924.pl
Nawigacja
Strona Główna
Newsy
Artykuły
Galeria
Forum
Komentarze
Download
Linki
Kontakt
Szukaj
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
924.pl | Porsche | Problemy techniczne
Autor Malowanie proszkowe pokrywy zaworowj.
seb_jak
Użytkownik

Miejscowość: k/Piaseczna
Data rejestracji: 30.12.08
Dodane dnia 26-11-2010 17:56
Mam pytanie związane z malowaniem pokrywy zaworowej. Nie wiem czy ma to jakieś większe znaczenie, ale spytać nie zaszkodzi.

Pokrywa oryginalnie ma powłokę lakierowaną, zarówno z zewnątrz jak i od środka. W czasie piaskowania przed ponownym malowaniem usunięto całość powłoki. I teraz mam dylemat, czy malować całość, czy tylko część zewnętrzną (malowanie proszkowe).
Zastanawiam się czy kontakt nieoryginalnej jednak powłoki lakierniczej z olejem i narażenie na większą temp. nie będzie miało jakis negatywnych konsekwencji...

Jeszcze pytanie dodatkowe, czy kolor którym jest pomalowana pokrywa (odcień beżu) jest gdzieś opisany w palecie RAL ?
Porównując z wzornikiem jaki mają w lakierni nie mogłem się doszukać identycznego odcienia (najbardziej zbliżony był RAL1013).
Jeszcze biorę pod uwagę malowanie na grafit (np RAL7048) + napisy w kolorze - coś podobnego ma chyba Simprez w 944S-ce. Wygląda super, tyle że nie oryginał.

Pozdrawiam,

Sero
944 S2 '89
Autor RE: Malowanie proszkowe pokrywy zaworowj.
piterson
Użytkownik

Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 02.02.06
Dodane dnia 26-11-2010 19:53
Tylko z zewnątrz! Ten patent z lakierem wewnątrz nie był zbyt dobry - bywały przypadki gdzie od środka lakier również obłaził...