Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
Prawo łowieckie |
Piotr924
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 13.11.13 |
Dodane dnia 21-01-2016 15:38 |
|
|
Temat około samochodowy.
Nowe prawo łowieckie ma zostac wprowadzone w zycie, proponuje sie zapoznac.
http://www.petycjeonline.com/interesy_mysliwych_czy_dobro_spoleczenstwa
Porsche 924, '82
"Jeśli coś jest dobrej jakości i o to dbasz, to będzie Ci służyć wiecznie" |
|
Autor |
RE: Prawo łowieckie |
Szarak Maryjusz
Użytkownik
Miejscowość: Coruscant
Data rejestracji: 15.05.12 |
Dodane dnia 21-01-2016 18:35 |
|
|
Moim zdaniem:
1. Dotychczas było 200m. Śrut wytraca energię na 100m, natomiast dla kuli nawet 200m może być niebezpieczne, ale co z tego jak nie strzela się w kierunku zabudowań. - niech wprowadzają, nic nie robi.
2. Słowo "armii" zostało wprowadzone, żeby wyolbrzymić ten problem, jest mega subiektywne , co wnioskuje, że protest składają odwieczni wrogowie myśliwych - ekolodzy. Nie widzę powodów, dla których myśliwi nie mieliby mieć pistoletów, tym bardziej, że wielu z nich to pasjonaci broni. Jak mają sztucery niektóre o znacznym kalibrze i dużym ładunku, to czemu nie mają mieć słabej broni krótkiej? - nich wprowadzają, nic nie robi.
3. To jest jakaś głupota z tą religią, z tego co wiem normalnie można się poruszać na polach rolników i nikt nie ma sprzeciwu, bo uprawy dzięki temu są pilnowane przed wyniszczaniem. Ponadto normalnie myśliwi jeżdżą pilnują upraw nawet w calach ich pilnowania, zamiast polowań. A jak jest czyjś las prywatny, ogrodzony to się nie wchodzi. - nie rozumiem tego punktu
4. "zwierząt, które do momentu zabicia stanowią dobro i własność wszystkich Polaków" to już w ogóle jest bełkot ekologów. I sporo tematów do wyjaśnień. Pozyskane pieniądze z polowań idą na odszkodowania dla rolników z powodu zniszczonych przez zwierzynę upraw. Ponadto za te pieniądze kupowane są tony marchwi, buraków itp. w celu dokarmiania nimi zwierząt zimą -karma wożona jest ciągnikami do lasu i tam wyrzucana. Za te pieniądze kupowane są zwierzęta hodowlane i wpuszczane w obwody łowieckie w celu odbudowywania i wspierania tych gatunków. Żeby było jasne gatunków nie wystrzelanych przez myśliwych tylko na przykład bażantów zżartych przez nadmierną ilość lisów, które były strzelane jakiś czas temu. - nie jestem za tym jednak żeby dawać na to z budżetu państwa, jest ciężko, ale sobie radzą.
5. To jest przesada, przecież nie strzelają z karabinów maszynowych.... i nie 24h na dobę... - aczkolwiek jestem za tym, żeby wprowadzić jednak inny rodzaj amunicji.
6. Tego w ogóle nie rozumiem, a dlaczego dzieci nie miałyby brać udziału w polowaniach??? Bo krew? Lepiej niech siedzą w domu i grają w gry dozwolone od 18-tu lat. - niech wprowadzają, przyda się.
I nie dajmy się zwariować, całe bogactwa Polskich kniei to zasługa i ciężka praca myśliwych. Bogatość gatunkowa zwierzyny drobnej, potężne jelenie, łosie, a nawet ostatnio wilki. Znam myśliwych dobrze i wiem czym się zajmują i ile zdrowia to kosztuje. Natomiast takie protesty jak i działania popularnie zwanych "ekologów" tylko w tym przeszkadzają. Cały zachód jeździ do nas oglądać piękne zwierzęta i polować płacąc za to duże pieniądze, które potem idą na lasy - bo na zachodzie nie mają tak pięknej zwierzyny, tam rządzą ekolodzy.
P.S. Ciekawi mnie ostatnia nawałnica tematów w ogóle nie związanych z tematyką forum. Niedługo będzie to portal jak wp, czy onet
Porsche 924 2.0 Szarak
Nie przestaliśmy się bawić, gdy staliśmy się starzy.
Stajemy się starzy, bo przestajemy się bawić.
Edytowane przez Szarak Maryjusz dnia 21-01-2016 18:37 |
|
Autor |
Marta
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 27.06.06 |
Dodane dnia 21-01-2016 19:05 |
|
|
Szarak Maryjusz napisał:
P.S. Ciekawi mnie ostatnia nawałnica tematów w ogóle nie związanych z tematyką forum. Niedługo będzie to portal jak wp, czy onet
Piotr po prostu w dzień zajmuje się puszczą i łowiectwem, a w nocy uczy się biologii, dlatego przegapił np. pojawienie się facebooka
|
|
Autor |
Cyryl
Użytkownik
Miejscowość: Sandomierz
Data rejestracji: 02.11.10 |
Dodane dnia 21-01-2016 19:19 |
|
|
Piotr po prostu w dzień zajmuje się puszczą i łowiectwem, a w nocy uczy się biologii, dlatego przegapił np. pojawienie się facebooka
Jeszcze wkuwa na pamięć PET'ki różnych producentów i modeli, żeby kiedyś zagiąć z głowy madmaxa |
|
Autor |
konto_usuniete
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 24.09.07 |
Dodane dnia 21-01-2016 20:25 |
|
|
1.
2. Dla chętnych - projekt "kontrowersyjnej" ustawy tu: http://orka.sejm.gov.pl/Druki8ka.nsf/Projekty/8-020-50-2015/$file/8-020-50-2015.pdf
Edytowane przez konto_usuniete dnia 21-01-2016 20:34 |
|
Autor |
Piotr924
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 13.11.13 |
Dodane dnia 22-01-2016 00:43 |
|
|
Szarak Maryjusz napisał/a:
Jak zapewnie zauwazyles wpisy byly w dziale Hyde Park.
Nawalnica wg. slownika PWN to:
1. «gwałtowna burza z silnym wiatrem; też: gwałtowna ulewa, śnieżyca, wichura itp.»
2. «o wstrząsie dziejowym»
3. «o atakującym wojsku lub napierającym tłumie»
Wpisy byly 3, czysto informacyjne (takie czasy) z tego jeden dla mieszkańcow Warszawy z dziecmi.
Nie chce polemizowac z Twoim patrzeniem na swiat, bo to nie miejce, moze kiedys jak sie spotkamy.
rTwarzowa książkar1; fakt jest cos takiego, ale ja jestem staroświecki i nadal uzywam maili.
madmaxa nie da sie zagiac
Porsche 924, '82
"Jeśli coś jest dobrej jakości i o to dbasz, to będzie Ci służyć wiecznie" |
|
Autor |
Szarak Maryjusz
Użytkownik
Miejscowość: Coruscant
Data rejestracji: 15.05.12 |
Dodane dnia 22-01-2016 08:29 |
|
|
Może trochę zbyt dupościsnąłem, faktycznie . Ale przenośnia jest ok - nawałnica - atakujące wojsko.
Porsche 924 2.0 Szarak
Nie przestaliśmy się bawić, gdy staliśmy się starzy.
Stajemy się starzy, bo przestajemy się bawić. |
|
|
|
|