| | |
Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
RE: przewody WN janmor |
parasol
Użytkownik
Miejscowość: Tychy
Data rejestracji: 27.01.09 |
Dodane dnia 29-08-2010 14:07 |
|
|
wiem, że troche mieszam, ale to auto mnie już doprowadza do szału, jak kurka miał iskre mocną że lejący k-jet mu nie przeszkadzał, tak teraz na dobrym k-jecie nie potrafi przepalić, dobra nie będe tutaj nic truł, musze przejrzeć elektrykę, zaczęło się po wymianie wiązki. Jet to tylko tyle dziwne że po wymianie wiązki odpalił od "pierwszego" - tyle że 4 gar był zalany, więc sprawdziłęm przewody WN. problemy zaczęły się jak zamieniłem kable ... teraz silnik nie łapie, albo łapie i gaśnie . |
|
Autor |
RE: przewody WN janmor |
Misiek
Użytkownik
Miejscowość: Jelenia Góra
Data rejestracji: 16.05.07 |
Dodane dnia 29-08-2010 16:18 |
|
|
Sprawdź ustawienie przewodów WN z rozdzielacza do świec. Powinny być w kolejności oznaczonej na deklu zaworów. Nie jestem teraz pewny ale jest chyba 1,3,4,2. Ustaw wał tak aby rozrząd pokazywał położenie do ustawiania rozrządu na płetwę z pokrywy zaworów (pokrywa się wtedy z kropką na kółku rozrządu). Wtedy sprawdzasz w aparacie zapłonowym, który przewód idzie do 1-go cylindra i tam go podepnij. Potem zgodnie z zegarkiem... następny będzie 3, 4 i na końcu 2. Jak dobrze ustawisz to nie powinno być problemów.
Brak iskry może być także spowodowany złym ustawieniem takiego kowadełka/przerywacza w aparacie - krzywki mogą nie być równe i np na 3 działa a 4 nie łapie też lepiej to sprawdzić czy jak silnik ma dostać iskrę to styki się rozwierają - można to sprawdzić kręcąc wałem i patrząc na aparat zapłonowy (oczywiście bez kopułki )
było:
924 Turbo (931'82) - Ihasa green metallic niestety ... Odjechało w świat ;-(
924'81 - Alpinweiss - ponoć gdzieś jeździ koło Wrocławia
924'77 - RHD - Poszło na części
Lista turbo prosiąt w PL
Mapa Polskich Transaxli
Misiek dodał/a następującą grafikę:
Edytowane przez Misiek dnia 29-08-2010 16:20 |
|
|
|
|