Dodane dnia 04-12-2011 18:08
jestem posiadaczem porsche 944 rok 85 stara deska z silnikiem z 944 turbo skrzynia biegow prawdopodobnie s2 na odpalonym silniku niemoge wrzucic zadnego biegu wkladam jedynke dopiero odpalam samochod biegi wchodza ciezko ale da sie jechac na swiatlach mosze ruszac z dwojki bo jedynke tylko na zgaszonym silniku sprzeglo nie smierdzi ani sie nie slizga jesli ktos mial podobny problem to prosze o pomoc
Dodane dnia 04-12-2011 18:12
Nie wysprzegla ci do końca zobacz czy jest wszystko ok z wysprzęglikiem i pompką U mnie było podobnie po wymianie tarczy.Pomogło podregulowanie pedału pod deska .
Dodane dnia 04-12-2011 18:34
przy sprzęgle masz wysprzeglik pasujący od mercedesa opisane w innym temacie.
Pod deska znajduje się pompka i do pedału idzie cięgno.
Sprawdź pierwsze czy ta pompka przypadkiem nie puszcza gdzieś płynu jeżeli nie to tam są 2 nie pamiętam jakiego rozmiaru i regulujesz tak jak linkę ręcznego. Jeżeli to nie pomorze to możesz mieć zepsuta uszczelkę w pompce na tłoczku i wtedy ona nie wytwarza ciśnienie bo płyn się w niej porostu przelewa (tak było u mojego ojca w galancie) sytuacja była identyczna jak tu chyba ze silnik się rozgrzał i zrobiło się około 15-20 km wtedy było ok