Autor |
RE: Drzwi Porsche, VW czy AUDI |
pilatus
Administrator
Miejscowość: Cze-wa/Piaseczno
Data rejestracji: 28.01.06 |
Dodane dnia 25-01-2008 17:57 |
|
|
O kurde, w życiu bym nie pomyślał, że tyle różnic jest w głupich drzwiach .
Fajna dokumentacja Michał.
Wulkan - chrom może zacząć odłazić dość szybko. Wystarczy że gdzieś uszkodzina będzie jego powierzchnia i pod spód dostanie się woda. U mnie wystarczył rok.
Korpus przepustnicy, termostat, pompa wody - to wszystko elementy aluminiowe. Z tego co wiem nie dają się chromować. Może zostały pomalowane lub wypolerowane? Tak czy inaczej nie natknąłem się nigdy na informacje by były przez fabrykę kiedykolwiek przygotowywane w opisany przez Ciebie sposób. To pewnie inicjatywa poprzednich właścicieli.
Wtrysków są 2 rodzaje różniące się sposobem mocowania przewodów:
- stary typ - przewody elastyczne w oplocie przykręcane do wtrysku drążoną śrubą
- nowy typ - przewody sztywne, stalowe mocowane do wtryskiwacza swego rodzaju nakrętką
Oba rodzaje wtryskiwaczy są wciskane w plastikowe gniazda w głowicy.
pzdr
jacek(pilatus)
Edytowane przez pilatus dnia 25-01-2008 18:08 |
|
Autor |
przemek84
Użytkownik
Miejscowość: Gdynia
Data rejestracji: 06.02.07 |
Dodane dnia 25-01-2008 18:10 |
|
|
ale zwala widze Michal ze masz typ nr.1 i 3 a ja chyba mam "dwojeczke" ,jutro sie dokladnie przyjrze ale juz widze ze to nie to co potrzebuje .
[img]http://www.magiaporsche.pl/images/lewedrzwi.jpg[/img]
Sprzedam troche czesci do Porsche 924 i 944. |
|
Autor |
michal928
Użytkownik
Miejscowość: Raszyn
Data rejestracji: 20.10.06 |
Dodane dnia 25-01-2008 18:59 |
|
|
Jeszcze kilka zdjec...
Nowszy typ drzwi bez wzmocnienia i ze wzmocnieniem - roznice sa rowniez w wewnetrznym wytloczeniu blachy i mocowaniu podnosnika szyby!
michal928 dodał/a następującą grafikę:
|
|
Autor |
michal928
Użytkownik
Miejscowość: Raszyn
Data rejestracji: 20.10.06 |
Dodane dnia 25-01-2008 19:00 |
|
|
2
michal928 dodał/a następującą grafikę:
|
|
Autor |
przemek84
Użytkownik
Miejscowość: Gdynia
Data rejestracji: 06.02.07 |
Dodane dnia 25-01-2008 19:04 |
|
|
michal wejdz na gg na kilka minut...
A czy ktos wie czy 944 z lat w ktorych bylo produkowane 924s (86-88) posiada identyczne drzwi czy na niebardzo?
Sprzedam troche czesci do Porsche 924 i 944. |
|
Autor |
Wulkan
Użytkownik
Miejscowość: Rzeszów
Data rejestracji: 25.11.07 |
Dodane dnia 25-01-2008 21:20 |
|
|
pilatus napisał/a:
Wulkan - chrom może zacząć odłazić dość szybko. Wystarczy że gdzieś uszkodzina będzie jego powierzchnia i pod spód dostanie się woda. U mnie wystarczył rok.
Korpus przepustnicy, termostat, pompa wody - to wszystko elementy aluminiowe. Z tego co wiem nie dają się chromować. Może zostały pomalowane lub wypolerowane? Tak czy inaczej nie natknąłem się nigdy na informacje by były przez fabrykę kiedykolwiek przygotowywane w opisany przez Ciebie sposób. To pewnie inicjatywa poprzednich właścicieli.
Wtrysków są 2 rodzaje różniące się sposobem mocowania przewodów:
- stary typ - przewody elastyczne w oplocie przykręcane do wtrysku drążoną śrubą
- nowy typ - przewody sztywne, stalowe mocowane do wtryskiwacza swego rodzaju nakrętką
Oba rodzaje wtryskiwaczy są wciskane w plastikowe gniazda w głowicy.
pzdr
jacek(pilatus)
To jest na pewno chrom. Na stopy aluminium mozna nakładać powłoki galwaniczne - inne odczynniki - inne etapy nakładania. Odchodzący chrom na oslonie paska rozrzadu ujawnia pod spodem gladziutka blache , bez jakichkolwiek śladów papieru ściernego czy polerowania - prosto wytłoczke z prasy. Jasne że można było usunać starą warstwe lakieru chemicznie. Tak czy siak, ktoś mogł sie bawic w takie poprawianie fabryki. Ale nie bede tego roztrzasal To nie jest problem. Dzrzwi to jest problem, a myslalem ze wszytkie typy sa identyczne (na oko).
A co do wtryskiwaczy, to gdzies na tym forum czytalem ze byly wtryskiwacze wkrecane i wciskane, ale pewnie coś pomyliłem ? ...
Pozdrawiam
Junak OHRV M07 NA 520ccm
Junak OHV M10 NA 700ccm
Junak OHV M10 Turbo 600ccm
Porsche 924 1982r NA
Edytowane przez Wulkan dnia 25-01-2008 21:20 |
|
Autor |
pedro
Użytkownik
Miejscowość: Poznań
Data rejestracji: 23.07.07 |
Dodane dnia 26-01-2008 01:20 |
|
|
Chrom można położyć na wszystkie elementy. Elementy metalowe -przewodnikowe poprzez chromowanie elektrolityczne w roztworze soli ichromu, a na plastyki przez natrysk( mniej wytrzymałe)
RAFAŁ
924/76 EU czerwony-sprzedany
944/83 EU srebrny był,został czerwony (sprzedany)
944/86 US czarny był (w częściach)
944/84 UK złoty był...
944/82 EU czerwony był się spalił ( 13.04.2011)
944/84 EU biały był przed czerwonym(sprzedany)
MB R107 450 sl jest... |
|