Autor |
takie plastikowe coś... |
miniver
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 07.04.07 |
Dodane dnia 19-10-2007 02:21 |
|
|
Krótkie pytanie: czy plastikowy łącznik, który idzie na koniec rurki doprowadzającej olej na wałek rozrządu da się gdzieś dostać???
Don't panic! |
|
Autor |
RE: takie plastikowe coś... |
pilatus
Administrator
Miejscowość: Cze-wa/Piaseczno
Data rejestracji: 28.01.06 |
Dodane dnia 19-10-2007 09:18 |
|
|
Ok. 2 lata i 5 miesięcy temu można to było dostać w salonach Porsche za 8 zł.
Ok. 2 lata i 4 miesiące temu było to już niedostępne w salonie (wycofane z produkcji).
Jeśli ktoś gdzieś to znajdzie w sklepie to też proszę o info.
pzdr
jacek(pilatus) |
|
Autor |
miniver
Użytkownik
Data rejestracji: 07.04.07 |
Dodane dnia 26-10-2007 12:29 |
|
|
Na to wychodzi, że najlepiej byłoby cofnąć się w czasie jakieś trzy lata...
W zeszłym tygodniu zadzwoniłem do dealera VW i podałem nr części, miły pracownik na to, że nie ma sprawy, sprowadzą mi to na za tydzień za całe 9 złotych. Coś mi jednak podpowiadało, żeby się tym nie chwalić aż będę miał w ręku te plastiki... No i dzisiaj dzwonię, a inny miły pracownik mówi mi, że część już nieprodukowana, więc sorry... Pozostaje podróż w czasie..
Don't panic! |
|
Autor |
juras
Użytkownik
Miejscowość: łódź
Data rejestracji: 31.01.06 |
Dodane dnia 26-10-2007 12:43 |
|
|
Używka pozostaje a że było tego w VW LT, Audi itp to może się uda znaleźć. Mechanik u którego zresztą zmieniałeś pasek rozrządu skądś mi przy wymianie uszczelniaczy zaworowych wyczarował całą rurkę smarującą wałek z tym plastikiem bo nie miałem tego wcale...
|
|
Autor |
Wojciek
Użytkownik
Miejscowość: Gliwice
Data rejestracji: 31.01.06 |
Dodane dnia 26-10-2007 12:45 |
|
|
Ja musiałem kupić ostatnio drugi silnik żeby to dostać...
A co miniver, ułamało się...? Ja miałem o tyle szczęścia, że powiedziałem mechanikowi przy remoncie, żeby mi nie ustawiał luzów, sam sobie to zrobie. Gdyby nie to, nawet bym nie wiedział, że mam uwalony ten plastik. Uwaliło mu się przy demontażu i nawet nie miał ochoty mnie o tym poinformować, tylko przyłożył połamane części do siebie. Czym to grozi, wszyscy wiemy. Wniosek? chcesz mieć coś dobrze zrobione - zrób to sam!
Edytowane przez Wojciek dnia 26-10-2007 12:46 |
|
Autor |
Bilek
Użytkownik
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 13.06.06 |
Dodane dnia 03-11-2007 21:13 |
|
|
co do ściągania części przez autoryzowany serwis Porsche lub VW:
kilka miesięcy temu szukałem nowych korbek do opuszczania szyb w swoim aucie więc wybrałem się do salonu na połczyńską w Warszawie odpowiedź pana z serwisu:
"Ta część jest już nieprodukowana"
Zdjąłem więc starą z auta i pojechałem do autoryzowanego przedstawiciela VW przy ul. Modlińskiej tu uzyskałem jeszcze ciekawszą informację że po mimo nr VW Audi na części taka część w katalogu nie występuje. Na szczęście miałem taką plastikową podkładkę pod korbkę i po niej znalazłem z panem w serwisie VW że to część od golfa I, ale korbka ma zupełnie inny nr fabryczny więc pan stwierdził że to na pewno inna część. Ja się uparłem i zamówiłem te korbki... Okazało się że przyszły dokładnie te same korbki tylko zmienił się numer fabryczny ( co ciekawe teraz nowe mają wybite 2 numery)
Więc może z tą częścią jest tak samo?
Porsche 924 '82 zabytek
Porsche 944 '83 zbytek |
|
Autor |
Damian
Użytkownik
Data rejestracji: 01.02.06 |
Dodane dnia 05-11-2007 22:35 |
|
|
No ja niestety łódzkie "salony" VW w poszukiwaniu tego plastika do rułki olejowej zwiedziłem - towar jest nie produkowany i nie zalega na magazynach, a nic podobnego nie znaleźliśmy.
Chyba juras też parę lat temu podobne poszukiwania uskutecznił, z podobnym skutkiem Także szrocik, albo płaskorzeźba pozostaje...
|
|