| | |
Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
RE: swiatla 24h na dobe |
meewosh
Użytkownik
Miejscowość: Ogrodzieniec
Data rejestracji: 31.10.06 |
Dodane dnia 29-03-2007 23:55 |
|
|
właśnie kończę pifko i ide spać
niegdyś '87 944 2.5 N/A S2 Look
Peżot 406 z gazem |
|
Autor |
juras
Użytkownik
Miejscowość: łódź
Data rejestracji: 31.01.06 |
Dodane dnia 30-03-2007 00:18 |
|
|
Na pewno auto na światłach jest bardziej widoczne w dzień. Że w nocy to nawet nie wspomnę Ale jeśli chodzi o 924/944 to nie chciałbym być na miejscu pieszego, który będzie miał pecha spotkać na swojej drodze 924/944 na światłach... |
|
Autor |
Wojciek
Użytkownik
Miejscowość: Gliwice
Data rejestracji: 31.01.06 |
Dodane dnia 31-03-2007 23:03 |
|
|
Przepraszam, że się wtrącam, ale prawda leży pomiędzy Wami a Katchupem. Ja trzymam jego stronę. Światła są mylące, sugerujemy się ich natężeniem. Wyprzedzając patrzymy na samochód jadący z naprzeciwka i przez ułamek sekundy oceniamy jego prędkość. Sprawdźcie to: samochód z xenonami czy innymi wynalazkami powoduje, że azniechamy wyprzedzania, albo co najmniej się zawahamy. Słabe światła (924?) sugerują, że damy radę. A raczej zwodzą. Więc z tym bezpieczeństwem to na dwoje babka wróżyła. Ja jak śmigam słusznymi prędkościami jeżdżę na światłach, to jest sygnał dla innych, że prawdopodobniej jadę dość szybko i najwyższa pora, żeby być czujnym, bo będzie wyprzedzanko. A teraz co ja im włączę? Niebieskie diody na tablicy rejestracyjnej? Czy może podświetlę sobie podwozie?
Z drugiej strony w pewnych przedziałach dnia będzie lepiej, o świcie i o zmierzchu, jak osły oszczędzają na obciążeniu elektryki. A w lato przy 35stopniowym upale??? Komu to potrzebne??? Mówicie że są przykłady. Owszem, są, skandynawia i Słowenia. Pierwsze w miarę zrozumiałe, nieco inne warunki klimatyczne, drugie nie mam pojęcia po jaki kij?! Osobiście jestem przeciwnikiem. A najgorsze jest to, że ktoś mi rozkazuje, co mam robić i jeszcze w dodatku mówi, że dzięki temu uratuję komuś życie jadąc w lipcu w 42stopniowym upale do sklepu po zimną cole na światłach, jakby tego światła było mało. Jedno mnie cieszy: że ten ktoś ( a raczej żaden z nich) nigdy nie będzie prowadził 924, bo nawet nie zobaczy nawierzchni, chyba że podniesie sobie tylną zawiechę o jakieś 78cm
|
|
Autor |
Zwierz
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 02.02.06 |
Dodane dnia 01-04-2007 23:01 |
|
|
tak se dzisiaj pomyślałem czy nie dałoby się wmontować w halogena zamiast tej żarówki co tam jest jakiejś dwu włóknowej. Pytam bo nie mam możliwości teraz obejżeć halogena a nie pamiętam jak on wygląda. jako dziennej używałoby się włókna od świateł mijania a reszta po staremu.... ot taka propozycja na udoskonalenie patentu Pilatusa. Da rade ?
PORSCHE 924 '81 2.0, targa, szary, (poTOMowy), żółte tablice (pojazd zabytkowy) |
|
Autor |
Zwierz
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 02.02.06 |
Dodane dnia 01-04-2007 23:02 |
|
|
tak se dzisiaj pomyślałem czy nie dałoby się wmontować w halogena zamiast tej żarówki co tam jest jakiejś dwu włóknowej. Pytam bo nie mam możliwości teraz obejżeć halogena a nie pamiętam jak on wygląda. jako dziennej używałoby się włókna od świateł mijania a reszta po staremu.... ot taka propozycja na udoskonalenie patentu Pilatusa. Da rade ?
PORSCHE 924 '81 2.0, targa, szary, (poTOMowy), żółte tablice (pojazd zabytkowy) |
|
|
|
|
|
| |