Autor |
Regeneracja skóry i naprawianie foteli... |
Misiek
Użytkownik
Miejscowość: Jelenia Góra
Data rejestracji: 16.05.07 |
Dodane dnia 27-02-2011 23:42 |
|
|
Trafiliśmy z Żoną ostatnio na taką stronkę może byłoby to jakieś ciekawe wyjście żeby reanimować fotele w niejednym porszaku. Co prawda nie oferują naprawy materiału ale skaj który bardzo często szlag trafia mógłby powrócić do dobrej kondycji. Nie mam tak daleko do tej firmy więc może zastanowię się nad wypróbowaniem jakiejś z ich usług.
Nie mam żadnego interesu w reklamie, ale może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie ...
http://sklep.lederzentrum.pl/regeneracja-skorzanej-tapicerki-samochodowej-p-41.html
było:
924 Turbo (931'82) - Ihasa green metallic niestety ... Odjechało w świat ;-(
924'81 - Alpinweiss - ponoć gdzieś jeździ koło Wrocławia
924'77 - RHD - Poszło na części
Lista turbo prosiąt w PL
Mapa Polskich Transaxli |
|
Autor |
RE: Regeneracja skóry i naprawianie foteli... |
tona
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 02.02.06 |
Dodane dnia 28-02-2011 16:49 |
|
|
Regeneracja skory-owszem, jesli planujesz auto postawic do muzeum Jesli chcesznim jezdzic to zapomnij.
924'82bylo 944S2'90bylo 944TS'89bylo 944TScup'88bylo 968turboS- |
|
Autor |
Cyryl
Użytkownik
Miejscowość: Sandomierz
Data rejestracji: 02.11.10 |
Dodane dnia 16-03-2011 10:49 |
|
|
Witam,
temat nazwany dość szeroko acz konkretnie, więc postanowiłem podpiąć mój pytanioproblem:
Podstawiłem auto do tapicera, by rzucił fachowym okiem na wnętrze , w szczególności na fotele przednie i podsufitkę( tj okolice targi + słupki )
Mimo, że skóra nie jest wymęczona, i przetarta jest praktycznie w jednym, niedużym miejscu, zarządzono wymianę całości poszycia, bez tyłów oparć. Ponieważ kolor i fakturę skóry dobralismy idealnie, pozwoliłem firmie na kosztorys: 1300 fotele+ 250góra (z czego sam materiał to ponoć 700zł, a w gratisie informacja, że słupków to oni nie zrobią, bo "trzeba ja gęściej złapać wkrętami i zaślepić im główki" To jest właśnie problem.. A teraz pytanie: jakie są ceny i poziom usług tapicerskich w Waszych okolicach? Czy ktoś mógłby mi polecić coś konkretnego, w rozsądnej cenie, kto nie rzuci głupiej ceny ze względu na niespotykany samochód? (A może ja jestem po prostu sępem i mi się wydaje, że drogo, gdy cena jest zupełnie normalna ?)
Moje wątpliwości pojawiły sie, gdyż jakiś czas temu przeglądając forum natknąłem się na temat o obszywaniu kompletnego wnętrza (na czerwono); boczki, deska, mieszki, kanapa tył,etc. i całość wyszła taniej niż te dwie rzeczy u mnie.. Proszę o porady, nie chciałbym wyrzucić pieniędzy w błoto..dzięki! |
|
Autor |
tona
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 02.02.06 |
Dodane dnia 16-03-2011 11:40 |
|
|
U mnie ceny sa sporo nizsze- 250 fotel ale musisz dokupic skore(dobrac kolor) wiec uwazam ze oferta jaka masz nie jest straszna. Jesli zrobia ladnie to mozesz sie decydowac. W okolicach Wa-wy regeneracja w 928 to ponad 2tys.
924'82bylo 944S2'90bylo 944TS'89bylo 944TScup'88bylo 968turboS- |
|
Autor |
tetsumaru
Użytkownik
Miejscowość: Łódż
Data rejestracji: 17.11.09 |
Dodane dnia 16-03-2011 13:15 |
|
|
Bluebird robił fotele gdzies w Lodzi . Zaplacil 480 pln za 2 szt. z materialem .
Jest :
944 2,7 1982 czerwony
944 2,5 1986 biały
928 S4 1990 srebrny
Było :
944 2,5 1984 czerwony |
|
Autor |
Bluebird Tomek
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 15.04.09 |
Dodane dnia 16-03-2011 13:30 |
|
|
Tak potwierdzam. Robiłem same fotele przednie - kosztowało mnie to 450zł z materiałem, ale nie mam skóry naturalnej tylko ekoskórę. Fotele były robione kompletnie - tzn cały materiał wymieniany, przeszycia na tapicerce jak w oryginale. Zakład generalnie w Łodzi chwalony i polecany (ja dostałem namiary na łódzkim autokąciku) http://tapauto.republika.pl/ Gościu mówił, że robił już takie fotele kilka razy i od razu poznał, że to od porsche.
Tu możesz zobaczyć jak to u mnie wyglądało: http://924.pl/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=2271&rowstart=20
Po roku używania mogę stwierdzić, że generalnie jest OK (ale u mnie to auto weekendowe z rocznym przelotem do 2 tys więc nie wiem jakby to wyglądało gdybym na codzień używał autka).
|
|
Autor |
Cyryl
Użytkownik
Miejscowość: Sandomierz
Data rejestracji: 02.11.10 |
Dodane dnia 16-03-2011 13:56 |
|
|
Hmm, ekoskórę też mi proponowano, różnica na jej korzyść była na poziomie 300zł.. co i tak daje cenę dwukrotnie wyższą od zaproponowanej Tobie, gość dodał, że "rok po obszyciu różnicy nie zauważę". Auto będzie używane nie dość, że weekendowo, to w sezonie letnim. A co do samej skóry.. z kodów nalepki wynika "leatherette" czyli właśnie ekoskóra. I nie wiem, czy poprawiać fabrykę...
@tetsumaru: dzięki za cynk
@bluebird: teraz tym bardziej chciałbym rzucić okiem na Twe auto.. |
|
Autor |
Bluebird Tomek
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Data rejestracji: 15.04.09 |
Dodane dnia 16-03-2011 16:45 |
|
|
Cyryl napisał/a:
@bluebird: teraz tym bardziej chciałbym rzucić okiem na Twe auto..
Nie widzę problemu, jak tylko będę wyprowadzał prosiaka na spacerek to możemy się umówić i podjadę.
|
|