| | |
Logowanie | |
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Zapomniane hasło? Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
|
|
Autor |
Kilka problemów technicznych;/ |
Nyguss
Użytkownik
Miejscowość: Walim
Data rejestracji: 25.04.08 |
Dodane dnia 04-05-2008 13:17 |
|
|
Witam, od wczoraj jestem właścicielem prosche 924 i mam duuuuużo roboty przy nim, ale po przejażdzkach stwierdzam, że warto, a więc przy większych obrotach drgania drążka zmiany biegów(coś tutaj na forum znalazłem, ale bez konkretów), czasami gdy popuszczam sprzęgło to coś trzeszczy(chyba łożysko przy skrzyni, albo na sprzęgle, ale nie bardzo się na tym znam) nie działa mi zegar prędkościomierza(nie podświetla się, może to z elektryką coś?) krzywe tarcze mam z przodu i pytanie czy od audi B1 przypasują? I od sprzedającego mi kolegi wiem, że oleju żre i trzeba uszczelniacze wymienić i ile może kosztować taka wymiana? W auto w wakacje zamierzam troszke zainwestować(pomalować, obszyć nową skórą itp.) Wiem, że o wiele rzeczy pytam, więc jakby ktoś chciał mi pomóc pisać na gg10072386 nawet jak niedostępny! Z góry wielkie dzięki!! pozdrawiam! |
|
Autor |
RE: Kilka problemów technicznych;/ |
przemek84
Użytkownik
Miejscowość: Gdynia
Data rejestracji: 06.02.07 |
Dodane dnia 04-05-2008 13:29 |
|
|
"chyba łożysko przy skrzyni, albo na sprzęgle, ale nie bardzo się na tym znam) "
- juz jedna osoba mnie pytala o to lozysko(chce kupic)....faktcznie to moze byc to jak chcesz to moge sie dowiedziec wiecej w tym temacie. Igor mial podobny albo taki sam problem jak Twoj. Tak sie zastanwaiam czy to nie przypadkowo poduszka skrzyni biegow?(czytalem o tym w ksiazkach dla mechanikow).
"nie działa mi zegar prędkościomierza(nie podświetla się, może to z elektryką coś?)" - do wymiany zarowka za 2zl
Sprzedam troche czesci do Porsche 924 i 944. |
|
Autor |
RE: Kilka problemów technicznych;/ |
juras
Użytkownik
Miejscowość: łódź
Data rejestracji: 31.01.06 |
Dodane dnia 04-05-2008 22:47 |
|
|
To chyba chodzi o łożysko igiełkowe sprzęgła. Temat już był o tym. Z obrazkami nawet.
2.5 turbo, 2.5 N/A, 2.0 turbo, 2.0 N/A, 0.8 CDI, 0.600 |
|
|
|
|
|
| |