Autor |
Przekaznik..kable pytanko... |
troll oslo
Użytkownik
Miejscowość: Moss-Norwegia
Data rejestracji: 07.08.07 |
Dodane dnia 19-11-2007 18:40 |
|
|
Witam.
mam pytanko do tych co maja porsche z opcja zalanczajacej sie pompy paliwa po przekreceniu zaplonu...
mianowicie czy po wyjeciu przekaznika od interwalu wycieraczek pompa tez wam sie zalancza?
cos mi swita iz ten przekaznik moze miec wiecej funkcji ewentualnie ma zwiazek z innymi czynnosciami wiazki...
prubowalem kilka innych przekaznikow ale w zadym nieorginalnym nie ma interwalu reszta ok, no i przestala mi zalanczac pompa jak wsadzilem polutowany przekaznik orginalny to pompa zalaczyla ale padl bezpiecznik od wycieraczek..
no i moze ktos wie jak znalesc gdzie jest + a gdzie - na pompie paliwa ale tej zanozonej czesciowo w baku? byc moze mam zle podlaczone kable
|
|
Autor |
RE: Przekaznik..kable pytanko... |
pilatus
Administrator
Miejscowość: Cze-wa/Piaseczno
Data rejestracji: 28.01.06 |
Dodane dnia 19-11-2007 19:48 |
|
|
Jak wyczyścisz tę pompkę to jest na niej napisane gdzie "+" a gdzie "plus ujemny" . Dokładniej na tym plastiku tuż przy blaszkach od zasilania.
pzdr
jacek(pilatus) |
|
Autor |
troll oslo
Użytkownik
Dodane dnia 19-11-2007 20:22 |
|
|
wlasciwie to i prubowalem ale robilem sobie konserwacje podwozia i tak wszystko zaciapalem sirodkami iz doczyscic nie moge.....
ale jeszcze jutro sproboje
|
|
Autor |
ElastiC
Użytkownik
Miejscowość: Katowice
Data rejestracji: 01.02.06 |
Dodane dnia 19-11-2007 20:25 |
|
|
Nie chcialbym byc zlym prorokiem, ale przekaznik wycieraczek nie ma zadnego wplywu na prace przekaznika pompy. Dokladnie rzecz biorac, to ten 2 sekundowy okres zalaczenia pompy po zaplonie kryje sie w przekazniku pompy i jest powiazany z praca modulu zaplonowego.
Jestes pewien, ze nikt nie kopal w elektryce? Troche dziwne rzeczy ci sie dzieja.
Czy reszta elektryki chodzi ok?
|
|
Autor |
troll oslo
Użytkownik
Dodane dnia 19-11-2007 20:43 |
|
|
niby nikt nie grzebal, wiazki i wszystko wyglada calkiem przyzwoicie jak na swoj wiek, poza brakiem interwala w wycieraczkach i wlasnie tego 2-3 sekundowego doladowania cisnienia pompa wszystko jest ok nie ma zadnych spadkow w napieciu...
moze przekaznik diabli biora ale zauwazylem ze w etce tez jest taki jak u mnie wiec jutro pozycze z servisu vaga i sprawdze na nowym przekazniku ..
modul.. niby pali ok i nie ma dziwnych objawow z zaplonem...
|
|
Autor |
troll oslo
Użytkownik
Dodane dnia 23-11-2007 20:24 |
|
|
wie wczoraj grzebalem w przekaznikach i kablach i musi byc cos nie tak jak wywalilem przekaznik nr.1 ten od wiatraka chlodnicy to pompa zaczeka dzialac po przekreceniu kluczyka, niestety wystarczy jak mam wlaczony przycisk ogrzewania na tylna szybe i juz pompa nie zadziala...
wiec wyglada na to iz gdzies cos nie rozlancza ale nie ucieka mi na szczescie prad i auto stalo ponad tydzien i aku byl ok.
bede szukal dalej ale juz mam shematy elektryki w 924 i bedzie latwiej
|
|