924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Klub 924.pl | Hyde Park
Autor Porsche dla golfiarzy?
Mammoth
Użytkownik

Miejscowość: woj. lubelskie
Data rejestracji: 13.03.08
Dodane dnia 13-06-2008 15:57
I znowu wzmianka o 924:

http://motoryzacja.interia.pl/samochody/producenci/news/porsche-dla-ubogich,1127762

Znowu się zacznie. Ostanie zdanie : "Szkoda tylko, że słowa "jeżdżę Porsche" zdewaluują się do stwierdzenia - "fajnego masz golfa..."" Ehhh

Edytowane przez Mammoth dnia 13-06-2008 16:00
Autor RE: Porsche dla golfiarzy?
aleks
Użytkownik

Miejscowość:
Data rejestracji: 21.11.07
Dodane dnia 13-06-2008 22:25
właśnie chciałem wkleić taki sam temat jak się zorientowałem że zostałem uprzedzonysmiley ciekawe czy ten nowy model będzie jakoś chociaż nawiązywał do 924...
hades307
Użytkownik

Miejscowość: Freie Stadt Danzig
Data rejestracji: 02.01.08
Dodane dnia 14-06-2008 11:11
przypomnialem sobie ja juz widzialem golfa by porsche a nawet 2

kiedys w gdansku jezdzil mk2 granatowy co mial mase bebechow od 924/44 ktos z mioch znajomych sie nawet chwalil ze zna wlasciciela czy kolesia co mu to robil silnik byl podobno g60 z corrado hamulce to niby jakas kombinacja na piastach od audi 80 z zaciskami 944 fotele porsche kierownica i nie pamietam co jeszcze

a drugi to widzialem w magazynie volks world chyba mk5 lub 4 kierownica radio fotele i felgi z porsche na masce znaczek jakiegos tunera porsche
swoja droga taki znaczek widzial by mi sie na mojej 924 nie pamietam dokladnie jak wygladal ksztalt porsche w nagluwku napis porsche tlo czarno czerwone

sam lubie golfy i gdybym kiedys jednego mial w roli wozu na codzien to pewnie to co by od porsche pasowalo peb hamskich przerubek bym do niego wstawil czli np radio becker z logo porsche moze kierownica lub sam przycisk klaksonu kluczyki i kapsle w 15" bbs`ach

masz VAG`a na weekend to czemu nie na codzien jak w niedziele jezdzisz 924 to czemu w srode nie golfem tulko jamis clio (bez urazy przyklad pierwszy jaki mi przyszedl do glowy) smiley

a tak wogule to nie kumam golfa r32 z v6 golf to ma byc miejski wozek jest funkcjonalny i a przynajmniej powienin byc tani w utrzymaniu ma przedni naped itp modele sportowe sluza do promocji jak ktos chce go tuningowac to raczej stylistycznie fele kierownica itp mechanicznie to jedynie jako klasyka np jedynka przed 78 z waskimi lampami i zderzakami ale po co z 4 czy 5 robic rakiete nie zostal zaprojektowany jako rakieta tylko miastowoz

1978
1979
szukam rocznika '80 smiley
There is a fine line between hobby and mental illness
-Welcome to the Other Side smiley

Edytowane przez hades307 dnia 14-06-2008 12:16
troll oslo
Użytkownik

Miejscowość: Moss-Norwegia
Data rejestracji: 07.08.07
Dodane dnia 14-06-2008 11:11
piep..a glupoty to czyli co do wlascicieli sabow mozna mowic ale masz opla...
do foruw ze maja mazde
do mini bmw
do volvo ze maja silniki vw\audi lub psa -czy jak im tam citroen i inni
itp itd
przeciez zawsze byla wspolpraca pomiedzy producentami i tak juz bedzie jedyne co to auta produkowane wczesnie nie byly takimi plastykami jak dzisejsze jednorazowki....
wyobrazacie cobie 25 letniego fordfa lub jakies inne auto?
kupa zlomu i niedzialajacej elektroniki nie to co kiedys .. ale to tylko moja opinja...

szeryf
Użytkownik

Miejscowość: Wrocław
Data rejestracji: 20.08.07
Dodane dnia 14-06-2008 16:02
Ja tam sam nie wiem co mam myśleć o tej koncepcji...smiley

Don't Call Me Zombie!!!
jadak
Użytkownik

Miejscowość: Brzesko (OKOCIM:) )
Data rejestracji: 09.12.07
Dodane dnia 16-06-2008 11:30
troll oslo napisał/a:
piep..a glupoty to czyli co do wlascicieli sabow mozna mowic ale masz opla...
do foruw ze maja mazde
do mini bmw
do volvo ze maja silniki vw\audi lub psa -czy jak im tam citroen i inni
itp itd
przeciez zawsze byla wspolpraca pomiedzy producentami i tak juz bedzie jedyne co to auta produkowane wczesnie nie byly takimi plastykami jak dzisejsze jednorazowki....
wyobrazacie cobie 25 letniego fordfa lub jakies inne auto?
kupa zlomu i niedzialajacej elektroniki nie to co kiedys .. ale to tylko moja opinja...

Ale równocześnie Porsche niestety faktycznie idzie w stronę komercji. Na razie to jest jeszcze "prestige car", ale za chwilkę zejdzie do poziomu VAGa, Mercedesa czy BMW - owszem marki solidne i cenione, ale... I w tym ale leży cała sztuczka. Ferrari i Lamborghini nie próbują zaprojektować compacta czy limuzyny ( lambo raz się skusiło na terenówkę L002, ale bardzo szybko odpuściło i do pomysłu nie wracało), ale na problemy finansowe raczej nie cierpią. Szkoda, że w Zuffenhausen rozmieniają się na drobne. Najpierw cayenne, teraz panamera i ten nieokreślony compact...szkoda....

Witajcie w gronie zboczeńców®
924 '79 dla przyjemności
944 '83 US? w remoncie
Przedniosilnikowy nietransaxle Cayenne S'04 na codzień;
Honker 4011 '90 na zimę;
Zipp Raven 250 '09 i Barton Fighter '11 żeby poczuć wiatr we włosachsmiley
pomóżmy Zosi przejść na drugą stronę tęczy...
hades307
Użytkownik

Dodane dnia 16-06-2008 20:32
no wlasnie
dokladnie tak jak piszesz najpierw cayenne teraz panamera i compact
jak pojawilo sie cayenne to nie bylo przerazenia ot sportowy suv panamera niech bedzie ferrari tez robilo limuzyny i nawet bugatti eb 114 o ile dobrze pamietam
ale compact to juz przeginka
zanim pojawilo sie cayenne nie bylo mowy o compakcie od porsche ale przy obecnej palecie modeli to tylko kolejny typ

1978
1979
hades307
Użytkownik

Dodane dnia 17-06-2008 23:06
cos sobie przypomnialem
kilka lat temu bodajze w 2004 w reakcji na broblemy finansowe fiata berlusconi powiedzial ze fiat powinien sprzedawac najpopularniejszy model punto pod marka ferrari dla poprawienia zyskowsmiley

1978
1979
marecki
Użytkownik

Miejscowość: piaseczno
Data rejestracji: 16.10.07
Dodane dnia 18-06-2008 18:35
dla grupy924 zagrożenia nie będziesmiley