924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Porsche | Problemy techniczne
Strona 2 z 2 < 1 2
Autor RE: przewody WN janmor
parasol
Użytkownik

Miejscowość: Tychy
Data rejestracji: 27.01.09
Dodane dnia 29-08-2010 14:07
wiem, że troche mieszam, ale to auto mnie już doprowadza do szału, jak kurka miał iskre mocną że lejący k-jet mu nie przeszkadzał, tak teraz na dobrym k-jecie nie potrafi przepalić, dobra nie będe tutaj nic truł, musze przejrzeć elektrykę, zaczęło się po wymianie wiązki. Jet to tylko tyle dziwne że po wymianie wiązki odpalił od "pierwszego" - tyle że 4 gar był zalany, więc sprawdziłęm przewody WN. problemy zaczęły się jak zamieniłem kable ... teraz silnik nie łapie, albo łapie i gaśnie .
1881662
Autor RE: przewody WN janmor
Misiek
Użytkownik

Miejscowość: Jelenia Góra
Data rejestracji: 16.05.07
Dodane dnia 29-08-2010 16:18
Sprawdź ustawienie przewodów WN z rozdzielacza do świec. Powinny być w kolejności oznaczonej na deklu zaworów. Nie jestem teraz pewny ale jest chyba 1,3,4,2. Ustaw wał tak aby rozrząd pokazywał położenie do ustawiania rozrządu na płetwę z pokrywy zaworów (pokrywa się wtedy z kropką na kółku rozrządu). Wtedy sprawdzasz w aparacie zapłonowym, który przewód idzie do 1-go cylindra i tam go podepnij. Potem zgodnie z zegarkiem... następny będzie 3, 4 i na końcu 2. Jak dobrze ustawisz to nie powinno być problemów.
Brak iskry może być także spowodowany złym ustawieniem takiego kowadełka/przerywacza w aparacie - krzywki mogą nie być równe i np na 3 działa a 4 nie łapie też lepiej to sprawdzić czy jak silnik ma dostać iskrę to styki się rozwierają - można to sprawdzić kręcąc wałem i patrząc na aparat zapłonowy (oczywiście bez kopułki smiley )

było:
924 Turbo (931'82) - Ihasa green metallic niestety ... Odjechało w świat ;-(

924'81 - Alpinweiss - ponoć gdzieś jeździ koło Wrocławia
924'77 - RHD - Poszło na części

Lista turbo prosiąt w PL
Mapa Polskich Transaxli

Misiek dodał/a następującą grafikę:

Edytowane przez Misiek dnia 29-08-2010 16:20
7884203 www.mauser98k.internetdsl.pl
Strona 2 z 2 < 1 2