Autor |
Progi do 924 z wlokna |
ElastiC
Użytkownik
Miejscowość: Katowice
Data rejestracji: 01.02.06 |
Dodane dnia 24-08-2006 22:58 |
|
|
Kto nie lubi takich tematow - prosze nie czytac
Niedawno w zaprzyjaznionym warsztacie poruszylismy temat progow do mojego 924 - jakos lyso wyglada z boku bez progow, kiedy z przodu mam Zendera. Koles szukal katalogu z progami jakies tam firmy i na szczescie nie znalazl Dlatego narodzil sie pomysl zrobienia czegos takiego na wlasna reke - ma doswiadczenie w robieniu takich rzeczy. Prawdopodobnie w sobote bedziemy robili formy. Narazie jest to pojedynczy strzal na moje auto, ale wiadomo, ze formy beda do dalszego wykorzystania.
Znalazlem cos takiego jak PEFA DESIGN - napewno zniacie. Oni maja progi fajne za 200 euro i wersje wiesniacka z wlotami za 250. My oczywiscie zrobimy wersje bez - beda to calkowicie subtelne progi: bez zawilych profili ala Golf - poprostu pogrubiajace i zaslaniajace oryginalne progi.
Jeden komplet bedzie na bank dla mnie, ale pozostaje kwestia, czy ktos z Was bylby rowniez chetny. Oczywiscie foty beda jak sie zrobi
Pozdro,
ElastiC
PS: jesli temat wypali np na jakims ebay, to moze zrobimy "skrzydlo" na tyl do 924 (PEFA ma po 350 euro )
|
|
Autor |
RE: Progi do 924 z wlokna |
komin
Użytkownik
Miejscowość: Kalisz
Data rejestracji: 04.05.07 |
Dodane dnia 04-05-2007 18:13 |
|
|
Jeżeli będą w przystępnej cenie i naprawdę tylko subtelnie podkreślające sportowy rodowód auta to może zdecyduję się na zakup. |
|
Autor |
piterson
Użytkownik
Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 02.02.06 |
Dodane dnia 05-05-2007 12:31 |
|
|
O PEFA DESIGN nie słyszałem nigdy wcześniej.
Czy ktoś wie o nich cokolwiek, próbował się skontaktować albo wręcz coś zamawiać? Mają jedną fajną rzecz - lampy z GTSa w dość rozsądnej cenie. Sam nie wiem...
A na progi raczej nie reflektuję - gdy jakiś rok temu oderwałem progi z 944 to pod nimi były takie ładne dziury wielkości pięści... Dirt trap
Ale jak zrobione dobrze i regularnie czyszczone to nie powinno być tragedii
piterson dodał/a następującą grafikę:
|
|
Autor |
dawidol
Użytkownik
Miejscowość: gliwice
Data rejestracji: 08.01.07 |
Dodane dnia 06-05-2007 16:40 |
|
|
Ja się piszę.Właśnie szukam takich nie zbyt krzykliwych.Czekam na foto. |
|
Autor |
ElastiC
Użytkownik
Miejscowość: Katowice
Data rejestracji: 01.02.06 |
Dodane dnia 07-05-2007 10:18 |
|
|
Temat sie calkowicie rypnal poki co. Ci kolesie, ktory mieli to dlubac z powodow finansowych wyniesli sie w pizdu. Mam niby telefon do jednego z nich, wiec sprobuje moze jeszcze jest aktualny.
Zobaczymy...
A tak przy okazji znalazlem cos takiego
http://www.allegro.pl/item189182109__wyprzedaz_uniwersalne_progi_na_wymiar_.html
Mysle, ze moglyby pasowac, bo nie sa wiesniackie i nie maja wlotow! Boze jak ja tego nie znosze
Edytowane przez ElastiC dnia 07-05-2007 10:20 |
|
Autor |
Wiciu
Użytkownik
Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 11.06.06 |
Dodane dnia 07-05-2007 13:06 |
|
|
no te co piterson wrzucił to jakaś wiocha rzeczywiście z tym wlotem