Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
RE: [S] 931 |
Misiek
Użytkownik
Miejscowość: Jelenia Góra
Data rejestracji: 16.05.07 |
Dodane dnia 17-02-2011 14:00 |
|
|
Zejde dziś na dół i porobię jakieś fotki tych podłużnic z przodu... może ktoś coś zauważy albo coś. Może to konserwacja może ktoś coś tam robił a może nic nie było robione. Są ślady po demontażu osprzętu turbo - może to kojarzyć się że było coś robione. Ciężka sprawa - lakier pod maską 100% oryginalny sprawdzałem z wzornikiem więc jak było coś robione to dawno bo żadnych różnic nie widać.
Kolejna rzecz którą robiłem w aucie to tłumik końcowy bo ten stary co był jak zabrałem od Porsza po prostu mi odpadł podczas jazdy Teraz chociaż nie ma się tam do czego przyczepić.
W razie czego i tak mam gotowy drugi wydech pod turbo - tylko bez j-pipe.
Wiem że auto kupiłem poniżej 5000zł bez OC i przeglądu... doprowadziłem co się dało do przyzwoitego stanu - w środku też już nieco przyjaźniej się prezentuje po wymianie paru elementów na czarne. Mechanicznie też co trzeba było zrobić to zrobiłem... blacharsko doprowadziłem bodykit tak aby trzymał się kupy jak na 931. I miałbym sprzedać to wszystko za 5000 z częściami, na chodzie wraz z opłatami... sorry chyba coś tu nie jest ok?
było:
924 Turbo (931'82) - Ihasa green metallic niestety ... Odjechało w świat ;-(
924'81 - Alpinweiss - ponoć gdzieś jeździ koło Wrocławia
924'77 - RHD - Poszło na części
Lista turbo prosiąt w PL
Mapa Polskich Transaxli |
|
Autor |
drwal
Administrator
Miejscowość: Opole
Data rejestracji: 03.02.06 |
Dodane dnia 17-02-2011 14:05 |
|
|
na przykładzie tych wypowiedzi, aż strach kupić polecane przez igora i michała auta.... skoro tu takie fanaberie teraz wychodzą...
Jest: 924S '86, 928 '79, 928S '80, 928 S3 '86
Było: 924 '77, 924 '77, 924 '77, 924 '80, 931 '80, 924 '83, 924 '84, 944 '83, 944 '84, 924 '85, 944 '85 , 928 S4 '87 |
|
Autor |
michal928
Użytkownik
Miejscowość: Raszyn
Data rejestracji: 20.10.06 |
Dodane dnia 17-02-2011 14:11 |
|
|
Dla jasnosci bo nie lubie falszu:
porsz napisał/a:
z powodu nabycia czerwonego porsiołka za 4k mogę oddać
To byla cena wyjsciowa.
Rowniez prosze mnie nie obwiniac ze zachwalalem wtedy auto ze proste itd. bo ja o jego stanie nic nie pisalem. Podloznice zauwazylem podczas ogledzin u porsza i jest to widoczne golym okiem... Porsz tego nie ukrywal!
Ciekaw tylko jestem tak znacznego wzrostu wartosci auta pomimo braku ewidentnych nakladow na nie.
Dywaguje na temat ceny nie tylko tak sobie - byc moze jestem nim zainteresowany bo mam wszystkie graty do uczynienia go oryginalem.
924 `76, 928 S `83 MANUAL, 931 S2 `81 (turbo), Boxster 2,5 `98, 924 '85 - bedzie kiedyś wydmucha, Boxster S `00, Boxster 2,7 `04, 931 S1 `79, 924 `78 ex Ciachowóz, 996 C4 Cabrio `00, Boxster 2,7 `01, 944 Turbo `86, 996 Turbo `03, 944 S2 `87, Boxster `98
Naprawa Porsche i nie tylko - mechanika, elektryka, modyfikacje... zapraszam (508 11 55 54) www.porschepana.pl
Edytowane przez michal928 dnia 17-02-2011 14:18 |
|
Autor |
igor
Użytkownik
Miejscowość: waw / lbn
Data rejestracji: 15.11.06 |
Dodane dnia 17-02-2011 14:34 |
|
|
drwal napisał/a:
na przykładzie tych wypowiedzi, aż strach kupić polecane przez igora i michała auta.... skoro tu takie fanaberie teraz wychodzą...
tak Drwalu najlepiej być idiotą, posłuchać co mówi Igor i Michał i płacić zaliczkę nie oglądając auta!! nie rób sobie jaj, ale chyba nie sądzisz, że ktokolwiek posłucha, co mówimy i powie: 'o kurde ale zajebiście biorę w ślepo!'...
od tego każdy ma środki transportu, by dojechać; oczy, by samemu zobaczyć; mózg żeby samodzielnie wysunąć odpowiednie wnioski!! nie rób z ludzi debili, mimo ogólnego spojrzenia na auta nie jesteśmy wyrocznią!!
najlepszym przykładem jest Pumba - polecane przez 80% forum auto kosztowało go o wiele więcej niż się spodziewał....
auto Mr Nemo też nie znam aż tak dobrze - nie oglądałem go na kanale, nie sprawdzałem kompresji silnika, nie sprawdzałem miernikiem ilości warstw lakieru... raz nim jechałem i to było wieczorem... ale polecam! czemu? bo:
1. jedna eSka: o tyle o ile widziałem, wydało mi się ciekawe: bo przyspiesza; bo nie stuka, nie puka, itp.; bo przy ogólnych oględzinach całkiem ciekawe
2. druga eSka: czytam ile Mr Nemo w nie wsadził, przez co (biorąc pod uwagę stopień przygotowania do zlotów) sądze, że raczej nie będzie wymagało w najbliższym czasie większych inwestycji (a nawet jeśli - znam Nemo i wiem że jest uczciwym człowiekiem i nawet jak coś będzie nie tak, to o tym powie)....
z drugiej strony widzę z doświadczenia, że Misiek jest osobą o marnej (dla mnie) wiarygodności (bo historii postów na forum), zrobił podstawowe rzeczy w aucie (które wcale nie należały do najdroższych inwestycji) i chce je sprzedać drożej...
to, co pisałem wcześniej (jeszcze za czasów Porsza) wcale nie jest wyrocznią, a że piszę, że łakomy kąsek nie znaczy, że 'musisz je kupić bo inaczej jesteś frajer'...
Drwalu - nie sram złotem a to co polecam nie jest pieczątką "3 lata bezawaryjnej jazdy", więc za przeproszeniem, przestań tu pier...ić...
innymi słowy: jeśli ktokolwiek cokolwiek (nie tylko tu na forum) Tobie poleca: przejedź, zobacz sam, przekonaj się - dopiero potem decyduj, czy bierzesz!
słuchaj zdania innych, ale miej dystans do wypowiedzi innych osób (choćby dlatego, bo są one często subiektywne) i wyrabiaj swoje zdanie...
wtedy sam decydujesz, czy warto brać auto Miśka, bo najpierw tu Igor wspomina (widząc je zzewnątrz za każdym razem) że auto warte 5k, a potem (po ok. półtora roku) twierdzi że bałby się, bo w międzyczasie usłyszał, że miało spawaną podłużnicę...
ja pier...ę - chyba zawiodłeś się na mnie że nie mam rentgenu w oczach i nie znam pełnej historii każdego w Polsce prosiaka, co Drwalu?
EDIT: Sorry Misiek za śmiecenie w Twoim wątku. Jeśli poprosisz, usunę prywaty z moich wypowiedzi w tym temacie.
924S LeMans Targa '88
924S LeMans Targa '88 - projekt
ex 924S Targa US '87
ex 924S Targa '86
ex 924 '76
Edytowane przez igor dnia 17-02-2011 14:42 |
|
Autor |
drwal
Administrator
Dodane dnia 17-02-2011 14:43 |
|
|
stwierdzenie na podstawie porównania ogłoszenia porsza o 931 bez turbo i ogłoszenia miśka o 931 bez turbo. Może być, że za 2 lata się okaże, że polecana eska miała dacha. Tak to wygląda. Dziwne ataki z waszej strony na miśka, a na porsza nie. Mamoth pokazał to w cytatach.
Co do eski pumby, to faktycznie nawkładał w nie kasy, a prezentowała się na sprzedaż bdb...
Fakt faktem kupujący powinien auto przetrzepać, a nie polegać na opinii kolegi sprzedającego no ale to inna kwestia.
Nikt tu nie sra złotem, ale dwusetkami niektórzy to się podcierają
Było: 924 '77, 924 '77, 924 '77, 924 '80, 931 '80, 924 '83, 924 '84, 944 '83, 944 '84, 924 '85, 944 '85 , 928 S4 '87 |
|
Autor |
drwal
Administrator
Dodane dnia 17-02-2011 14:45 |
|
|
no w edycie zawarłeś kwintesencję transakcji, czyli to, że samemu trzeba oceniać auto, o czym wspomniałem powyżej, ale to co zaczeliście w tym temacie z jakimiś atakami na normlane ogłoszenie wydaje się nieodpowiednie i do tego te sprzeczności, wiedziałem, ale nie powiedziałem, burzenie się o cene, gdy tak mowiecie, ze poniżej 10k wszystko to fe, więc skoro fe to nie ma co się burzyć.
Poza tym igor, nie dawaj się tak łatwo prowokować jakbyś przeczytał calość oobiektywnie to bys zrozumiał czemu tak napisałem a nie inaczej więc skoro spam to co, nie mogłem ?
Było: 924 '77, 924 '77, 924 '77, 924 '80, 931 '80, 924 '83, 924 '84, 944 '83, 944 '84, 924 '85, 944 '85 , 928 S4 '87
Edytowane przez drwal dnia 17-02-2011 14:47 |
|
Autor |
Olo924
Użytkownik
Miejscowość: Kraków / Warszawa
Data rejestracji: 04.02.06 |
Dodane dnia 17-02-2011 14:54 |
|
|
Moim skromnym zdaniem ta dyskusja idzie w jakim kiepskim kierunku. Zaczynają niektórym puszczać nerwy ... po co ? każdego nachodzą myśli o sprzedaży swojej zabawki co jakiś czas ... każdy chciałby sprzedac jak najlepiej a kupujący najlepiej kupic ... a w obu tych przypadkach najlepiej znaczy coś odwrotnego ... po co takie pustae dyskusje które do niczego nie prowadzą ...
924 '78
944 '83
Każdy kilometr przejechany nie Transaxlem, to stracony kilometr.
Jeder Kilometer ohne Transe ist ein verlorener Kilometer ... |
|
Autor |
Marta
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 27.06.06 |
Dodane dnia 17-02-2011 15:04 |
|
|
igor napisał/a:
tak Drwalu najlepiej być idiotą, posłuchać co mówi Igor i Michał i płacić zaliczkę nie oglądając auta!! nie rób sobie jaj, ale chyba nie sądzisz, że ktokolwiek posłucha, co mówimy i powie: 'o kurde ale zajebiście biorę w ślepo!'...
Rybko moja złota... przecież to forum jest między innymi po to, żeby wymieniać się rzetelnymi informacjami.
Jeśli polecasz jakieś auto (a jesteś użytkownikiem z długim stażem i konkretną ilością postów), to potencjalny nabywca bierze jak najbardziej serio Twoją opinię. I czasem podejmuje podróż np. z drugiego końca Polski, żeby auto obejrzeć i w konsekwencji być może kupić.
Z Twojego postu jednak wynika, że opiniujesz różne auta mając nadzieję, że nikt nie potraktuje Cię poważnie...
|
|
Autor |
lmy
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 12.02.09 |
Dodane dnia 17-02-2011 15:07 |
|
|
K**wa jak to czytam to mnie zalewa ...
Igor piszesz: najlepszym przykładem jest Pumba - polecane przez 80% forum auto kosztowało go o wiele więcej niż się spodziewał...."
Przypominasz sobie kto to auto polecał? Dla pomocy zamieszczam pierwszy wpis pod ogłoszeniem juhy:
przepiekne auto smiley oczywiscie znane!!!!
polecam, bo 100% oryginal!!
Ja rozumiem że podoba Ci się każde porsche, ale błagam, dla Twojego dobra, niczego nigdy nikomu więcej nie polecaj.
Misiek, ty też się nie dziw, bo i bez winy nie jesteś.
Kaliber 924 |
|
Autor |
Sliwka
Użytkownik
Miejscowość: Libertów k. Krakowa
Data rejestracji: 29.07.07 |
Dodane dnia 17-02-2011 15:27 |
|
|
[Edit] Whateva ... dajcie już spokój...
Edytowane przez Sliwka dnia 17-02-2011 15:39 |
|
Autor |
vito
Użytkownik
Miejscowość: krk
Data rejestracji: 19.10.08 |
Dodane dnia 17-02-2011 15:28 |
|
|
jesli moge w ten sposób komuś pomóc chciałem powiedzieć że ok. rok temu Misiek pomógł mi z UK sprowadzic przekaźnik pompy paliwa , w ciemno wyslalem mu pieniadze z góry , po niedlugim czasie dotarł do mnie przekaźnik, dziękuje jeszcze raz i radzę nie sprzedawać auta
nikomu nie radze dziwne dla mnie jest sprzedawanie porsze , ale to temat na osobny topic
ehh , a polecanie tamtego drogiego trupa od juhy to...
jesteś na FB ?
https://www.facebook.com/PorscheTransaxlePolska <-- dla miłośników klasycznych porsche
https://www.facebook.com/pages/Dziennik-Politologa/506206186096921 <-- najświeższe informacje polityczne
https://www.facebook.com/pages/mocnyskleppl/268077963274428 <-- w poszukiwaniu wymarzonej sylwetki |
|
Autor |
przemek84
Użytkownik
Miejscowość: Gdynia
Data rejestracji: 06.02.07 |
Dodane dnia 17-02-2011 16:13 |
|
|
w 100% zgadzam sie z zonabilka i jej pogladem na temat polecania przez igora jakichs "znanych w klubie i w 100% polecanych aut"...
Sprzedam troche czesci do Porsche 924 i 944. |
|
Autor |
igor
Użytkownik
Dodane dnia 17-02-2011 16:13 |
|
|
zonabilka napisał/a:
Rybko moja złota... przecież to forum jest między innymi po to, żeby wymieniać się rzetelnymi informacjami.
Jeśli polecasz jakieś auto (a jesteś użytkownikiem z długim stażem i konkretną ilością postów), to potencjalny nabywca bierze jak najbardziej serio Twoją opinię. I czasem podejmuje podróż np. z drugiego końca Polski, żeby auto obejrzeć i w konsekwencji być może kupić.
Z Twojego postu jednak wynika, że opiniujesz różne auta mając nadzieję, że nikt nie potraktuje Cię poważnie...
to powiedz mi proszę, czy żeby wyrazić swoje zdanie (jak np. o aucie Waldka, które zostało przytoczone w kolejnym komentarzu), że autko jest ładne i oryginalne; czy w temacie Nemo, że fajnie że takie coś zrobił, świadczyć to może o tym, że autko doinwestowane, to muszę dokładnie wiedzieć, jak na dzień dzisiejszy wygląda jego stan techniczny, a co więcej znać w pełni jego ewentualną przeszłość wypadkową i wiedzieć dokładnie, że czasem rozrusznik zacina i lewą klamkę trzeba mocniej wcisnąć by otworzyć drzwi??
innymi słowy - w obronie stuprocentowej rzetelności nie wolno w żadnym stopniu wypowiadać się na temat aut innych, bo nuż widelec nie powiedział nikomu, że ma krzywą podłużnicę i wyjdzie, że źle polecam??
Słoneczko - nie rób sobie jaj! (bo coś czuję że za pomocą wyciąganych zdań z kontekstu zaczynamy się sami ośmieszać)
Dlatego mówię - my możemy polecać ale wyrocznią nie jesteśmy - każdy ma własny mózg, pojedzie, zobaczy, wysnuje własne wnioski... my możemy co najwyżej powiedzieć: fajna okazja, fajnie doinwestowane autko, wygląda ładnie i oryginalnie.
ps> żonabilka - pls odpowiedz mi na pewne pytanie, bo widzę, że zaczynamy dokładać własną teorię do zdań wyrwanych z kontekstu:
ponad 2 lata temu uważałem autko Miśka (wtedy jeszcze Porsza) za ciekawe (głównie ze względu na 'turbową przeszłość', co zaznaczyłem), a ponadto powiedziałem, że auto jest warte obejrzenia.
a rok temu (jak ogłaszał sprzedaż) sam byłem gotów dać za zielonego ok. 7k, ale podczas rozmowy dowiedziałem się, że ma krzywą podłużnicę.
czyli co - nie mam prawa mówić, że dane autko jest 'ciekawe' nie mając 100 procentowej pewności? czy nie powinienem był wtedy mówić 'bardzo fajna i ciekawa oferta, warta rozpatrzenia'? czy może teraz nie powinienem ujawniać, że Misiek mi powiedział w międzyczasie że podłużnica była najpewniej ruszana i że nie jest wart tej ceny?
i pamiętaj prosze kochanie moje, że nie mówiłem o tym aucie: bierzcie za tą kasę! rodzynek! mówiłem - ciekawa oferta - warta obejrzenia. czy deklaruję moją pełną świadomośc stanu tego auta?
jakby być pewnym stanu budy w tym aucie, to jest jak najbardziej warte tych 7500...
ps2> już się chyba ani razu nie wypowiem nt ogłoszeń z allegro wrzucanych przez forumowiczów: boję się że od razu zostanę obrzucony obelgami od 'obrońców porzadku, rzetelności i moralności', że 'a skąd Ty możesz wiedzieć, że 'wygląda na proste' skoro nie widziałeś tego auta na kanale i nie wiesz czy nie było spawane!!
bo kto nam daje prawo wypowiadać się na temat aut, jakich nie widzieliśmy?? a nuż widelec powiemy że fajne i ktoś pojedzie i kupi a potem będzie pluł sobie w brodę że nas posłuchał!!!
serio - tak jak jestem w stanie zrozumieć pewne przesłanki, że się uniosłem, tak teraz to SZCZERZE uważam, że wyrywaniem zdań (przytoczonych sprzed 2 lat i roku) z kontekstu i przyrównywaniem ich do zdań z wczoraj i pretensjami do autora tych zdań sami się ośmieszacie!! czuję się dosłownie jak wśród jakiegoś ruchu poparcia porządku a'la Ziobro!!
924S LeMans Targa '88
ex 924S Targa US '87
ex 924S Targa '86
ex 924 '76
Edytowane przez igor dnia 17-02-2011 16:27 |
|
Autor |
Olo924
Użytkownik
Miejscowość: Kraków / Warszawa
Data rejestracji: 04.02.06 |
Dodane dnia 17-02-2011 16:35 |
|
|
Igor - przyhamuj troszke ... nie chodzi o to żeby nie wyrażac opinii - moim zdaniem forum jest po to zeby te opinie wyrażać ale robić to rzetelnie ... co rozumiem pod tym pojęciem - wydaje mi się że można się wypowiadac na jakis temat jak się ma pojęcie jak się widziało albo rozmawiało z właścicielem ... w innym razie należałoby powiedzieć "moim zdaniem jeżeli ... to warto" albo jeżeli nic się nie zmieniło to ok itd itp, jeżeli się pisze "na 100% warto" to każdy który tu zagląda ma prawo myślec że wiesz że masz pojęcie - to do tej pory odrózniało "nasze" kameralne forum od for takich jak forum VW czy inne tego typu gdzie jest 30-50 tysięcy zarejestrowanych użytkowników i nikt nikomu nie wierzy - bo wszyscy sa anonimowi ... nie o to chodzi, jesteśmy garstka zapaleńców którzy powinni się wspierac i pomagac sobie a nie wytykać kto co kiedy i komu powiedział ... bo w takim razie to nie ma sensu ... pomagajmy sobie ale jakoś tak z głową ...
924 '78
944 '83
Każdy kilometr przejechany nie Transaxlem, to stracony kilometr.
Jeder Kilometer ohne Transe ist ein verlorener Kilometer ... |
|
Autor |
Misiek
Użytkownik
Dodane dnia 17-02-2011 17:17 |
|
|
michal928 napisał/a:
"za auto zapłaciłem nawet go nie widząc" - Twoj błąd...
Właśnie zasugerowałem się opisami na forum + korespondencja z Porszem. Uznałem, że skoro ktoś z forum widział auto z bliska i je oglądał to może powiedzieć coś sensownego, co pomogłoby innym w trafnej ocenie sytuacji. Nikt wtedy nie wspominał, że w aucie było coś robione z podłużnicami itp. Że miało uszkodzenia lakieru itp wiedział każdy kto widział foty. Skrzynia teoretycznie była dobra bo dogleg... a że nikt nie zajrzał sprawdzić numery to nie mam pretensji. A może ktoś sobie wziął skrzynię na części a wsadził gorszą myśląc, że nie zauważę różnicy? Nie będę kombinował. Gdyby trafiło na kogoś innego pewnie nieprędko zorientowałby się z tego "downgrade'u" a załatwienie nowej skrzyni wcale nie jest takie proste... przynajmniej pareset euro w DE albo kilkaset funtów, taniej nie widziałem.
Stwierdzam po prostu, że opisy i polecane auta wcale nie muszą być zgodne z prawdą choć być powinny, przecież po to jest forum aby się dzielić informacjami, a nie pomagać komuś sprzedać auto niedopowiadając istotnych rzeczy, a potem stwierdzać, że
michal928 napisał/a:
Auto ogladalem osobiscie u porsza, siedzialem w nim, dotykalem tapicerki... Przod prawa strona wstawiana cwiartka (najwiekszy minus), wykladzina na podlodze z praktikera, deska jak wspomnial igor, boczki tak samo, konsola pomalowana jasna farba, nie pamietam jak podsufitka czy oryginal czy tez ktos dlubal, fotele nie pasujace do wymiany, (ogolnie srodek lipa) brak orygionalnych felg, silnik wolnossacy
Dlaczego wtedy nie pokusiłeś się o parę słów komentarza, bo to chyba istotne informacje. Ale zato wszyscy "poleciliby" to auto na wyścigówkę!
Nie wiem co myśleć, ale przez takie rzeczy forum straciło u mnie bardzo dużo. Bo albo ktoś ukrywa albo przemilcza prawdę, o której wie. Więc po co komentować samochody, które się pojawiają.
Zresztą na temat mojego byłego czerwonego też były same złe opinie i auto było bardziej wdzięczne niż jakiekolwiek inne i nikt nie chciał tego auta. Nawet to zielone było na początku bardziej wredne i holowałem je przez to kilkukrotnie. Teraz chociaż jest ogarnięte i nawet po dłuższym postoju wszystko działa bez najmniejszego zarzutu.
michal928 napisał/a:
Niebieskie turbo w anglii kupilem za 899Ł + transport (pod dom wyszlo cos kolo 5,5kPLN - trafilem na funt po 4,5zl).
Gdzie to takie okazje dają? bo nigdy nie widziałem takiej ceny za kompletne auto nawet z uszkodzonym silnikiem.
michal928 napisał/a:
Co do komputera z 937 to jeszcze inna sprawa - nie podajesz ceny tylo mowisz zeby ci cos zaproponowac. Wiec zaproponowalem 800zl (200E). Żądanie za niego 500E jest lekko wygórowane. Jesli nie chcesz sprzedac to juz tylko i wylacznie Twoja sprawa choc ja uwazam, ze i tak go nie masz bo:
- gdybys go mial chwalilbys sie na wszystkich forach i juz bys go sprzedawal na 924.org
- swiadczy o tym Twoj post ktory pojawil sie w temacie o komputerku 937 "zartowalem, ale chcialbym taki miec" ktory istnial 2 minuty po
czym go usunales. (dysponuje screenshotem jakby cos).
1. wart jest przynajmniej 500Euro sądząc po ebay.de albo rozmowach na mytransaxle.de, co do 924.org trafił tam mój post z fotkami komputera + pełen opis elementów. Chyba nie jestem aż taki ja Ty żeby chwalić się że to czy tamto...
Mam, kupiłem i chciałem włożyć do prosiaka, ewentualnie odsprzedać aby kase przeznaczyć na dokończenie remontu.
A o screenshota poproszę bo nie pamiętam żebym coś takiego napisał w temacie o komputerku.
Dla przykładu poniżej wrzucam fotki i możesz sobie popatrzeć bo prędko takiego nie znajdziesz.
Cookie Cutters są moim zdaniem jak najbardziej ok dla 931, pasują, a że oryginalnie mogły być szprychówki... no cóż, felgi to chyba najmniejszy problem w każdym aucie.
Co do pytania o podłużnice... foty poniżej, dość duże także spokojnie przeglądać.
Bardzo chętnie zrobiłbym to auto do końca ale:
Szukam ładnego wnętrza w brązie - nikt tutaj nic nie ma w przyzwoitym stanie i komplecie - pozostaje kupić całe auto z wnętrzem ok... dla mnie to za drogo.
Silnik chciałbym zrobić porządnie włączając w to nowe uszczelki (u Tomka o 700zł komplet) oleje i płyny (ze 300) paski, itp (200)
Chciałbym zrobić też remont sprężarki, żeby nie musieć do niej zbyt szybko zaglądać (przynajmniej 800zł)...
Włożenie silnika... hmm niby można samemu na jakimś sznurze na drzewie ale wolałbym chociaż jakis sprzęt do tego... też kupić można, bo pożyczyć nie mam skąd.
Po prostu zaczynam żałować powrotu do PL i czasu zmarnowanego na studia po których nikt nie chce człowieka zatrudnić a i badania lekarskie w PL rzucają na kolana każdego komu cośkolwiek dolega i się do tego przyzna.
Skoro już sobie marudzę... właśnie dzisiaj dowiedziałem się, że musimy się za 1,5 miesiąca wyprowadzić no po prostu cudownie. Wynajmij teraz mieszkanie... bo kredytu też nikt nie da. Popi....e...
Po prostu z planów nic nie chce wyjść nawet jak człowiek stara się jak może, no chyba że robić byle jak...
Starczy... w razie czego proszę o wywalenie tego offtopa przez adminów - żeby nie było, że znów coś piszę i usuwam zanim ktoś przeczyta czy coś...
foty
[img]http://img141.imageshack.us/img141/1328/dsc02514o.th.jpg[/img]
[img]http://img513.imageshack.us/img513/9161/dsc02515d.th.jpg[/img]
[img]http://img151.imageshack.us/img151/1139/dsc02516h.th.jpg[/img]
[img]http://img407.imageshack.us/img407/8981/dsc02517g.th.jpg[/img]
[img]http://img208.imageshack.us/img208/7823/dsc02518ee.th.jpg[/img]
[img]http://img202.imageshack.us/img202/2444/dsc02519l.th.jpg[/img]
[img]http://img529.imageshack.us/img529/1733/dsc02520zy.th.jpg[/img]
[img]http://img411.imageshack.us/img411/3381/dsc02521o.th.jpg[/img]
[img]http://img337.imageshack.us/img337/9919/dsc02522q.th.jpg[/img]
[img]http://img696.imageshack.us/img696/4992/dsc02523h.th.jpg[/img]
[img]http://img651.imageshack.us/img651/74/dsc02524q.th.jpg[/img]
było:
Lista turbo prosiąt w PL
|
Autor |
igor
Użytkownik
Dodane dnia 17-02-2011 18:01 |
|
|
Olo całkowicie się z Tobą zgadzam, oprócz jednego - tak szybko nie przyhamuję (biorę cały atak na 'rzetelność wypowiedzi' na klatę i chcę się ustosunkować....
masz pełną rację odnośnie tego, że:
wydaje mi się że można się wypowiadac na jakis temat jak się ma pojęcie jak się widziało albo rozmawiało z właścicielem ... w innym razie należałoby powiedzieć "moim zdaniem jeżeli ... to warto" albo jeżeli nic się nie zmieniło to ok itd itp, wydaje mi się że można się wypowiadac na jakis temat jak się ma pojęcie jak się widziało albo rozmawiało z właścicielem ... w innym razie należałoby powiedzieć "moim zdaniem jeżeli ... to warto" albo jeżeli nic się nie zmieniło to ok itd itp
czy wg Ciebie moja wypowiedź sprzed dwóch lat odnośnie auta (wtedy jeszcze) Porsza mówi '100% brać!'
to auto jest warte wiecej.
pamietajcie ze jest to turbo. i jest w miare proste. szpachli chyba nie jest wcale tak duzo.
doskonale na rajdowke. ale nie wyceniajcie tego jak normalne 924. moze bez silnika oryginalnego, ale jest to 931.
czy uważasz że moja wypowiedź nt. auta (niegdyś Waldka, teraz) Pumby (które widziałem i z którym ścigałem się w klasie rok czy dwa wcześniej mówiło "100% brać!'??
przepiekne auto smiley oczywiscie znane!!!!
polecam, bo 100% oryginal!!
wreszcie, czy sądzisz że moja wypowiedź ceny auta Miśka nie tłumaczy powodu mojej zmiany zeznań?
do tego Michał i ja mówimy tu nie tyle o tym, co Misiek napisał, a o tym, czego nie napisał, czyli np. o spawanej podłużnicy w tym aucie... o ile dobrze pamiętam naszą rozmowę z Miśkiem, kiedy ja się tym autem interesowałem, właśnie ten czynnik sprawił, że auto to skreśliłem (chciałem zrobić z niego wydmuchę)...
Widzisz, drogi Olo. Problem nie tkwi w tym co piszę, tylko w tym, jak niektórzy to wyrywają z kontekstu i interpretują... Gdyby niektórzy ślepo nie strzelali mi w nogę mówiąc że to świadczy o mojej nierzetelności i niepowadze mojej osoby, to bym to olał ciepłym moczem...
natomiast jeśli Marta mi strzela takie teksty, jak tu nie wkurzyć się. Marta - z całym szacunkiem i całą sympatią, zastanów się zanim zaczniesz na kogoś tak pisać, czy patrzysz na coś zbyt powierzchownie i czy Twoje gadanie nie jest przypadkiem pożywką dla znudzonym codziennością braku adrenaliny (czyt.: przedsezonowe przesilenie)
924S LeMans Targa '88
ex 924S Targa US '87
ex 924S Targa '86
ex 924 '76 |
|
Autor |
Pumba
Użytkownik
Miejscowość: Gdańsk
Data rejestracji: 06.12.09 |
Dodane dnia 17-02-2011 19:54 |
|
|
Chyba się wszyscy mocno zagalopowaliście.
Po pierwsze - nie należy mojego auta brać jako przykładu. Nie jechałem po to auto ani przez ani pomimo opinii Igora. Wiedziałem, że ostatnio jeździło mało, ma coś spieprzone ze sprzęgłem, padnięty lakier. Jak coś robię, to tylko i wyłącznie na swoją odpowiedzialność, co z resztą na pierwszych stronach swojego wątku mniej-więcej ująłem.
Mimo to pojechałem, obejrzałem z zewnątrz, w środku, czy proste. Przejechałem się, dało się jechać - to wziąłem. Bo taki miałem kaprys. Nie chciałem po 9 godzinach jazdy i z perspektywą kolejnych 9 powrotu szukać warsztatu i dochodzić - co działa, a co nie i na czym by tu jeszcze stargować. To moja historia w skrócie.
Po drugie - ocenianie czegokolwiek przez kogokolwiek jest z natury rzeczy SUBIEKTYWNE i oparte na TERAŹNIEJSZYCH doświadczeniach... Opinia ma prawo się zmienić - będziemy się teraz lustrować, przetrzepywać forum, żeby komuś coś udowadniać? Ludzie...
Po trzecie - Wiadomo, że auto kolegi zazwyczaj ocenia się lepiej. Tak działa natura ludzka i chyba nikogo to za nadto nie dziwi, prawda? Trzymacie się ze sobą w Warszawie i innych miastach, a reszta zawsze będzie trochę na uboczu i zagadki typu "Pokażemy?" czy inne będą resztę denerwować. A i reszta powinna już dawno przyjąć do wiadomości, że tak jest i będzie.
Po czwarte - chyba powinniśmy przemianować ten wątek na inny temat - i powoli się w tym ładnie poprzepraszać , Misiek założyć nowy o sprzedaży auta, w którym może uda nam się po ludzku wszystko napisać.
Trzymajmy miłą atmosferę forum...
|
|
Autor |
Misiek
Użytkownik
Dodane dnia 17-02-2011 20:41 |
|
|
Pumba napisał/a:
A nie chcesz się może zamienić (brałbym też silnik)?... Choć chyba mój nie jest wart tyle - obiektywnie patrzę, a i Tobie nie chodzi o kolejnego Prosiaka, w którym jest od cholery dłubania, bo tylko wnętrze mogę mieć w lepszym stanie.
Jakbyś miał tam targę to byłaby dla mnie dość ciekawa propozycja.
było:
Lista turbo prosiąt w PL
|
Autor |
Pumba
Użytkownik
Miejscowość: Gdańsk
Data rejestracji: 06.12.09 |
Dodane dnia 17-02-2011 20:52 |
|
|
Musiałbym się dobrze zastanowić a i musiałbym Ci tyradę rzeczy do zrobienia przytoczyć - ale jak tak się dzisiaj zastanawiałem, to mam za duży sentyment do niego i za ciekawe plany, i niestety ciągle piach w oczy... Może uciułam na drugiego... Zawsze chciałem mieć turbo...
EDIT: Targę mam, klimę mam.
Edytowane przez Pumba dnia 17-02-2011 20:53 |
|
Autor |
piterson
Użytkownik
Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 02.02.06 |
Dodane dnia 17-02-2011 21:02 |
|
|
Pumba napisał/a:
Po czwarte - chyba powinniśmy przemianować ten wątek na inny temat - i powoli się w tym ładnie poprzepraszać , Misiek założyć nowy o sprzedaży auta, w którym może uda nam się po ludzku wszystko napisać.
Trzymajmy miłą atmosferę forum...
Popieram w 100%!!!
Jest nas mało, wszystkich nas łączy wspólna pasja i powinniśmy się szanować. Każdy ma jakieś wady albo małe grzeszki na sumieniu i trzeba na to przymknąć oko - nie ma sensu tego rozdrapywać na forum.
No chyba że ktoś dopuści się jawnego oszustwa/kradzieży itp. |
|
|
|
|