Autor |
szczelność dolotu- jak dokładnie sprawdzić |
parasol
Użytkownik
Miejscowość: Tychy
Data rejestracji: 27.01.09 |
Dodane dnia 17-10-2010 10:22 |
|
|
koledzy mam następujący problem, gdzieś nie mam szczelności w dolocie.. ale nie wiem dokładnie gdzie ... wcześniej mi auto nie odpalało, za namową kolegi Aspena, zadzwoniłem do Porsza, on mi doradził żeby szukać nieszczelności w dolocie, no i faktycznie, wymontowałem cały dolot, zmieniłem uszczelki na nowe, poskładałem autko paliło, chodziło równo na 4gary, no po prostu marzenie, ale pech chciał że "strzelił" mi wężyk od 5 wtrysku, musiałem wymontować część dolotu żeby dojść do przewodówi wtrryskiwaczy, bo stwierdziłem że wymienie wszystkie (jak strzelił jeden może strzelić kolejny), wczoraj po wymainie przewodów i poskładaniu znowu nie chciał zapalić, tarcza spiętrzająca ladwo ledwo sie do góry podnosi ... kurcze wiem które elementy demontowałem, więc teoretycznie jak wczesnije auto chodziło to moze one są problemem. Demontowałem: wtryski, przewód przy przepustnicy, przewód zaworu dodatkowego powietrza... może gumki na wtryskach? może zmoieniłem ich kolejność i któryś jest nieszczelny? Jak to sprawdzić najlepiej? A powiedzcie mi może mieć jakiś wpływ na to źle podpięte serwo hamulca? już tłumacze: u mnie jest podpięte zza przepustnicy bezposrednio do pompy hamulcowej, a podobno ma być jeszcze trójnik i iść do przewodu gumowego za kjetem?
Edytowane przez parasol dnia 17-10-2010 10:27 |
|
Autor |
RE: szczelność dolotu- jak dokładnie sprawdzić |
parasol
Użytkownik
Dodane dnia 17-10-2010 12:17 |
|
|
na 90% mam nieszczelną gumkę na wtryskiwaczu, poskręcałem dolot, wydaje mi się ze jest szczelny, autko odpala na 2-3 gary i gaśnie 4 gar zalany, jego gumka jest dziwnie luźna, myślę że to jest problemem, nie zwróciłem uwagi i zamieniłem wtryskiwacze kolejnością a były dobrze dopasowane ... |
|
Autor |
troll oslo
Użytkownik
Miejscowość: Moss-Norwegia
Data rejestracji: 07.08.07 |
Dodane dnia 17-10-2010 12:52 |
|
|
wez odpal auto i prysnij samostartem w podejzane okolice jak uslyszysz ruznice to zasysa gaz i znalazles nieszczelnisc...
taka rada na szybko to dorwij dirco taki silikon i posmaruj wkolo podejzane gniazdo wtrysku bedzie uszczelnione i wytrzyma kupe lat albo do czasu kupna uszczelniaczy...
|
|
Autor |
parasol
Użytkownik
Dodane dnia 17-10-2010 13:25 |
|
|
wlaśnie przed chwilką wróciłem, posmarowałem dirko gniazda wtrysków ... niech teraz sobie schnie ... normalnie jakieś czary. Autko chodziło normalnie, prawidłowo, do momentu awarii węża. Później zdemontowałem wszystkie węże z k-jeta, a żeby ułatwić sobie dostęp do wtrysków to zdemontowałem gumę dolotu przy przepustnicy, króciec do zaworu dodatkowego powietrza... i to wszystko ... widać że w obrębie tych rzeczy coś mi się schrzaniło ... sam nie wiem ... poczekam aż silikon wyschnie ... |
|
Autor |
aspen15
Użytkownik
Miejscowość: warszawa
Data rejestracji: 22.06.09 |
Dodane dnia 27-10-2010 10:22 |
|
|
i jak po tym dirco??
http://www.facebook.com/witold.alpina |