| | |
Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
924 modyfikacja 2.7l |
Abelard
Użytkownik
Miejscowość: DK
Data rejestracji: 01.02.06 |
Dodane dnia 28-10-2006 09:31 |
|
|
Hej
juz od jakiegos czasu zastanawialem sie co by to moglo wyjsc fajnego z 924 z silnikiem 2.7l, wiadomo duzy moment, mniejsza waga niz 944, byc moze nawet mniejsze spalanie niz w 944...pytanie, ktos juz chyba o to pytal nawet, czy da sie polaczyc 2.7 litowa jednostke z ukladem przeniesienia napedu z 924? Podejrzewam ze nie do konca, albo nie i koniecznie bedzie trzeba zmienic, sprzeglo, skrzynie i wał, wiec tak naprawde lepiej by wsadzic 2.7 l do 924 S zamiast 2.5l, w tym 2 ukladzie pewnie nie beda potrzebne zadne zmiany?
ewentualnie jak myslicie jest jakas jednostka ktora mozna by wstawic zamiast 2.0l silnika ze stajni VW/Audi? powiedzmy cos z moca ok 150KM-180KM by nie przerabiać nic poza załóżmy mocowaniem silnika i układem chłodzenia, elektrycznym?
Pytam czysto z ciekawosci (narazie:twisted bo zastanawiam się czemu Porsche nie poszlo ta droga, czyli droga poglebiania wspolpracy z VW przy modernizacji 924...i sami zaprojektowali swoj silnik. ->byc moze wlasnie nie bylo interesujacego silnika z ktorego mogliby wtedy skorzystac?
....a teraz przeczytalem w Porsche & World z sierpnia ze Panamera ma miec tylko 15% czesci wyprodukowanych przez Porsche...
PS
nie wiem czy w dobrym miejscu umiesilem temat?
Już nie zbieram na 968 CS
www.instagram.com/p968cs
968CS 92'
944 84'
924 80'
924 89' składak targa
"Standing in line is easy, finding your way isn't." |
|
Autor |
RE: 924 modyfikacja 2.7l |
Kaczik
Użytkownik
Miejscowość: Pruszcz Gdanski
Data rejestracji: 16.04.06 |
Dodane dnia 28-10-2006 20:53 |
|
|
hmm, wiec z tym 2.7 litra to spoko pomysl, moj juz nawet odpalil, ale niestety do wyjazdu pozostalo mu cos okolo roku z uwagi na to ze siedze za granica. Musialem zmienic skrzynie, wal, musisz kupic takiego szpeja z poduszkami do wlozenia tego silnika, poza tym, nie wiem jak bedzie z zawieszeniem, ale ja mam caly zawias z 944. Sprzeglo ma taka pompeczke (teoretycznie hydraulicznie I z nia tez jest troche zabawy. Jesli chcesz sie w to piescic to nie zapomnij o hamulcach bo seria 924 przynajmniej dla mnie pozostawiala wiele do zyczenia. Inni specjalisci sa zreszta tu od tego bo sam zaczerpywalem tych informacji na 924.pl
Tylna szyba, zderzaki USA, obrysowki... i mile wspomnienia... To wszystko co mi pozostalo... Woz niestety sprzedany, ale bedzie nastepny Prosiak... |
|
|
|
|
|
| |