| | |
Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
924 - lifting, wersje (źródło danych) |
Katastrofa
Użytkownik
Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 01.10.14 |
Dodane dnia 01-04-2016 14:40 |
|
|
Koleżanki i koledzy,
czy możecie polecić dobre pisane źródło w języku polskim, niemieckim, angielskim, w którym w trybie 'pokazuję i objaśniam', a więc z obrazkami przedstawione były zmiany (głównie stylistyczne) w poszczególnych wersjach i rocznikach Porsche 924? Może być strona internetowa, książka, ebook, itp.
Kupiłem 'Porsche 924-944-968' Jorga Austena, opisane ciekawie, ale nie na tyle detalicznie, jak mi o to chodzi.
Skąd pytanie: 924 '76 z tego wątku: http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=17&thread_id=8517(które zdaje się właśnie zniknęło) urzekło mnie chromowanymi listwami wokół okien i tylnej szyby (bez spoilera) oraz siedzeniami w kratę do tego stopnia, że zacząłem zastanawiać się nad zakupem. Gruby szacunek nakładów mnie ostudził, ale nadal czuję pociąg do 924, i to właśnie w tej mocno zajeżdżającej latami 70 wersji.
Będę wdzięczny za podpowiedź; przyjmę także kuksańca, jeśli jest to gdzieś na forum, a ja nie doczytałem...
---------------------
Jeśli ktoś chce zobaczyć mojego 'petrolhead-junior', zapraszam na:www.jeremyklakson.pl |
|
Autor |
RE: 924 - lifting, wersje (źródło danych) |
konto_usuniete
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 24.09.07 |
Dodane dnia 01-04-2016 16:33 |
|
|
Nie spotkałęm jeszcze pojedyńczej książki gdzie byłyby podane absolutnie wszystkie zmiany w jednej - musiałbyś kupić ich lub przeczytać naprawdę sporo aby uzyskać w miarę klarowny przegląd zmian. Najlepiej zaopatrzyć się w podstawy - czyli PET & Workshop Manual - większość kolorowych "przewodników" jest pisana w oparciu o nie i tylko ładnie oraz zwięźle opracowana. Potem gdy przychodzi doświadczenie i praktyka te książki stają się zbędnymi cegłami.
Jeśli książki - to poszukaj i sprawdź czy Ci odpowiada: Peter Morgan "Original Porsche 924/944/968" wyd. Motorbooks 1998 r. Z góry mówię - to ładnie i zwięźle podane ważniejsze informacje, ale nie na poziomie pzysłowiowych śrubek .
|
|
|
|
|
|
| |