Dodane dnia 20-05-2007 11:38
Witam prosze o pomoc w diagnozie problemu. Objawy sa nastepujace. Na rozgrzanym srednio odpala. Pozatym silnik strasznie szarpie. czasami obroty potrafia spasc z 2 tys do 200 i zaczyna chodzic tylko na 2 cylindrach, przy odpalaniu pojawia sie ten sam problem. Swiece sa cale mokre po wykreceniu. do wczoraj jedzil jeszcze normalnie. Odpalal bardzo ladnie nawet na rozgrzanym silniku ladnie wkrecal sie na obroty. jaka moze byc tego przyczyna ? Dodam ze nie mam gazu i tankuje tylko 98. zapomnialem dodac na biegu jalowym wkreca sie na obroty idealnie. tylkopodczas jazdy obrotomierz szaleje.
Dodane dnia 20-05-2007 17:26
cos masz zwalone we wtrysku. Przydalo by sie zmierzyc cisnienei sterujace (nie pytaj gdzie to zrobia ;-) )
mozliwe przyczyny:
-zwalony regulator cisnienia
-leje wtryskiwacz rozruchowy (sprubuj odpiac z niego wtyczke, jak nie pomoze to nie wiem jak inaczej latwo go sprawdzic.
-mialem podobe objawy jak mialem zatkaną cofkę do baku.
Dodane dnia 20-05-2007 18:52
dzisiaj sprawdzilemjeszcze pare innych rzeczy i okazalo sie ze nie ma iskry przestawil sie zaplon i jeszcze dodatkowo w aparacie zaplonowym jest zgieta jedna blaszka. Aparat zaplonowy nowego typu bez przerywacza jutro przychodzi magikuleczyc mojego prosiaczka zobaczymy co sie stalo