Dodane dnia 13-06-2008 22:25
właśnie chciałem wkleić taki sam temat jak się zorientowałem że zostałem uprzedzony ciekawe czy ten nowy model będzie jakoś chociaż nawiązywał do 924...
Postów: 1768 Miejscowość: Freie Stadt Danzig Data rejestracji: 02.01.08
Dodane dnia 14-06-2008 11:11
przypomnialem sobie ja juz widzialem golfa by porsche a nawet 2
kiedys w gdansku jezdzil mk2 granatowy co mial mase bebechow od 924/44 ktos z mioch znajomych sie nawet chwalil ze zna wlasciciela czy kolesia co mu to robil silnik byl podobno g60 z corrado hamulce to niby jakas kombinacja na piastach od audi 80 z zaciskami 944 fotele porsche kierownica i nie pamietam co jeszcze
a drugi to widzialem w magazynie volks world chyba mk5 lub 4 kierownica radio fotele i felgi z porsche na masce znaczek jakiegos tunera porsche
swoja droga taki znaczek widzial by mi sie na mojej 924 nie pamietam dokladnie jak wygladal ksztalt porsche w nagluwku napis porsche tlo czarno czerwone
sam lubie golfy i gdybym kiedys jednego mial w roli wozu na codzien to pewnie to co by od porsche pasowalo peb hamskich przerubek bym do niego wstawil czli np radio becker z logo porsche moze kierownica lub sam przycisk klaksonu kluczyki i kapsle w 15" bbs`ach
masz VAG`a na weekend to czemu nie na codzien jak w niedziele jezdzisz 924 to czemu w srode nie golfem tulko jamis clio (bez urazy przyklad pierwszy jaki mi przyszedl do glowy)
a tak wogule to nie kumam golfa r32 z v6 golf to ma byc miejski wozek jest funkcjonalny i a przynajmniej powienin byc tani w utrzymaniu ma przedni naped itp modele sportowe sluza do promocji jak ktos chce go tuningowac to raczej stylistycznie fele kierownica itp mechanicznie to jedynie jako klasyka np jedynka przed 78 z waskimi lampami i zderzakami ale po co z 4 czy 5 robic rakiete nie zostal zaprojektowany jako rakieta tylko miastowoz
Postów: 975 Miejscowość: Moss-Norwegia Data rejestracji: 07.08.07
Dodane dnia 14-06-2008 11:11
piep..a glupoty to czyli co do wlascicieli sabow mozna mowic ale masz opla...
do foruw ze maja mazde
do mini bmw
do volvo ze maja silniki vw\audi lub psa -czy jak im tam citroen i inni
itp itd
przeciez zawsze byla wspolpraca pomiedzy producentami i tak juz bedzie jedyne co to auta produkowane wczesnie nie byly takimi plastykami jak dzisejsze jednorazowki....
wyobrazacie cobie 25 letniego fordfa lub jakies inne auto?
kupa zlomu i niedzialajacej elektroniki nie to co kiedys .. ale to tylko moja opinja...
Postów: 1208 Miejscowość: Brzesko (OKOCIM:) ) Data rejestracji: 09.12.07
Dodane dnia 16-06-2008 11:30
troll oslo napisał/a:
piep..a glupoty to czyli co do wlascicieli sabow mozna mowic ale masz opla...
do foruw ze maja mazde
do mini bmw
do volvo ze maja silniki vw\audi lub psa -czy jak im tam citroen i inni
itp itd
przeciez zawsze byla wspolpraca pomiedzy producentami i tak juz bedzie jedyne co to auta produkowane wczesnie nie byly takimi plastykami jak dzisejsze jednorazowki....
wyobrazacie cobie 25 letniego fordfa lub jakies inne auto?
kupa zlomu i niedzialajacej elektroniki nie to co kiedys .. ale to tylko moja opinja...
Ale równocześnie Porsche niestety faktycznie idzie w stronę komercji. Na razie to jest jeszcze "prestige car", ale za chwilkę zejdzie do poziomu VAGa, Mercedesa czy BMW - owszem marki solidne i cenione, ale... I w tym ale leży cała sztuczka. Ferrari i Lamborghini nie próbują zaprojektować compacta czy limuzyny ( lambo raz się skusiło na terenówkę L002, ale bardzo szybko odpuściło i do pomysłu nie wracało), ale na problemy finansowe raczej nie cierpią. Szkoda, że w Zuffenhausen rozmieniają się na drobne. Najpierw cayenne, teraz panamera i ten nieokreślony compact...szkoda....
Dodane dnia 16-06-2008 20:32
no wlasnie
dokladnie tak jak piszesz najpierw cayenne teraz panamera i compact
jak pojawilo sie cayenne to nie bylo przerazenia ot sportowy suv panamera niech bedzie ferrari tez robilo limuzyny i nawet bugatti eb 114 o ile dobrze pamietam
ale compact to juz przeginka
zanim pojawilo sie cayenne nie bylo mowy o compakcie od porsche ale przy obecnej palecie modeli to tylko kolejny typ
Dodane dnia 17-06-2008 23:06
cos sobie przypomnialem
kilka lat temu bodajze w 2004 w reakcji na broblemy finansowe fiata berlusconi powiedzial ze fiat powinien sprzedawac najpopularniejszy model punto pod marka ferrari dla poprawienia zyskow