Dodane dnia 09-06-2006 22:51
Panowie moje pytanie jest takie jak macie połączony akumulator, jednym kablem plusowym do alternatora a potem do rozrusznika czy jeden do alternatora a drugi do rozrusznika oczywiśćie wyłączając z tego kabel minusowy od akumulatora, pytam dlatego iż w moim autku mam nielada problem który mnie już bardzo peszy mianowicie problem występuje tylko w nocy a kąkretnie to po załączeniu świateł żarzy się kontrolka od ładowania włączam dmuchawę jest jeszcze bardziej czerwona nie wspominając jusz o radiu teraz tak po kolei opiszę jak próbowałem sprawę rozstrzygnąć.
1.wymiana paska alternatoraefekt żaden)
2.wymiana regulatora napięcia efekt jak powyżej.
3.w wielkiej desperacji wymiana alternatora na lucas:>efekt znów mnie nie zadowolił.
4.znajomy doradził mi wyciągnięcie kabla który dochodzi do alternatora bo może być spękany i chyba pójdę tą drogą tylko niewiem jaki kabel wybrać czy są jakieś specialne czy zwykły kabel do alternatora jeśli to inny kabel to proszę o jakieś wytyczne cena marka itd;
Panowie błagam pomórzta bo regularnie rozbraja mi akumulator a żona mnie chce zamordować jak moja życiowa pasja niezbyt jest za tym aby zapalić i nakazuje mi sprzedać moją miłość od pierwszego wejrzenia mówi mi o jakimś tam oplu a ja niechce.
Byłbym barzdo zobowiązany za pomoc i ewentualne poprowadzenie mnie do celu dodam że tak się dzieje na każdym akumulatorze nawet nowym a kablami licząc od akumulatora jadę tak klema plusowa ma na sobie podłączonych kilka małych kabelkówa także dwa gubasy jeden grubas idzie sobie po nadkolu do alternatora do plusa a drugi jest poprowadzony do rozrusznika który nie jest połączony z rozrusznikiem, a przy okazij rozrusznik ma trzy wtyczki plus minus i pośrodku jakiś mały dodam że ten prawdopodobnie jest u mnie pusty tzn; nie podłączony jest tam jakiś odłączony kabelek ale troszki mam stracha go tam wsunąć mam nadzieję że dość jasno opisałem wam muj problem więc proszę o jakieś wskazuwki.
aktualnie bez 924 ale są myśli nad 924 ponownie lub 944