Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
RE: Garaż Klasyków Łódź |
Szarak Maryjusz
Użytkownik
Miejscowość: Coruscant
Data rejestracji: 15.05.12 |
Dodane dnia 05-12-2014 00:20 |
|
|
Żeby się czasem pewnego dnia nie okazało, że nagle ani firmy nie ma, ani samochodów .
W Bydgoszczy była kiedyś taka sytuacja z komisem. Oo, nowy komis, ludzie zapełnili plac
samochodami i nagle pewnej nocy przyszedł Gandalf, machnął kijem. Rano jak makiem
zasiał, brakowało tylko tych roślin kulających się z dzikiego zachodu.
Porsche 924 2.0 Szarak
Nie przestaliśmy się bawić, gdy staliśmy się starzy.
Stajemy się starzy, bo przestajemy się bawić. |
|
Autor |
Bluebird Tomek
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 15.04.09 |
Dodane dnia 05-12-2014 09:19 |
|
|
nemo napisał/a:
a mi sie to nie podoba ze "kazdy" moze tak sobie tam wejsc , zrobic fotke , podejsc do auta, czy jest jakas gwarancja na szkody ?
Nie wiem skąd przypuszczenie, że każdy może tutaj wejść? Owszem jeśli trzymasz auto w hali to masz do niej dostęp i nie widzę w tym nic dziwnego. Teren jest monitorowany, więc myślę, że jakiekolwiek szkody można łatwo wyjaśnić. W sprawie ubezpieczenia itp proponuję kontakt z Andrzejem z Classic Cars Łódź, telefon jest w pierwszym poście.
|
|
Autor |
Bluebird Tomek
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 15.04.09 |
Dodane dnia 05-12-2014 09:23 |
|
|
Szarak Maryjusz napisał/a:
Żeby się czasem pewnego dnia nie okazało, że nagle ani firmy nie ma, ani samochodów .
W Bydgoszczy była kiedyś taka sytuacja z komisem. Oo, nowy komis, ludzie zapełnili plac
samochodami i nagle pewnej nocy przyszedł Gandalf, machnął kijem. Rano jak makiem
zasiał, brakowało tylko tych roślin kulających się z dzikiego zachodu.
To nie jest jakiś nowy komis, ludzi z Classic Cars Łódź znam osobiście już kilka lat, nie raz uczestniczyłem w rajdach i spotkaniach przez nich organizowanych. Andrzeja kilka osób miało okazję spotkać podczas ogniska u Tomka (Tetsumaru). A Gandalf równie dobrze może machnąć kijem w garażu w domu i rano zamiast auta zastaniesz tomik poezji Tolkiena Czego oczywiście nie życzę, ani Tobie, ani sobie, ani nikomu innemu
|
|
Autor |
juras
Użytkownik
Miejscowość: łódź
Data rejestracji: 31.01.06 |
Dodane dnia 05-12-2014 09:57 |
|
|
Nemo, jeśli ktoś ma problem z fotografowaniem jego auta nikt nie zabrania trzymać tam auta w pokrowcu :]
Jeden minus jaki widzę to, odpukać ewentualny pożar, który gdyby zaczął się od jednego auta (a jak wiemy żółtych tablic nie trzeba ubezpieczać na stanie przez zimę...). A nie ma gwarancji, że stare auto, które tam ktoś wstawił jest w tak pięknym stanie jak nasze i nie pękają w nim przewody gumowe i nie pocieknie paliwo...
Wiem - wymyślam , jest to mało prawdopodobne no ale...
2.5 turbo, 2.5 N/A, 2.0 turbo, 2.0 N/A, 0.8 CDI, 0.600 |
|
Autor |
tetsumaru
Użytkownik
Miejscowość: Łódż
Data rejestracji: 17.11.09 |
Dodane dnia 05-12-2014 10:31 |
|
|
Nie jestem pewien , ale hala jest chyba ubezpieczona od zdarzeń typu pożar ... Hala jest monitorowana i ma system alarmowy . Nikt postronny nie ma tam wstępu .
Biorąc pod uwagę to , że wiele osób trzyma swoje auta w podziemnych lub piętrowych parkingach , takie rozwiązanie jest dla wielu wręcz luksusem .
Organizatorów i założycieli Classic Cars Łódz znam od wielu lat i nie mogę o nich złego słowa powiedzieć więc proszę o nie wyrażanie z góry negatywnych i krytycznych opinii .
Jest :
944 2,7 1982 czerwony
944 2,5 1986 biały
928 S4 1990 srebrny
Było :
944 2,5 1984 czerwony |
|
Autor |
Jarzyna
Użytkownik
Miejscowość: Szczecin / Warszawa
Data rejestracji: 03.10.10 |
Dodane dnia 05-12-2014 10:44 |
|
|
tetsumaru - rozróżniajmy "opinie" od "obaw" czy "świadomości/trzeźwości spojrzenia". Nie było żadnych negarywnych OPINII. Były tylko sugestie aby być świadomym, że takie miejsca, nawet jeśli nie z ręki właściciela/organizatora, to są narażone jednak na ataki zbójów i kradziei.. W końcu Ci mają pewność co tam znajdą. To że ktoś jest przezorny i to wyraża powinno być raczej chwalone.
Fajno za to, że dowiadujemy się, że organizatorem tego miejsca jest ktoś od dawna znany w środowisku klasyków. Fajnie, że jest monitoring i alarm, jeśli ktoś jest zainteresowany trzymaniem tam auta, wartoby jednak POTWIERDZIĆ ewentualne ubezpieczenie, bo z tym akurat różnie bywa. Ja na miejscu organizatora nie chciałbym ponosić odpowiedzialności za ewentualne szkody, a bez ubezpieczenia mogłoby się tak skończyć, więc podejrzewam, że ubezpieczenie jest prawie pewne.
oferuję druk 3d części wszelakich i usługi filmowe - tel So9 6o6 S33
Volvo S60 R - surowa wołowina - 2.5L 20V turbo. sprzedany
944s2 '90 - sprzedany, wypatroszony śmiga po torach europy.
VW NewBeetle V5 SportLimited - sprzedany
Mercedes C124 '95 E-Klasse Coupe - sprzedany
AlfaRomeo 156 Sportwagon 1.9 JTD - oby się Simprezowi nic nie stało.. |
|
Autor |
nemo
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa / Praga Północ
Data rejestracji: 20.05.07 |
Dodane dnia 05-12-2014 11:40 |
|
|
uwarzam ze pomysl fajny , ale w przypadku problemow moga byc kwasy , bo jak sie trzyma auto w bloku to na wlasna odpowiedzialnosc a tu sie placi to oczywiscie wymagania rozna "bo place"
ja dawno mialem pomysl zeby stworzyc przechowalnie aut ale mnogosc problemow do rozwiazania spowodowala ze uznalem projekt za nieoplacalny
moje punkty do przemyslenia przy takim projekcie:
- zagrożenie szkodami
- zagrożenie włamania
- instalacja przeciwpozarowa
- monitoring z dostepem zdalnym dla klientow
- zabezpieczenie auta , separowanie aut
- akceptowalny koszt dla klienta
- efektywne i bezpieczne wykorzystanie przestrzeni
- odbiór / dowóz auta od / do klienta
- całodobowa ochrona
- na jaka pojemność
- ogrzewanie