Autor |
RE: Remont 924 by Marko84s |
przemek84
Użytkownik
Miejscowość: Gdynia
Data rejestracji: 06.02.07 |
Dodane dnia 08-07-2009 14:24 |
|
|
a nie lepiej pozostac w oryginalne i tylko dol progow miec czarny?
Sprzedam troche czesci do Porsche 924 i 944. |
|
Autor |
Marko84s
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 22.01.09 |
Dodane dnia 08-07-2009 23:06 |
|
|
No właśnie tak też mi się wydaje bo czarne zderzaki za bardzo by się gryzły z resztą.
|
|
Autor |
Marko84s
Użytkownik
Dodane dnia 09-07-2009 23:36 |
|
|
Chcę was wszystkich poprosić o radę. Niestety podupadam ostatnio trochę finansowo z powodu kryzysu (to znaczy pracodawca twierdzi że jest kryzys) dodatkowo budżet mocno obciąży mi fakt że pierwszego sierpnia wynajmę z moją narzeczoną mieszkanko na Tarchominie. Brakuje mi już niestety kasy na remont autka.
Ostatnio pytałem się ile w warsztacie chcą za przespawanie dachu krzyknęli 800zł to naprawdę duża kasa razem z dachem wychodzi 1tys zł a do zrobienia jeszcze masa rzeczy nie wiem czy dam radę to dalej ciągnąć przyznam się że nie spodziewałem się takiej ilości rzeczy do naprawy. Cieszy mnie tylko silnik który pozatym że zalewa się paliwem odrobinę to jest naprawdę w dobrym stanie.
Auto mogę skończyć tylko wtedy jeśli sam wszystko porobię warsztaty odpadają. Moje pytanie jest takie czy ktoś z was mógłby odwiedzić mój garaż w Ursusie i ocenić czy jest sens dalszej naprawy tego auta? Oczywiście odwdzięczę się za taką przysługę.
Generalnie nie jest dobrze z blachą w kilku miejscach, ale to trzeba zobaczyć.
Koledzy co prawda z wykształcenia jestem mechanikiem ale w szkole za dużo o Porsche nie mieliśmy zajęć w zawodzie nie pracuję. Bez waszych rad i pomocy będę musiał sprzedać auto bo nie chcę go wyremontować na zasadzie że a może 2 lata jeszcze wytrzyma. Pozatym myślę że gdybym go sprzedał to był by już jego koniec bo naprawdę jest trudny w przywróceniu do stanu ''dobrego'' tych aut jest coraz mniej sami wiecie że co jakiś czas jakieś 924 z forum kończy jako magazyn części. Polubiłem to auto nawet moja narzeczona go polubiła.
Niestety przy obecnym stanie rzeczy mam dwie opcje do wyboru albo sprzedać, albo podjąć się remontu który przy obecnym stanie finansowym może potrwać nawet ponad rok lub nawet więcej bo staram się coś jeszcze na ślub zebrać. Nie będzie to niestety remont na ideał bo na to mnie niestety nie stać przeceniłem trochę swoje możliwości. Myślicie że jest sens robić remont który nie do końca wystarczy na wiele lat? Bez waszej wiedzy i rad będzie ciężko go poskładać do kupy.
Jest ktoś kto mógłby do mnie podjechać na oględziny?
Dodam że autko raczej samo nigdzie nie pojedzie ponieważ w środku nie ma już nic wszystko zdemontowałem fotele tapicerkę wygłuszenia została goła blacha. W dodatku wciąż nie mogę ożywić kierunkowskazów
Przepraszam że tak się żalę ale musiałem to z siebie wyrzucić chyba.
|
|
Autor |
Qbak
Użytkownik
Miejscowość: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Data rejestracji: 03.08.07 |
Dodane dnia 10-07-2009 01:19 |
|
|
Ja na przykład wiem że moje auto nie jest ideałem i jakoś z tym żyję.
Jak będę miał możliwości finansowe (i jakiś dupowóz) to może zabiorę się
za taki remont od podstaw. Tylko boję się żebym przypadkiem nie skończył
tak jak Jacek z virtualem. Ty tak trochę zaczynasz, bo to trzeba zrobić, tamto
też by się przydało i tak lista rośnie. Ja bym na Twoim miejscu zrobił to co
trzeba żeby auto bezpiecznie jeździło i dobrze (w granicach rozsądku) wyglądało.
Moje wypadałoby poprawić, jeżeli chodzi o lakier, ale ja się wolę ścigać i na to
wydaje kasę
Ja specjalnie Ci nie pomogę ocenić stanu i tak dalej, ale mógłbym wpaść
i zobaczyć na czym stoisz Dopiero w następnym tygodniu najwcześniej
i to zwykle w godzinach późnych wieczornych. (po 22)
Może jeszcze ktoś się wybierze ze mną?
924 2.0 N/A - 83' Targa LM8U
Tor Poznań 2:04,992
Mapa Polskich Transaxli
QBAK - nowe części (i akcesoria) do Porsche
Edytowane przez Qbak dnia 10-07-2009 01:20 |
|
Autor |
michal928
Użytkownik
Miejscowość: Raszyn
Data rejestracji: 20.10.06 |
Dodane dnia 10-07-2009 09:06 |
|
|
Słuze pomoca. Nie zalamuj sie - zawsze jest jakas alternatywa. Jakbym mial zaplacic 800zl za przespawanie dachu to wolalbym sobie kupic za takie pieniadze migomat i sam to zrobic... Dodatkowo moglbys pospawac reszte budy za darmo i jeszcze zostalby sprzet... Ostatecznie migomat mozna od kogos pozyczyc i wyjdzie za darmo.
Qbak - wybieramy sie?
924 `76, 928 S `83 MANUAL, 931 S2 `81 (turbo), Boxster 2,5 `98, 924 '85 - bedzie kiedyś wydmucha, Boxster S `00, Boxster 2,7 `04, 931 S1 `79, 924 `78 ex Ciachowóz, 996 C4 Cabrio `00, Boxster 2,7 `01, 944 Turbo `86, 996 Turbo `03, 944 S2 `87, Boxster `98
Naprawa Porsche i nie tylko - mechanika, elektryka, modyfikacje... zapraszam (508 11 55 54) www.porschepana.pl |
|
Autor |
Qbak
Użytkownik
Miejscowość: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Data rejestracji: 03.08.07 |
Dodane dnia 10-07-2009 11:17 |
|
|
Możemy, tylko ja najwcześniej w następnym tygodniu.
Jakby coś się u mnie zmieniło to dam znać
924 2.0 N/A - 83' Targa LM8U
Tor Poznań 2:04,992
Mapa Polskich Transaxli
QBAK - nowe części (i akcesoria) do Porsche |
|
Autor |
Marko84s
Użytkownik
Dodane dnia 11-07-2009 12:02 |
|
|
Był bym wdzięczny chłopaki za pomoc w diagnozie bo ja niestety nie mogę jeszcze powiedzieć że znam się na Porsche
|
|
Autor |
pit
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 26.03.08 |
Dodane dnia 11-07-2009 16:10 |
|
|
Witaj. przerabiałem właśnie niedawno temat znikających kierunkowskazów,myślałem że elektrykę już wypruję ale jest proste rozwiązanie-objawy miałem takie jak u ciebie,dokładnie- jest to brak masy na przekażniku -cienki brązowy kabelek zapięty pod wspólnej masy do karoserii głęboko po lewej stronie od kolumny kierowniczej.Prawdopodobnie przy pracy musiałeś go naruszyć i się raczej zerwał.Jest dziwnie cienki no ale tak to wygląda po podłączeniu do masy wszystko działa . ciężko tam dojść,ja wykręciłem fotel i leżąc na plecach z latarką przedzierałem się przez gąszcz tej całej "elektrowni"Owocnego szukania pozdro |
|
Autor |
Marko84s
Użytkownik
Dodane dnia 11-07-2009 22:55 |
|
|
Dzięki poszukam według wskazówek a mam łatwiejsze zadanie niż Ty bo w tej chwili w aucie nie mam żadnych plastyków i tapicerki zresztą foteli też nie mam założonych
|
|