Postów: 1208 Miejscowość: Brzesko (OKOCIM:) ) Data rejestracji: 09.12.07
Dodane dnia 30-11-2008 19:34
Panowie (i Panie oczywiście), mam prośbę. Potrzebuję numer katalogowy wg. boscha (tudzież VW/audi) aparatu zapłonowego z czujnikiem Halla(tzn. potrzebuję sprawdzić jaki jest na prawdę bo numer wg katalogu mam). I sprawdzenia czy w drugiej połowie 78/na początku 79 był montowany ten sam aparat co na początku produkcji. Mam problem, bo wysypał mi się orginalny aparat i okazało się że kupiony od kolegi z forum nie pasuje ( brak hala, przerywacz) I w sumie nie wiem czy to była jakaś opcja czy ktoś dłubał przy silniku w ślicznotce (zobowiązany byłbym także za ewentualne zdjęcia wtyczki hala w waszych maleństwach). I błagam...nie odsyłajcie mnie do PETa bo tam jest tylko numer modułu jako całości, natomiast numeru samego rozdzielacza nie ma ( na razie kombinuję, żeby wsadzić jednak orginalny aparat a nie elektronikę)
Postów: 3379 Miejscowość: Raszyn Data rejestracji: 20.10.06
Dodane dnia 30-11-2008 22:29
Byl taki system z czujnikiem halla. Nazywalo sie to TCI-H i wystepowalo w pozniejszych rocznikach ale dosc sporadycznie. Czy byl w 79 - szczerze watpie... Aparat zaplonowy byz podcisnieniem, przepustnice z czujnikami i 2 moduly przy lewej lampie z przodu. Numeru ci nie podam bo nie widzialem tego nigdy na oczy ale rysunek systemu jest w ksiazce haynesa na stronie 287. Jesli chcesz to dysponuje aparatem zaplonowym z czujnikiem halla ale niestety jest on troche przerobiony bo nie posiada oryginalnej wtyczki tylko kabel i to w dodatku nie wiem czy hall nie byl dokladany.... Wydaje mi sie ze sam czujnik pownienes dostac w sklepie Vw Audi jesli to on jest skopany. Jesli skopany jest aparat to nie da sie poskladac z dwoch jednego?