Autor |
wycieraczki, uszczelki... |
miniver
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 07.04.07 |
Dodane dnia 11-04-2007 20:55 |
|
|
OK, czas na kolejne problemy, na szczęście drobne...
Po pierwsze, gdzie szukać pióra wycieraczki szyby tylnej? Jak pokazałem kolesiowi w polmozbycie, to się schował na zapleczu i nie chciał wyjść...
Po drugie, zdarza się, że w kabinie śmierdzi spalinami. Kiedyś miałem ten problem w innym aucie i po dłuuugim czasie odkryłem, że to przez uszczelkę tylnej klapy... Teraz też wydaje się to prawdopodobne, bo uszczelka wygląda na fabryczną i jest mocno zmęczona... Czy miał ktoś z Was podobne doświadczenia? I gdzie takiej uszczelki szukać, bo na razie natknąłem się na taką tylko na angielskim ebay'u?
Don't panic!
Edytowane przez miniver dnia 11-04-2007 20:56 |
|
Autor |
RE: wycieraczki, uszczelki... |
juras
Użytkownik
Miejscowość: łódź
Data rejestracji: 31.01.06 |
Dodane dnia 12-04-2007 01:36 |
|
|
Hmm a dlaczego nie pójdziesz z piórem wycieraczki do supermarketu ? Nie ma takich długich czy to coś zupełnie nietypowego ?
Smród spalin był kiedyś omawiany. Nie wiem skąd wziąć tą uszczelkę ale jest podejrzenie, że właśnie tamtędy się dostają. A tak przy okazji nie masz niebieskiego dymu z rury ?
Są dwa sklepy w Łodzi z uszczelkami na metry. Jeden na ulicy Różanej a drugi na chyba Włókienniczej. Nie szukałem ale może da się coś dobrać. |
|
Autor |
miniver
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 07.04.07 |
Dodane dnia 12-04-2007 12:47 |
|
|
Chodzi o mocowanie tylnej wycieraczki - jest nietypowe, z taką zapadką...
Co do niebieskiego dymu - od tygodnia (tyle mam auto) obserwuję zużycie oleju, na razie chyba trzyma ten sam poziom... Jutro dokładniej przyjrzę się spalinom (i powącham)... Co ciekawe, wydaje mi się, że w kabinie śmierdzi bardziej przy otwartej szybie.. Jak jest zamknięta, jest ok.
Nie wiedziałem, że na Włókienniczej są w ogóle jakieś sklepy... legalne.. Dzięki za namiary.
Don't panic! |
|
Autor |
meewosh
Użytkownik
Miejscowość: Ogrodzieniec
Data rejestracji: 31.10.06 |
Dodane dnia 12-04-2007 13:43 |
|
|
ja u siebie zrobiłem na śrubkę i nakrętkę i mam wycieraczkę boscha
niegdyś '87 944 2.5 N/A S2 Look
Peżot 406 z gazem |
|
Autor |
andrzej
Użytkownik
Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 27.07.06 |
Dodane dnia 12-04-2007 16:29 |
|
|
miniver napisał/a:Co do niebieskiego dymu - od tygodnia (tyle mam auto) obserwuję zużycie oleju, na razie chyba trzyma ten sam poziom... Jutro dokładniej przyjrzę się spalinom (i powącham)... Co ciekawe, wydaje mi się, że w kabinie śmierdzi bardziej przy otwartej szybie.. Jak jest zamknięta, jest ok.
MIalem tak w VW Polo. Pekla rura w wydechu i spaliny dostawaly sie do srodka przez dziury w tunelu (np. na lewarek, czy ręczny) |
|
Autor |
juras
Użytkownik
Miejscowość: łódź
Data rejestracji: 31.01.06 |
Dodane dnia 12-04-2007 17:06 |
|
|
Aa w ogóle jeszcze jest taka opcja, że są np. wycieki oleju na rurę wydechową / portki. Z tego może być niezły zapach. Albo nieszczelny wydech.
|
|
Autor |
Abelard
Użytkownik
Miejscowość: DK
Data rejestracji: 01.02.06 |
Dodane dnia 12-04-2007 18:37 |
|
|
Hej mialem z zapachem kiedys problem. W tym egzemplarzu co go teraz mam jechalem kiedys 60km z otwarta klapa i przy predkosci 70-90km/h byl mocny zapach spalin, czego przy zamknietej klapie nie bylo wczesniej i nie ma teraz. Do prawdopodobnie wina uszczelki jak podejrzewasz, ale szczelnosc wydech tez warto sprawdzic, chociaz ja mielem szczelny w poprzednim 924 i zapach spalin byl, a klapa nie zawsze mi sie domykala...
W wycieraczkach podobno mozna wymienic same piura, kupuje sie na metry, wiec tego metalowego czegos nie musisz wymieniac, tylko gume.
Już nie zbieram na 968 CS
www.instagram.com/p968cs
968CS 92'
944 84'
924 80'
924 89' składak targa
"Standing in line is easy, finding your way isn't." |
|