| | |
Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
RE: Linka prędkościomierza |
miniver
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 07.04.07 |
Dodane dnia 06-07-2010 17:36 |
|
|
lmy napisał/a:
Chodzi mi o metalowy kaptur o średnicy około 4cm nakładany na oś, nie mogę go znaleźć w pet - od razu wiedziałbyś o co mi chodzi.
Kojarzysz mocowanie linki przy kole ... właśnie o to mi chodzi - zobacz czy ten metalowy kaptur się rusza - jeżeli tak to spróbuj go tymczasem przymocować (np na kawałek blaszki aluminiowej z puszki od piwa).
Aaa ten kaptur... wydaje mi się, że wbiłem go równo i ciasno, ale sprawdzę - dzięki za sugestie..
Don't panic! |
|
Autor |
romanoff
Użytkownik
Miejscowość: okolice gorzowa
Data rejestracji: 26.06.10 |
Dodane dnia 26-07-2010 19:27 |
|
|
ja właśnie dla takiego samego powodu wymieniłem linkę, test "wiertarkowy" zdany idealnie, jeszcze kilka dni i poskładam 924 na tyle żeby pojeździć to powiem czy nowa linka zdała egzamin, ale jestem dobrej myśli bo test wiertarkowy na starej lince nie przechodził
Porsche 924 '79 - w remoncie
Suzuki Bandit 650 SAK6 - dla frajdy
Volvo V40 - na codzień |
|
Autor |
Bluebird Tomek
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 15.04.09 |
Dodane dnia 11-04-2012 19:59 |
|
|
Okopuję temat, bo u mnie prędkościomierz nie działa, zdjąłem koło i linkę mam zerwaną. Wiem, że występują dwa rodzaje tych linek, a dokładniej to dwa systemy mocowania do licznika - na zatrzask lub przykręcana. Do 924 miałem przykręcaną, a wie ktoś może jak jest w 944 rocznik 83r?
|
|
Autor |
przemek84
Użytkownik
Miejscowość: Gdynia
Data rejestracji: 06.02.07 |
Dodane dnia 11-04-2012 20:15 |
|
|
W 83 napewno tak samo jak w 924 bo te linki sa zamienne. W 85.5 dopiero byla juz linka do skrzynki biegow.
Sprzedam troche czesci do Porsche 924 i 944. |
|
|
|
|
|
| |