Dodane dnia 13-09-2019 14:02
Od pewnego czasu mój prosiak zaczął grymasić na zimnym silniku. Zaczęło się od falowania obrotów i co jakiś czas zaczął gubić cylinder. Aktualnie jest tak że pali po kilku sekundach gaśnie, odpalam drugi raz, znowu gaśnie i za 3 zaczyna chodzić.
Dokopałem się w instalacji że do czerwono-czarnego przewodu wychodzącego z wtyczki 5 wtrysku podłączony jest przewód który idzie do włącznika w kabinie. Ostatnio wymontowywałem dodatkowe klaksony i przy okazji odłączyłem wszystkie kable od tych dodatkowych przełączników i teraz nie wiem gdzie dalej był podłączony.
Pytanie za co odpowiedzialny jest ten przewód i gdzie był podłączony ?
Widziałem gdzieś że problem z zimnym startem na szybko można rozwiązać przez podłączenie biało-czerwonego przewodu do masy.
Pytanie dlaczego ktoś w moim aucie podłączył się do czerwono-czarnego?
Dodane dnia 17-09-2019 09:45
Wtryskiwacz rozruchowy jest otwarty tylko podczas włączonego rozrusznika więc jeśli problem jest już po odpalniu to bardzo wątpliwe, że to ma związek z wtryskiwaczem rozruchowym.
A w twoim przypadku dziwne podłączenie przewodu od wtryskiwacza do guzika w kabinie (jeśli dobrze zrozumiałem) to czyjś "patent" na problemy z rozruchem...