiu. I dobrze, bo studio designerskie i producent samochodów to co innego.
Z drugiej strony to w Porsche Design za odpowiednią opłatą zaprojektowali by Ci nawet rolkę srajtaśmy. Na tym polega ich działalność.
A nawiasem mówiąc to ich czajniki, tostery itp są naprawdeę ładne..
924 80' Black Pearl
Edytowane przez redon16 dnia 02-03-2009 19:33 |
|
Autor |
Mammoth
Użytkownik
Dodane dnia 02-03-2009 21:23 |
|
|
Jadak nie czytaj tego posta
Wyobrażacie sobie u kogoś w domu? Komóra Porsche. Toster Porsche. Czajnik Porsche. Zlew Porsche.. Ja bym się bał do lodówki zaglądać (chociaż w lodówce to pewnie właśnie Tiger Porsche Design) Albo żarcie dietetyczne Porsche Design..trudno dogonić tak szybko ucieka |
|
Autor |
igor
Użytkownik
Miejscowość: waw / lbn
Data rejestracji: 15.11.06 |
Dodane dnia 02-03-2009 23:11 |
|
|
ja mam buty porsche design adidas... sa ZAJEBISTE!!
super wygodne, przewiewne i naprawde ladnie wygladaja. musze Wam przyznac, ze tegoroczna kolekcja butow porsche design jest naprawde fajna (w tamtym roku wolalem timberlandy i zaluje bo sa straszne)...
Mammoth - o takie rozmowki Ci chodzilo? heheheh
924S LeMans Targa '88
924S LeMans Targa '88 - projekt
ex 924S Targa US '87
ex 924S Targa '86
ex 924 '76 |
|
Autor |
jadak
Użytkownik
Dodane dnia 03-03-2009 11:01 |
|
|
Mammoth napisał/a:
Jadak nie czytaj tego posta
Wyobrażacie sobie u kogoś w domu? Komóra Porsche. Toster Porsche. Czajnik Porsche. Zlew Porsche.. Ja bym się bał do lodówki zaglądać (chociaż w lodówce to pewnie właśnie Tiger Porsche Design ) Albo żarcie dietetyczne Porsche Design..trudno dogonić tak szybko ucieka
To nie przyjeżdżaj do mnie do domu ;P...a nie...przepraszam...komórki Porsche jeszcze nie mam;D Ale telefon Porsche 928 już na biurku mam ( ten z aledrogo ) i właśnie szukam dla siebie oprawek do okularów porsche design Moja żona stwierdziła, że w sumie dobrze, bo przynajmniej wie czego mi szukać na prezent (ostatnio oglądała portfele z PD, ale kupiła mi tylko rękawiczki do samochodu )
igor napisał/a:
ja mam buty porsche design adidas... sa ZAJEBISTE!!
super wygodne, przewiewne i naprawde ladnie wygladaja. musze Wam przyznac, ze tegoroczna kolekcja butow porsche design jest naprawde fajna (w tamtym roku wolalem timberlandy i zaluje bo sa straszne)...
Mammoth - o takie rozmowki Ci chodzilo? heheheh
A ja szukałem dla siebie i niestety - nie było odpowiedniej tęgości (mam stopę dość wysoką na podbiciu) w związku z czym jeżdżę Porsche w butach Ferrari a do tego kupiłem sobie właśnie wodę toaletową Lamborghini;D Kryzys wieku średniego w pełnym rozkwicie
924 '79 dla przyjemności
944 '83 US? w remoncie
Honker 4011 '90 na zimę;
Edytowane przez jadak dnia 03-03-2009 11:04 |
|
Autor |
Mammoth
Użytkownik
Dodane dnia 03-03-2009 12:59 |
|
|
jadak napisał/a:
..właśnie szukam dla siebie oprawek do okularów porsche design
To powinny być takie a'la wczesny Gierek
A co do reszty..to chyba Ci jeszcze tatuaż został do zrobienia |
|
Autor |
jadak
Użytkownik
Dodane dnia 03-03-2009 13:38 |
|
|
Mammoth napisał/a:
jadak napisał/a:
..właśnie szukam dla siebie oprawek do okularów porsche design
To powinny być takie a'la wczesny Gierek
Czep się
Mammoth napisał/a:A co do reszty..to chyba Ci jeszcze tatuaż został do zrobienia
A skąd wiesz, że nie mam
924 '79 dla przyjemności
944 '83 US? w remoncie
Honker 4011 '90 na zimę;
|
Autor |
Mammoth
Użytkownik
Dodane dnia 03-03-2009 13:56 |
|
|
Analogicznie do pewnego dowcipu.. Tatuaż na pewnej części ciała to napis: "Por", ale gdy kobieta się odpowiednio zajmie to ukazuje się "Porsche Design Group mbH & Co. KG" |
|
Autor |
Adam
Użytkownik
Miejscowość: Olsztyn
Data rejestracji: 02.06.07 |
Dodane dnia 03-03-2009 19:45 |
|
|
jak by ktoś chciał to mam na zbyciu najszybszy na rynku zegarek Porsche Design - odmierza dwukrotnie szybciej czas .
...
---924 LeMans
Edytowane przez Adam dnia 03-03-2009 19:47 |
|
Autor |
hades307
Użytkownik
Miejscowość: Freie Stadt Danzig
Data rejestracji: 02.01.08 |
Dodane dnia 03-03-2009 21:54 |
|
|
jadak napisał/a:
sliwa napisał/a:
Widzialem bilboard z tym dzis w wawie. Szukalem zdjęcia w googlach, zeby tu dać, ale nie znalazłem. Jak dla mnie nic szczególnego w wyglądzie tej butelki nie ma, ale moim zdaniem Porsche schodzi na psy Rozumiem, ze trzeba zarabiać, firma musi przynosić zyski, ale żeby butelki? Gdzie honor?
Panowie nie mylmy firm - Porsche A.G a dokładniej Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG i Porsche Lizenz- und Handelsgesellschaft mbH & Co. KG (Porsche Design Group) to dwie odrębne firmy ( przy czym Porsche AG jest większościowym akcjonariuszem Porsche Design. Butzi Porsche po zaprojektowaniu dla ojca 911 utworzył pod patronatem firmy-matki małą firmę designerską i rozbudował ją do obecnych rozmiarów. Więc to nie tak, że Porsche schodzi na psy - Porsche A.G. ma się świetnie (czego najlepszym dowodem jest fakt, że od sytuacji w której to VAG kontrolował przez jakiś czas porsche doszło do takiej w której to Porsche kontroluje VAG-a) a Porsche Design zaczyna coraz więcej znaczyć w świecie designu. A ponieważ marka jest jedną z najlepiej sprzedających się na świecie - to i projekty zaczynają być coraz bardziej komercyjne i z tym musimy się pogodzić - w końcu felleri też sprzedało prawa do swojego logo Acerowi i Pumie a Lambo - Asusowi...Zresztą ekspresy do kawy Ferrari też istnieją;P
dopiero teraz mam czas odpisać
więc tak:
miałem na myśli że, nazwisko Porsche podupada a nie że firma
-to wstyd że porsche sygnuje plastikowe butelki
a w kwestii zlewów i komórek porsche to chyba nie myślicie że np czajnik porsche jest lepszy niż DeLonghi -ja mam taki z termometrem
ale jeżeli ktoś ma czajnik ferarri to ja kupie porsche aby się po ścigać (też parskałem śmiechem)
1978
1979
szukam rocznika '80
There is a fine line between hobby and mental illness
-Welcome to the Other Side
Edytowane przez hades307 dnia 03-03-2009 22:05 |
|
Autor |
jadak
Użytkownik
Dodane dnia 03-03-2009 23:00 |
|
|
hades307 napisał/a:
jadak napisał/a:
sliwa napisał/a:
dopiero teraz mam czas odpisać
więc tak:
miałem na myśli że, nazwisko Porsche podupada a nie że firma
-to wstyd że porsche sygnuje plastikowe butelki
a w kwestii zlewów i komórek porsche to chyba nie myślicie że np czajnik porsche jest lepszy niż DeLonghi -ja mam taki z termometrem
ale jeżeli ktoś ma czajnik ferarri to ja kupie porsche aby się po ścigać (też parskałem śmiechem)
Po pierwsze - "Butzi" Porsche odszedł z Firmy już dość dawno bo w 1972 roku i od tego czasu zajął się designem. Nigdy zresztą nie był mechanikiem a z Firmą związał się też od strony projektowej - w końcu to on naszkicował linię 911. Po drugie - nie zgodzę się, ze nazwisko schodzi na psy - równie dobrze mógłbyś powiedzieć, że Firma schodzi na psy bo zaprojektowała modyfikacje silnika do Łady ( a zaprojektowała) Zauważ, że logo Porsche Design jest nadal logo baardzo nobilitującym i cenionym ( zresztą najlepszym dowodem są właśnie butki - nie wiem czy wiesz, ale firma Puma jest większą konkurencją dla Adidasa niż ferrari dla Porsche - obie firmy - Puma i Adidas zostały założone przez dwóch skłóconych przez siebie braci -Adolfa i Rudolfa Dasslerów więc znalezienie się butów Porsche w ofercie adidasa i butów ferrari i bmw w ofercie Pumy ma, że tak powiem drugie dno) - tiger może nie jest tego sztandarowym przykładem (...chociaż jeśli porównać ten krok z kampaniami Red Bulla moim zdaniem zaczyna się robić ciekawie) Moim skronym zdaniem coraz częstsze wykorzystywanie nazwy porsche na rzeczach nie związanych z samochodami to po prostu tworzenie otoczki...czegoś więcej niż tylko samochód - stylu życia. I uważam ten pomysł za rewelacyjny.
924 '79 dla przyjemności
944 '83 US? w remoncie
Honker 4011 '90 na zimę;
Edytowane przez jadak dnia 03-03-2009 23:10 |
|
Autor |
Mammoth
Użytkownik
Dodane dnia 04-03-2009 01:00 |
|
|
Tjaaaa.. (ostrzegam że mogą być głupoty - godzina jakaś niewyraźna)
"Poczuj odrobinę luksusu z naszą plastikową butelką Porsche wyprodukowaną pod Zabierzowem" (sic!)
"Tylko w kalesonach Ferrari (za 599euro) poczujesz się jak Michael Schumacher!"
"Nie chcesz być jak Beduini, kupuj perfum Lamborghini"
Panowie..kwestia jest tego typu, że Porsche jako marka kojarzyła się zawsze z czymś co raczej nie jest dostępne dla zwykłego szarego człowieka. Żyjemy w kraju w jakim żyjemy. Teraz jest era internetu itd. i "nagle" okazuje się że firma, która kojarzyła nam się zawsze z czymś luksusowym projektuje jakieś tandetne butelki. Cóż..może to być pewne rozczarowanie, ale jednak oni zajmują się tym (jak zaznaczył Jadak) od dawna. Były okulary czy jakieś gadżeciki związane z marką i powoli wbijali na inne segmenty (meble, agd itd.) Nie zmienia to jednak faktu, że (ehh.. ta butelka) większość z tych produktów nadal jest dla ludzi z zasobniejszym portfelem. Rozumiem dobrze o co chodzi hadesowi.. Coś co było do tej pory marzeniem wielu (Porsche, raczej trudno osiągalne) nagle może być w posiadaniu milionów za kilka zł (fakt..o plastikowej butelce chyba dużo ludzi nie marzyło - jednak jest to sygnowane znakiem tej a nie innej firmy). Takie czasy..
Jadak..żebyś kiedyś nie przeklinał gdy wysiadając ze swojego zabytkowego prosięcia usłyszysz jak ludzie mówią: "Ej..popatrz..ten facet jeździ autem firmy, która projektuje butelki"
Tyle powagi
W sumie jak robią wszystko (czajnik, toster itd) to dlaczego nie ma np wodomierzy Porsche? Oprowadzasz znajomych po mieszkaniu..tu czajniczek, tam tosterek, zlewik (oczywiście wsio Porsche) a tutaj wodomierze Porsche. Popatrzcie jak szybko się ten licznik kręci
ps.
Jeśli post zbyt chaotyczny to usunę. Nie wysyłać przekleństw na PM |
|
Autor |
drwal
Administrator
Miejscowość: Opole
Data rejestracji: 03.02.06 |
Dodane dnia 04-03-2009 07:08 |
|
|
Mammoth: true, true
Jest: 924S '86, 928 '79, 928S '80, 928 S3 '86
Było: 924 '77, 924 '77, 924 '77, 924 '80, 931 '80, 924 '83, 924 '84, 944 '83, 944 '84, 924 '85, 944 '85 , 928 S4 '87 |
|
Autor |
jadak
Użytkownik
Dodane dnia 04-03-2009 14:15 |
|
|
Mammoth napisał/a:
Tjaaaa.. (ostrzegam że mogą być głupoty - godzina jakaś niewyraźna)
"Poczuj odrobinę luksusu z naszą plastikową butelką Porsche wyprodukowaną pod Zabierzowem" (sic!)
"Tylko w kalesonach Ferrari (za 599euro) poczujesz się jak Michael Schumacher!"
"Nie chcesz być jak Beduini, kupuj perfum Lamborghini"
Panowie..kwestia jest tego typu, że Porsche jako marka kojarzyła się zawsze z czymś co raczej nie jest dostępne dla zwykłego szarego człowieka. Żyjemy w kraju w jakim żyjemy. Teraz jest era internetu itd. i "nagle" okazuje się że firma, która kojarzyła nam się zawsze z czymś luksusowym projektuje jakieś tandetne butelki. Cóż..może to być pewne rozczarowanie, ale jednak oni zajmują się tym (jak zaznaczył Jadak) od dawna. Były okulary czy jakieś gadżeciki związane z marką i powoli wbijali na inne segmenty (meble, agd itd.) Nie zmienia to jednak faktu, że (ehh.. ta butelka) większość z tych produktów nadal jest dla ludzi z zasobniejszym portfelem. Rozumiem dobrze o co chodzi hadesowi.. Coś co było do tej pory marzeniem wielu (Porsche, raczej trudno osiągalne) nagle może być w posiadaniu milionów za kilka zł (fakt..o plastikowej butelce chyba dużo ludzi nie marzyło - jednak jest to sygnowane znakiem tej a nie innej firmy). Takie czasy..
Jadak..żebyś kiedyś nie przeklinał gdy wysiadając ze swojego zabytkowego prosięcia usłyszysz jak ludzie mówią: "Ej..popatrz..ten facet jeździ autem firmy, która projektuje butelki"
Tyle powagi
W sumie jak robią wszystko (czajnik, toster itd) to dlaczego nie ma np wodomierzy Porsche? Oprowadzasz znajomych po mieszkaniu..tu czajniczek, tam tosterek, zlewik (oczywiście wsio Porsche) a tutaj wodomierze Porsche. Popatrzcie jak szybko się ten licznik kręci
ps.
Jeśli post zbyt chaotyczny to usunę. Nie wysyłać przekleństw na PM
Żeby było jasne - sama butelka też mnie nieco irytuję, choć próbuję bronić działalności porsche design. Co zaś do reszty - wydaje mi się, że polityka firmy opiera się na stworzeniu pewnego stylu zycia...Stylu Porsche - stąd AGD (skądinąd wcale jak na AGD nie tanie), ciuchy, sprzęt sportowy, biżuteria itd itd. To powoli staje się dominujacy trend wiekszosci firm. Ja zauważyłem to parę lat temu na przykładzie firmy, która zawsze kojarzyła mi się ze świetnymi (moimi ulubionymi) przyborami do pisania (Mont Blanc) - kiedyś były tylko przybory do pisania Mont Blanc i akcesoria biurowe Mont Blanc, a nagle pojawiły się prefumy, biżuteria, zegarki...wszystko sygnowane mont blanc. Też mnie to lekko wqrwia, ale taki jest świat. I nie sądzę jednak, żeby Porsche przestało się kojarzyć z dobrami luksusowymi. Pomimo sygnowania przez nich tej nieszczęsnej butelki.
924 '79 dla przyjemności
944 '83 US? w remoncie
Honker 4011 '90 na zimę;
|