Autor |
konflikt terminów naszj Wigilii i walnego PCP - zarzut Marcina - DUC748 |
Olo924
Użytkownik
Miejscowość: Kraków / Warszawa
Data rejestracji: 04.02.06 |
Dodane dnia 06-12-2014 15:00 |
|
|
Wkleiłem na forum PCP i pokazuje u nas - w cześci klubowej w wątku o walnym pojawił się zarzut że weszliśmy w paradę PCP - a to moja odpowiedź na to ...
[quote=r1;Duc748r1;]....
924 - trochę mnie zatkało jak przeczytałem, że coś maja w tym terminie, szczególnie ze o 13 mówimy dość długo i nie pamiętam by Ciachu/Qubak o tym wspominali
[/quote]
to tak w kwestii wyjaśnienia - jako że to ja otworzyłem wątek na 924.pl o Wigilii 924.pl i poczułem się wywołany do tablicy
Post o terminie wigilii pojawił sie na forum 924.pl 23.10.2014 rano po ustaleniach jakie zapadły na imprezie w Łazach 18-19 października (zlot na ranczo w Łazach to taki nasz regularny, odbywający się od kilku lat dwa razy do roku - odkręcanie i zakręcanie wody - spontan, robiony przez nas samych na działce u Kolegi, bez nakładów, hoteli, składkowy zlot na którym główną atrakcją oprócz spotkania z przyjaciółmi są pieczonki ), oraz po konsultacjach z nieobecnymi na tym zlocie, a ważnymi dla tej społeczności osobami. Aby zagwarantować nam, to że nie wpadnie coś innego w tym terminie, żeby można było przełożyć wizytę u rodziny lub coś innego ogłoszenie powstało wcześnie - dostatecznie wcześnie.
Data walnego PCP pojawiła sie na stronie PCP 09.11.2014 - czyli przeszło dwa tygodnie po podaniu daty naszej wigilii. Jest kilka osób z forum PCP r11; Marcin Ty też r11; które są zalogowana na 924.pl i regularnie tam zaglądają r11; ale nie odezwałeś się w tym wątku.
Termin jest taki a nie inny gdyż pasował zdecydowanej większości (tydzień wcześniej Mikołajki, tydzień później za blisko świąt), zapowiedzieli swój udział ludzie z Pomorza, Śląska, Podlasia i Lubelszczyzny. Generalnie zdeklarowało się sporo osób i jeżeli pogoda dopisze to spodziewamy się około 30 osób. Poza tym większość tych osób nie należy do PCP r11; więc walne ich nie dotyczy.
Tyle w temacie zarzutu, że robimy Wigilie wtedy kiedy klub robi walne i że tego nie uzgodniliśmy. Ale na szczęście to są dwa byty funkcjonujące raczej równolegle niż wspólnie.
Co do innych tematów r11; np. czego bym oczekiwał od klubu, żeby bardziej w nim uczestniczyć, nie oczekuję niczego r30;
Nie wiem czy to w tym wątku czy w wątku o forumowiczach nie klubowiczach zostało podniesione że ma być ekskluzywnie, i tu dochodzimy do tego do czego sprowadza się wszystko: do kasy r30;
Mam 924 i dobrze mi z tym, cieszę się z posiadania i z każdego przejechanego nim kilometra, najważniejsze jest to aby te kilometry przejechane były wspólnie z rodziną r11; tak mało dla niej czasu mam na co dzień, że w weekend chce spędzić z nimi czas. Fajnie, że i żona i dzieci podzielają moją pasję i chętnie jeżdżą na imprezy porschakowe. Brakuje mi imprez turystycznych, integrujących. Dla mnie ścigania się jest za dużo a reszty brakuje, fajnie by też było jakby wyjazd na weekend w Bieszczady nie kosztował tyle co 2 tygodnie w Egipcie w 4* hotelu (ja nie mówię ze ma być schronisko turystyczne ale może być jakiś fajny hotelik r11; pensjonat za rozsądne pieniądze). Może to jest jakaś bariera i powód dlaczego ludzie, którzy jeżdżą 924/944 nie odwiedzają licznie imprez PCP?
Ale może też popatrzcie na to jak to wygląda na zachodzie, nawet tam nowe 911 niechętnie bawią się z 924/944, dlatego zazwyczaj powstają podgrupy/podkluby transaxli lub tym podobne.
Były kiedyś plany na imprezy integracyjne r11; nasza pierwsza impreza w klubie r11; Jaja w Ciechanowcu. Wspaniała wycieczka. Były Mikołajki dla dzieciaków r11; fajna impreza i jakoś to się rozmyło, rozeszło po kościach. Ja rozumiem że większość chce się wyrwać z domu, użyć rpełnej kulturyr1; pościgać się i wrócić do domu. OK. nie dyskutuje z tym. Głośno było o spontanicznych spotkaniach regionalnych r11; dużo się mówiło r11; a w 924.pl od 2009 są pierwsze czwartki r11; bez firmy co to organizuje, bez wielkich przygotowań, czasami w knajpie, czasami u kogoś w domu, po prostu chcemy r11; a to nic nie kosztujer30; Czasami jest nas 8 osób czasami 30, ale ważne jest to że jest to spotkanie co miesiąc i wszyscy chętni mogą na nie wpaść i pogadać o tym co nas łączy r11; o wspólnej pasji.
To tyle w temacie.
924 '78
944 '83
Każdy kilometr przejechany nie Transaxlem, to stracony kilometr.
Jeder Kilometer ohne Transe ist ein verlorener Kilometer ...
Edytowane przez Olo924 dnia 06-12-2014 17:07 |
|
Autor |
RE: konflikt terminów naszj Wigilii i walnego PCP - zarzut Marcina - DUC748 |
yoshi
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 01.12.11 |
Dodane dnia 06-12-2014 15:14 |
|
|
Olo ... nie zarzut ... a Ciachu zreszta wszystko dawno wyjasnil ... tamten watek na PCP zupelnie czego innego dotyczy ... a info o zbieznosci terminow pojawilo sie jednostkowo przy debacie o klubowiczach i nieklubowiczach w PCP a nie kto kiedy organizuje walne / wigilie ... nikt z pewnoscia nie ma do ciebie o nic pretensji ...
996 turbo S
964 turbo 3.6 |
|
Autor |
Pumba
Użytkownik
Miejscowość: Gdańsk
Data rejestracji: 06.12.09 |
Dodane dnia 06-12-2014 15:33 |
|
|
Skąd ja znam tą frustrację?... A no tak - z autopsji
Spoko, Olo. Jesteśmy odrębnymi, choć spokrewnionymi społecznościami. Frustrować mają się Ci, którzy muszą wybierać, a nie Ci, którzy starają się coś dobrego zrobić.
Edytowane przez Pumba dnia 06-12-2014 15:34 |
|
Autor |
Marta
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 27.06.06 |
Dodane dnia 06-12-2014 15:34 |
|
|
Naprawdę Olo uważasz, że musisz się tłumaczyć z tego, że chcesz zaprosić do siebie parę osób w takim a nie innym terminie?
Może mi coś umknęło, ale 924.pl nie jest jednostką podległą PCP, a z jakiegoś powodu co chwilę słychać zarzuty, że śmiemy coś organizować w terminie kolidującym z kalendarzem tego drugiego forum (ostatnio chyba przy okazji Koszalina).
Nie wiem, może to wynika z jakiejś frustracji, że za darmochę potrafimy coś spontanicznie zorganizować, a Oni tam, za ciężką kasę czekają na imprezy wg odgórnie narzuconego kalendarza.
Mnie ten nadmuchany konflikt trochę śmieszy, trochę męczy. Bo są osoby, które doskonale funkcjonują w obydwu środowiskach i są osoby, które tu lub tam czują się źle. Nie rozumiem czemu ci drudzy ciągle muszą się tłumaczyć z tego, że nie maja ochoty uczestniczyć w życiu obydwu grup.
Edytowane przez Marta dnia 06-12-2014 22:51 |
|
Autor |
Andrzej77
Użytkownik
Miejscowość: Podlasie
Data rejestracji: 27.06.11 |
Dodane dnia 06-12-2014 16:45 |
|
|
Mnie np. ta zbieżność terminów cieszy. Myślę że ze strony PCP nikt nie robi wielkich zarzutów co do terminu Wigilii. Ja jestem w PCP bo uważałem że jeśli mam Porsche to fajnie należeć do klubu, to jakby ciągłość i rozwój pasji Porsche. Druga nie mniej ważna kwestia to ludzie, a wciągnęli mnie na początku, a raczej przekonało mnie to że należą tam ludzie z 924.p bo ich poznałem najpierw:l Michał928, Qubak, Ciachu, Pilatus, Piterson, Cichy, Olo i inni. Potem poznałem innych z PCP i co i okazało się że sa tacy sami np Stach, Bartek, JacekM, Yoshi, Duc, Andrzej M, sonda, MarcinM, Mata i inni. Więc nie dzielmy się, bo to głupie, łączy nas ta sama pasja.Jja lubię bardzo i 924.pl i PCP i bolą mnie jakies zrzuty i podziały. Jak pisze Marta można doskonale funkcjonować w obu środowiskach i oba środowiska mogą funkcjonować obok siebie i wspólnie. Moja rada jest prosta nie patrzmy kto jakim autem przyjechał, a skupmy się na człowieku to zobaczymy jak wszyscy jesteśmy pełni pasji i jacy jestesmy niesamowicie fajni.
Andruszka-PCP
991.1 S |
|
Autor |
Olo924
Użytkownik
Dodane dnia 06-12-2014 17:04 |
|
|
nie to nie żadne flustracje, to nie żadne żale - mnie to też nie dotyczy mimo że mam opłaconą składkę PCP, zawsze się uważałem bardziej za członka społeczności 924.pl niż PCP, wkurzył mnie tekst Marcina i dlatego pokusiłem sie o polemikę z nim - ja wiem że Marcin ma specyficzne poczucie humoru ale żeby go aż zatykać musiało że sobie cos organizujemy ... poprostu nie wiedziałem że mamy go pytać czy termin jest OK
924 '78
944 '83
Jeder Kilometer ohne Transe ist ein verlorener Kilometer ... |
|
Autor |
Jarzyna
Użytkownik
Miejscowość: Szczecin / Warszawa
Data rejestracji: 03.10.10 |
Dodane dnia 06-12-2014 17:51 |
|
|
Ja bym się nie przejmował. akurat ze wyszlo jak wyszlo nawet dopbrze, bo pojawi sie na wigilii kilka osob, ktore gdyby nie WZPCP, to nie mieliby jak podjechac..
PS:
ja członkiem PCP byłem, teraz nie jestem, bo nie stać mnie na korzystanie z imprez klubowych, a sama oplata dla oplaty to glupota, auto mam wciąż w budowie, a atmosfera - cóż - pozostawia wiele do życzenia i m.in. przez to przestałem nawet czytać cokolwiek na ich forum. Na pewno jednak dołączę z powrotem, kiedy będę chciał wpisać się na puchar PCP.
Atmosferę świetną doświadczamy na spotkaniach 924.pl i z tą społecznością się identyfikuję i identyfikować się będę.
Płatnym "memberem" jestem na Rennlist i tylko tam. Jest to skarbnica wiedzy, z której przez wiele lat korzystałem nieodpłatnie, a sama opłata jest symboliczna.. Zresztą samo forum polecę każdemu, bo niezależnie od modelu jest tam niemalże kompletne kompendium wiedzy do najmniejszej śrubki..
oferuję druk 3d części wszelakich i usługi filmowe - tel So9 6o6 S33
Volvo S60 R - surowa wołowina - 2.5L 20V turbo. sprzedany
944s2 '90 - sprzedany, wypatroszony śmiga po torach europy.
VW NewBeetle V5 SportLimited - sprzedany
Mercedes C124 '95 E-Klasse Coupe - sprzedany
AlfaRomeo 156 Sportwagon 1.9 JTD - oby się Simprezowi nic nie stało.. |
|
Autor |
tona
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 02.02.06 |
Dodane dnia 06-12-2014 18:07 |
|
|
No dobra..13 jest jeszcze jedna impreza- niech Jarek sie wytłumaczy czy uzgadnial ze Stachem i Olem
924'82bylo 944S2'90bylo 944TS'89bylo 944TScup'88bylo 968turboS- |
|
Autor |
cichy
Użytkownik
Miejscowość: Płock
Data rejestracji: 27.11.08 |
Dodane dnia 06-12-2014 19:06 |
|
|
Tomek ja planuje we wszystkich trzech wziąść udział hehehheee
944 T 90r. - "Rothmans"
944 T 86r. |
|
Autor |
Olo924
Użytkownik
Dodane dnia 06-12-2014 21:04 |
|
|
tona napisał/a:
No dobra..13 jest jeszcze jedna impreza- niech Jarek sie wytłumaczy czy uzgadnial ze Stachem i Olem
Tona Ty się nie wykręcaj tylko w odpowiednim wątku napisz że będziesz na Wigilii - chociaż na chwilę
Cichy mówi że da radę to Ty nie dasz rady ...
924 '78
944 '83
Jeder Kilometer ohne Transe ist ein verlorener Kilometer ... |
|