924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Porsche | Problemy techniczne
Autor cholerny aparat zapłonowy...
jadak
Użytkownik

Miejscowość: Brzesko (OKOCIM:) )
Data rejestracji: 09.12.07
Dodane dnia 30-11-2008 19:34
Panowie (i Panie oczywiście), mam prośbę. Potrzebuję numer katalogowy wg. boscha (tudzież VW/audi) aparatu zapłonowego z czujnikiem Halla(tzn. potrzebuję sprawdzić jaki jest na prawdę bo numer wg katalogu mam). I sprawdzenia czy w drugiej połowie 78/na początku 79 był montowany ten sam aparat co na początku produkcji. Mam problem, bo wysypał mi się orginalny aparat i okazało się że kupiony od kolegi z forum nie pasuje ( brak hala, przerywacz) I w sumie nie wiem czy to była jakaś opcja czy ktoś dłubał przy silniku w ślicznotce (zobowiązany byłbym także za ewentualne zdjęcia wtyczki hala w waszych maleństwach). I błagam...nie odsyłajcie mnie do PETa bo tam jest tylko numer modułu jako całości, natomiast numeru samego rozdzielacza nie ma ( na razie kombinuję, żeby wsadzić jednak orginalny aparat a nie elektronikę)

Witajcie w gronie zboczeńców®
924 '79 dla przyjemności
944 '83 US? w remoncie
Przedniosilnikowy nietransaxle Cayenne S'04 na codzień;
Honker 4011 '90 na zimę;
Zipp Raven 250 '09 i Barton Fighter '11 żeby poczuć wiatr we włosachsmiley
pomóżmy Zosi przejść na drugą stronę tęczy...

Edytowane przez jadak dnia 30-11-2008 19:34
Autor RE: cholerny aparat zapłonowy...
michal928
Użytkownik

Miejscowość: Raszyn
Data rejestracji: 20.10.06
Dodane dnia 30-11-2008 22:29
Byl taki system z czujnikiem halla. Nazywalo sie to TCI-H i wystepowalo w pozniejszych rocznikach ale dosc sporadycznie. Czy byl w 79 - szczerze watpie... Aparat zaplonowy byz podcisnieniem, przepustnice z czujnikami i 2 moduly przy lewej lampie z przodu. Numeru ci nie podam bo nie widzialem tego nigdy na oczy ale rysunek systemu jest w ksiazce haynesa na stronie 287. Jesli chcesz to dysponuje aparatem zaplonowym z czujnikiem halla ale niestety jest on troche przerobiony bo nie posiada oryginalnej wtyczki tylko kabel i to w dodatku nie wiem czy hall nie byl dokladany.... Wydaje mi sie ze sam czujnik pownienes dostac w sklepie Vw Audi jesli to on jest skopany. Jesli skopany jest aparat to nie da sie poskladac z dwoch jednego?
31356497
Autor RE: cholerny aparat zapłonowy...
michal928
Użytkownik

Miejscowość: Raszyn
Data rejestracji: 20.10.06
Dodane dnia 30-11-2008 22:31
Porob zdjecia tego co masz u siebie i opisz problem a sprobuje cos zaradzic.
31356497